26.07.2025 Liverpool FC - AC Milan (presezon)

Nie trzyma się ta XI kupy z perspektywy formacji, którą graliśmy w zeszłym sezonie. Na moje oko zarówno Gravenberch, jak i Stephenson (lub Morton zamiast jednego z nich) musieliby wyjść nie na swoich pozycjach.

Bardzo możliwe, że nie będzie to standardowe 4-3-2-1, ani nawet 4-3-3.

Bardziej jestem w stanie uwierzyć, że będziemy tu testować zestawienie 4-2-2-2 z Robbo i Szobo grającymi wysoko na bokach obrony/pomocy, oraz z Mortonem i Stephensonem zabezpieczającymi środek pola w fazie ataku (obaj są def pomocnikami). Graven z racji doświadczenia obok VVD.

1 polubienie

Dokładnie o tym samym myślałem, że będzie to zmiana formacji od próba odejścia od 4-3-3, jedyne z czym bym się kłócił, to Graven, który raczej według mnie zagra wyżej a Stephenson niżej, tak jak z Preston, ale to się okaże już niedługo :grin:

Zmiana pozycji Szobo w teorii ma dużo sensu, bo bez znaczenia na to czy będzie atakował linią, czy schodził do środka, obie wersje nie powinny mieć do niego problemu + wysoki workrate daje pewność, że da radę zasuwać.

Przedziwny skład. Nie mam pojęcia jak to ułożyć.
Martwi dwóch sprawnych stoperów i jeden defensywny pomocnik w kadrze.
Brak Darwina i Lucho też się rzuca w oczy. Atak takiego szału nie robi.

Możliwe, że masz rację. Akurat meczu z Preston nie oglądałem, więc nie pamiętałem gdzie tam Stephenson był ustawiony.

Idąc za Twoją sugestią, jeśli faktycznie zagra obok VVD, to pewnie będzie to wyglądać jak niżej. Warto też zwrócić uwagę na to, że Slot może testować Wirtza w ustawieniu w parze z Elliottem, ale też niekoniecznie.

Możliwe, że Wirtz będzie grał bardziej jako cofnięty napastnik/rozgrywający, coś a la Firmino. A Elliott będzie łącznikiem między formacjami ofensywną i defensywną.

Strasznie mnie ciekawi czy Elliott i Morton mają sparingami przykuć więcej chętnych na siebie coś jak Fabio Carvalho rok temu czy Slot ma ich w planach.
Chociaż z perspektywy Euro u21 chętnych na dwójkę nie powinno brakować więc chylę się ku opcji drugiej. Ciekawe jak się zaprezentują i czy w końcu Elliott przekona Slota do siebie

Myślę że w klubie jest tak szeroką rozwinięta analiza graczy że oni już dawno wiedzą wszystko o eliocie. I to że w zeszłym sezonie grał tak malutko pokazuje że slot nie ceni jego umiejętności.

Chciałbym aby Harvey zrobił u nas super karierę, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że będzie musiał spróbować gdzie indziej.

Ma ktos jakis link ktory nie wynaga zakladania (walki z przeszloscia) konta na all?
Poratuje ktos?

Gravenberch dzisiaj na środku obrony

Tylko odpaliłem mecz i odrazu gol kontra i gol lią :upside_down_face:

leao dziś chyba jedyna wytyczna to kopać i pchać gravena

Lią strasznie agresywny, towarzyski mecz a ten się zachowuje jakby o puchar walczył

Wirtz to jakiś nadczłowiek, jak tylko bedzie wiadomo jaki ma numer to kupuje koszulkę.

tu macie linki do meczów, coś sobie wybierzcie.

3 polubienia

Osobiście wynik mam głęboko w 4 literach. Niech się nasi zgrywają i w lidze zamiatają. Dziś to sobie nawet mogą przegrać 5:0 jeśli mają z tego wyciągnąć wnioski.

Uuuu panie Szobo ale brameczka

3 polubienia

Kto by pomyślał, że po człapiących Hendo i Fabinho niedługo Liverpool będzie miał najlepszą pomoc w lidze.

Oby taka sama rewolucja odbyła się w ataku.

P.s dzisiaj z Nunezem to Writz miałby już z 2 asysty :wink:

nie mogę się napatrzyć na wirtza, piękny piłkarz. przy nim to nawet urus mógłby królem strzelców zostać

Wirtz jest genialny, co za zawodnik :sunglasses:

Z zawodników nieoczywistych liczyłem, że pozytywnie zaskoczy mnie Stephenson, ale podoba mi się Morton.
Miał jedną słabą piłkę, ale poza tym dobrze się pokazuje do gry, nie boi się minąć pressingu zwodem, fajnie gra. Myślałem, że akurat on nie będzie mnie już w stanie zaskoczyć, ale na ten moment duży plus.

edit: no i zszedł :joy:

Szobo 1-1

Gapek

4 polubienia

O co chodzi z tym Liiją? Muszę kopnąć/nadepnąć bo się uduszę?

W momencie aktualnych transferow to ja bym wolal najpierw kupic obronce a nie Isaka. Nawet rok wiecej z Nunezem ale z zabezpieczona na wiele lat obrona to byloby git. No chyba, ze czekamy z tyl obronca, bo to nie bedzie nikt z HG a najpierw trzeba w koncu kogos sprzedac