11.02.2026 Sunderland AFC - Liverpool FC

Jones po raz 5 nie zaczyna. Musi być jakiś konflikt o którym pisano w styczniu. Nie ma innego wytłumaczenia.

5 polubień

Byłem dość sceptyczny co do konfliktu Jonesa ze slotem, ale chyba coś jest na rzeczy. Fakt że ostatnio zmiana paskudna w meczu z city, ale jego występ na prawej obronie wydawał się rozsądniejszy bo jest w znacznie większym rytmie meczowym. No ale patrzmy dalej. Gakpo czy salah też mogliby przy aktualnej formie na jeden mecz siąść a na ich miejsce wirtz i do środka Jones właśnie. Dzięki temu minuty rozkładały by się bardziej równo, a myślę że rezerwowego nic tak nie wkurza jak brak gry mimo słabej gry kolegów z pola.

Jednak przedewszystkim to wieczna gra Alexisem który ma sezon koszmarny. Sam uważam Argentyńczyka za piłkarza piłkę wyżej, ale w aktualnej formie ich różnica minut na korzyść AM jest niesprawiedliwa i na miejscu Jonesa bym się wściekał. W ostatnim meczu powinnien wejście Anglik z 10 minut wcześniej (pomijając że zagrał beznadziejnie)

@spawacz uprzedziłes mnie kolego.

Konkluzja jest prosta. Arne musi odejść

Ale bym się uśmiał jakby w przyszłym sezonie slot przegrałby z Atalanta w lidze Europy :joy: problem ze Atalanta słabo sobie aktualnie radzi i może nie wystąpić

1 polubienie

Hahahha, Slot to jest niezła ciota. Zamiast postawić na Ramsaya, albo na Jonesa ( ale nie bo bobo się spłakało) to wystawia najgorszego piłkarza ostatnich lat, na pozycje do której nie ma grama predyspozycji.

Błagam niech go ktoś wyniesie z klubu.

Bez jajeczny, obrzydliwy typ, który więcej gada niż robi. Dyzma piłki.

Niech przegrywa, ale w innym klubie.

2 polubienia

Endo na obronie? O panie, ale to pierdolnie.

4 polubienia

Wiem, że to jebnie nie musisz mi mówić XD

1 polubienie

zajebisty sklad

nie no to przegiecie paly juz jest jakies przeciez z tym endo, gapciem i macalisterem.

Wiadomo, że Jones na PO to by było to. Jak kiedyś Jones zagrał na prawej obronie to się forumek spłakał, że jak można najbardziej leniwego z pomocników dać na bok obrony. I tak to się kręci xD

Akurat Endo ma dużo wyższą dyscyplinę taktyczną od Jonesa i to może wypalić nawet trochę mniej ch*jowo niż gdyby zagrał Curtis.

1 polubienie

Dlatego ja postawiłem na Sunderland po kursie 4.20 :grin: w tym meczu nie ma opcji na wygraną,Slot zgasił piłkarzy a takimi wyborami jak z Endo pogłębia ten stan

ale pilkarzem jest jakies 7razy gorszym od jonesa i jest zdecydowaniem najgorszym zawodnikiem z DOROSLEJ ekipy. przesada gosc max na pierwsze rundy pucharow i granie nim to krzywdzenie i reszty pilkarzy i samego endo

nadal uwazam ze w tych okolicznosciach to powinien grac ramsay, nawet jak jest dostepny szobo bo to upychanie tam podstawowcyh pomocnikow to robienie dziury w srodku pola, dokladnie ten sam blad co klopp dlugo popelnial grajac na stoperze hendersonem i fabem zamiast postawic na nominalnych srodkowcyh obroncow

Ale za to jest za wolny, często spóźniony, podaje niecelnie, ma problem z przyjęciem piłki, z rozegraniem, z dryblingiem. Jak by ci to powiedzieć, Gerrard też miał braki taktyczne. Ale nadrabiał innymi walorami.

Endo nie ma żadnego atutu, dodatkowo to odwrócony midas, ma takiego pecha, że pewnie kimś strzeli samobója, albo sfauluje kogoś przypadkiem.

Z kolei Jones słynie z zaangażowania i tego, że jak lew wraca za mijającym go przeciwnikiem :slightly_smiling_face:

Znaczy się, to jest zasadniczo bez znaczenia, bo gdyby Slot postawił na Jonesa to byś jęczał dlaczego nie ma Ramseya, i tak w kółko. A to dlatego, że w ogóle Slot to wybrał i pojechał z drużyną na mecz :blush:

Na jedno wychodzi, bo Endo może i jest zaangażowany, ale jest po prostu za słaby. A tak tracimy te atuty które ma Jones. Bo Endo xD piłkarza który go objedzie nie złapie. Btw nie jestem fanem Jonesa, ale C’mon. Endo to Najgorszy wybór, to jak wybranie ślepego na strzelnice.

Niezła manipulacja. Wcale nie chodzi o to, że Endo uznaje za jednego z najgorszych piłkarzy ostatnich 10 lat w Liverpoolu których widziałem. I którego nie powinno być tu w ogóle.
A z Ramsayem chodzi o to, że Slot do zaryzykowania grania młodzieżą nie ma po prostu jaj. :slight_smile:

1 polubienie

Na PO gra 33 letni Endo zamiast 25 letniego Jonesa. No ale wiadomo DYSYPLINA TAKTYCZNA jest potrzebna aby opanować złożoną jak jego fryzura, taktykę slota.

3 polubienia

Nie zrozumiałeś Mariusz. Zajmij się schabowym. Endo ma więcej nawyków obrońcy/piłkarza pracującego w destrukcji od Jonesa. Zapytaj kogoś o co kaman to ci powiedzą.

Messi albo Drogba też mieli więcej atutów piłkarskich od Endo, ale żaden trener nie pozwoliłby im grać na PO xD Przemyśl sprawę :slight_smile:

Z Ramseyem chodzi o to, że nadaje się do podawania kawy reszcie chłopaków w kantynie klubowej

@Ziaja Nigdy i za nic nie uwierzę, że choćby w jakimś mikro procencie dawałeś nadzieję na to, że Lord Vader wystawi Ramsaya😄 ja wiem, że trenerzy czasami robią jakieś zmyły, że ktoś nie zagra ale Arni powiedział jasno, Calvin jest uja warty a u niego grają tylko najlepsi. Elo

Nie oszukujmy się, Ramsay to jest ogór, który zapowiadał się dobrze, ale to było kilka ładnych lat temu. Potem szereg kontuzji zrobił swoje. To, że został wyciągnięty z rezerw może zawdzięczać tylko kontuzjom na jego pozycji, inaczej tkwiłby tam do wygaśniecia kontraktu

2 polubienia

Wiec wystawil Endo. Hehe

1 polubienie