21.01.2023 Liverpool - Chelsea

37 letni Milner zjada witalnością prawie 8 lat młodszego Fabinho. Bez komentarza nawet

Uwielbiałem oglądać jak zawodnik z piłką przy nodze miał hektar miejsca, by pobiec do przodu, napędzić akcję, to nie… czy to Bajcetić, czy to Keita czy to Elliot (poza jedną sytuacją, gdzie to wykorzystał i przebiegł z piłką z 30parę m) czy też inni, to kurvva uwielbiam to - nie wykorzystujemy wolnego miejsca, ale OD RAZU dogrywamy do pokrytego partnera, by ten w 80% przypadków stracił piłkę. To pokazuje, że nawet jak nasz środek więcej biega, to i tak gówno z tego jest. Brakuje totalnie jakości w środku pola. Dwóch minimum to teraz w styczniu powinniśmy ściągnąć, a dwóch dodatkowo w lato.

2 polubienia

Bellingham lubi takie akcje pociagnąć do przodu ile się maksymalnie da, bez zbędnego klepania w srodku pola

Mecz taki jakiego się spodziewałem, wynik tak samo, chociaż stawiałem 1:1. Czwórka już raczej poza zasięgiem, bo trzeba liczyć już na wylewy Newcastle i Tottenhamu, a City, Arsenal i United nie ta liga w tym sezonie. Generalnie każdy mecz wygląda tak samo i wnioski są takie same, czyli bez trzech nowych klasowych pomocników ta drużyna już więcej nie ruszy i tyle.

Przecież nawet Gomez dzisiaj 2x wykorzystał opieszałość Chelsea w środku i w stylu Matipa wyszedł na 30m przed bramką Chelsea. Tylko w naszym stylu nie potrafimy się ustawić i nie miał za bardzo do kogo dograć. Brakowało Nuneza od początku Gakpo musi ograć się ze słabszymi drużynami. Jota wracaj <3

1 polubienie

Słaby mecz zarówno po jednej jak i drugiej stronie, widać, że oba zespoły są w kryzysie, mają mnóstwo kontuzji w swoich szeregach. Sytuacji jak na lekarstwo, dużo chaosu, niedokładności, brak klarownych sytuacji. W każdym meczu liczę na przełamanie, znakomitą naszą grę, że wszystko będzie wychodzić, Nunez strzeli hattricka (a nie, to był tylko sen). Chyba trzeba dotrwać do końca sezonu, dograć go ale ta nasza gra to po prostu nie widać tam jakiejś wiary, ochoty żeby coś zmienić. Nie wiem co się dzieje ale każdy mecz wyglada w naszym wykonaniu tak samo od pewnego czasu.

Nie wiem czemu tak denerwujecie się na komentarz Viaplay, nie słucham ich za bardzo albo wyciszam go i mam spokój :slight_smile: przynajmniej nie zacina już spotkań.

To da się wyciszyć komentarz zostawiając dźwięki stadionu? Ja nie trawię współczesnych komentatorów. Uważam, że powinien być osobny kanał gdzie mecz byłby puszczany bez komentarza.

W meczu z CFC było widać jakiś niewielki zalążek “czegoś”. Początek drugiej połowy był bowiem naprawdę całkiem dobry - w porównaniu do poprzednich spotkań. Potrafiliśmy przez te 15 minut przycisnąć Chelsea, założyć wysoki pressing, zmuszać do błędu i szybko odbierać piłkę. Przez chwilę to działało.
Natomiast to, że później nie bardzo wiedzieliśmy co z nią zrobić to już inna kwestia, ale coś delikatnie ruszyło. Niestety Klopp miał inne plany i wrzucił Elliotta do środka, a Nuneza na skrzydło, a wtedy już wszystko siadło.

wniosek z meczu jest taki, że Bajetic zostaje i panie Klopp kup pan pomocnika na dalszą część sezonu to może coś z tego będzie.

Trzeba sobie powiedzieć, że nasi piłkarze mają problemy nie tylko z formą fizyczną ale i mentalną. Jak zespołowi “idzie” , wygrywa kolejne mecze to wzmacnia psychicznie. Potem jak nawet przyjdzie słabszy mecz to najczęściej i tak uda się go przynajmniej zremisować a może i wygrać. A jak nie idzie to nawet w meczu w którym ma się przewagę - nie można wygrać. Mecz z Chelsea był do wygrania. Ale brakło nam tej siły mentalnej

Nie, wyciszam kompletnie, czasem jak sie skróty ogląda to jest angielski komentarz.