21.09.2023 LASK - Liverpool

Mam wrażenie, że możemy spodziewać się Quansaha i Kostasa w pierwszym składzie, Doak czy Stefan raczej ławka.

Nie znam żadnego zawodnika LASK, doceniam ich rolę i awans do LE ale jednak jesteśmy faworytem tego spotkania. Mimo wszystko chętnie zobaczyłbym zmienników w postaci Tsimikasa, Kellehera czy innych mniej grających zawodników np. nasz Endo. Chciałbym w końcu zobaczyć fajnie grający Liverpool, żeby wszystko wychodziło i Nunez strzelił hattricka :wink:

Skład również całkiem spoko, ale ja dałbym Nuneza z Diazem ewentualnie na ostatnie 20/30 min jeżeli spotkanie nie będzie jeszcze rozstrzygnięte na naszą korzyść. Tych dwóch panów potrzebujemy na ligę , a sam Darwin już przed ostatnim meczem miał problemy zdrowotne.

Ogólnie mam wrażenie, że ta dwójka coraz bardziej się ze sobą koleguję.
1000020799

1 polubienie

Nunez trzyma chyba z Latynosami z uwagi na język. Ale ogólnie w zespole atmosfera wydaje się być bardzo dobra.
Stawiam na przynajmniej jednego z nicj, do tego raczej Mac Allister, który zagrał krótko z Wilkami, być może trójka nowych pomocników Endo/Mac/Ryan.
Chciałbym zobaczyć na ŚO duet VvD/Quansah.

Liczę na Doaka, Bajceticia, Quansaha i Gravenbercha od pierwszej minuty.

Para stoperów radszej Virgil-Matip na ten mecz.

Chciałbym w tym meczu zobaczyć następujący skład:

Kelleher, Gomez, Matip, Quansah, Tsimikas, Endo, Bajcetic, Gravenberch, Elliott, Nunez, Doak.

Uważam, że bez sensu generować minuty dla 32 letniego Van Dijka w meczu z tak słabym rywalem, mimo to Klopp może go wystawić.

1 polubienie

Klopp na pewno wystawi mocną 11, tak żeby szybko zamknąć sprawę awansu z grupy. Jak na moje to coś takiego wyjdzie:

Kelleher-Gomez-Q-Virgil-Kostas-Endo-Elliott-Ryan-Doak-Gakpo-Diaz

1 polubienie

Van Dijk nie grał ostatnio, nie zdziwię się jak go Jurgen wystawi z Quansahem i Gomezem/Kostasem na bokach.
Jeśli w drugiej linii mieliby wyjść Stefan/Endo/Ryan to można mieć obawy o jakość gry - dwóch zupełnie nowych zawodników plus chłopak po długiej kontuzji.

Całkiem niezła pierwsza jedenastka. Jest blisko tej, na jaką głosowałem, choć trudno przewidzieć finalne decyzje Kloppa.

Moim zdaniem w pierwszym meczu, i to na wyjeździe, powinniśmy wystawić silny skład, a nie jakiś drugi garnitur zlepiony z piłkarzy, którzy w tym sezonie nie zagrali ze sobą w jednym meczu o stawkę.

W bramce Alisson za bardzo dobre występy. W obronie VVD + Konate/Matip. Robbo zamiast Tsimikasa. Endo powinien dostać szansę od początku na DMF. Do pary z Elliottem dałbym Szobo, a Gravenberch może spokojnie wejść na ostatnie 30 min.

W ataku od początku Doak, bezwzględnie, razem z Díazem po drugiej stronie. Na środku chętnie zobaczyłbym od początku Nuneza, ale czy Klopp da mu szansę? Konkurencja w postaci Joty i Gakpo jest bardzo solidna. Powinien wyjść ten, który jest w najlepszej formie.

Przeciwnik pewnie będzie zmotywowany na 150%, więc nie ma co kusić losu i narażać się zbytnio na to, że znowu pierwsi stracimy bramkę.

Chcę zobaczyć mecz, w którym pewnie kontrolujemy przebieg wydarzeń od początku do końca. Dobre wejście do LE jest bardzo ważne.

Kelleher-Tsimikas,Quansah, Gomez, rezerwowy prawy obrońca?!-Bajcetic,Endo- Elliott, Jones(Gravenberch), Doak-Gakpo

O kim mowa? Bo jak o Elliocie, to bez jaj. Kontuzje miał w 2021/22, a mamy już 23/24 XD

A wybacz, pisałeś o Bajceticiu, mój błąd, zasugerowałem się grafiką.

Raczej chodziło mu o Stefana

Gramy w LE, a nie w Carabao w trzecioligowcem.
W obronie pewnie Kostas za Andy’ego i być może Quansah obok VvD, z Gomezem na PO.
W pomocy stawiam na jednego rezerwowego (Endo/Bajcetic), w ataku jedyna niewiadoma to czy Doak zamiast Salaha? Jesli Salah, to być może Gravenberch w drugiej linii.

Robertson musi odpocząć, ciężki mecz w niedzielę, i to samo dotyczy Szobo. Zajechani po reprezentacjach i ostatnio musieli zasuwać żeby gonić wynik. Potrzebują odpoczynku.

3 polubienia

A w listopadzie płacz że zajechani

:thinking:

Ja widziałbym taki skład:
Kelleher
Gomez / Virgil / Quansah / Kostas
Endo / Mac / Jones (Elliott)
Diaz / Nunez / Doak

Co do rotacji i ewentualnego zajechania - to LE, nie miejsce do eksperymentowania, przynajmniej do czasu (oby!) szybkiego wywalczenia awansu.
W obronie Virgil, który pauzował dwa mecze LFC i przyda mu się przetarcie przed WHU.
W pomocy dwóch z trójki Mac/Szobo/Curtis, wolałbym Maca, który w ostatnim meczu grał tylko połówkę, Szobo niech odpocznie.
Poza tym liczę na zmiany i wejście Ryana, Harveya, może Stefana.
W ataku mamy piątkę graczy podstawowych plus Doaka, więc ryzyko zajechania mniejsze, fajnie byłoby zobaczyć Bena od początku, ale myślę, że jednak Mo zacznie.