Ktoś wie czemu w FA Cup broni Alison a nie Kelleher? /s
Może dlatego, że Alisson jest kontuzjowany.
Koledze chodziło zapewne, że młody broni jak Ali.
Co do pierwszej połowy to na plus van Dijk i Tsimikas.
Gakpo trochę słabo.
Ogólnie brakuje kogoś ogarniętego w pomocy.
Młody Koumas też na plus.
Przełożenie o którym piszesz to natłok kolejnych spotkań, tyle że później. Niedługo kadry, gramy też w LE a i walczymy jeszcze z City
Faktycznie nie wyczułem tego, mój błąd. Świetne interwencje Kellehera, faktycznie jak Ali.
Szkoda, że Gakpo nie trafił na 2:0. Cieszy gol młodego, aczkolwiek wynik i tak zdecydowanie lepszy niż gra.
Mam wrażenie, że niektórzy mają jakieś kosmiczne oczekiwania do zespołu dzieciaków.
Southampton to dobry zespół, i jak na to, że w środku naszej pomocy gra Gomez, Clark i McConnell, to wynik jest zaskakująco pozytywny ![]()
Zobaczymy jak będzie w drugiej, kiedy i Virg i Harvey pewnie zejdą.
Z zaniepokojenie można było oglądać pierwszy kwadrans, czy tam 20 minut, jak Soton raz za razem tworzyli sobie wyśmienite okazje. Kelleher jest dzisiaj na posterunku!
Młodzi potrzebowali czasu, żeby zacząć czuć się pewniej w tym meczu. Było parę fajnych dłuższych momentów, kiedy zamknęliśmy rywali na własnej połowie próbując się przebić przez ich obronę. Jednak odstajemy fizycznie w ofensywnie i zdecydowanie brakuje nam snajpera (ach ten Gakpo…).
Co ciekawe, akurat kiedy pomyślałem sobie, że mecz staje się w miarę wyrównany i skład obecny na boisku miałby u mnie 55% szans na wygraną - parę chwil później Koumas strzela bramkę. ![]()
Fajna sprawa. Myślę, że przejdziemy do następnej rundy, ale trzeba zachować skupienie.
Nie ma opcji, żeby Van Dijk miał zejść. Nie widzę tego meczu bez niego. On nie musi aż tak dużo biegać, więc powinien być gotowy na pełne 90 min.
Samobój Kiwiora, gol po rykoszecie od Bednarka. Polscy piłkarze też chcą godnie pożegnać Jurgena.
Kelleher to może i ręcznik ale z betonu
Widać po Gakpo- jak niewdzięczna jest rola najważniejszego egzekutora zawodnika.
Bobby Clark (19) → Lewis Koumas (18)
Harvey Elliott (20) → Jayden Danns (18)
GG WP
I jak tam, dalej nie ma opcji? Czy jednak jest opcja? ![]()
Jayden Danns - trzeba mieć oko na tego chłopaka
Niesamowite wejście
Imponowal spokój przy golu na 2:0. Może bardziej nerwowo by było przy 0:0, ale wykończenie pierwsza klasa
Po ostatnich udanych meczach Liverpoolskiej młodzieży FSG oświadczy, że przez najbliższe 3 lata nie są planowane żadne zakupy do klubu, tylko nowe stroje i piłki ![]()
Oby FA nie odebrała nam wygranej że względu na to, że dzieci nie mogą tak późno być poza domem ![]()
![]()
Klopps children są wystrzałowi!
Szkoda, że Forest nie awansował ale przynajmniej tyle dobrego, że mecz z “memnited” jest przed przerwą na reprezentacje.
Nie no, trzeba przyznać. Bezpodstawne były moje obawy. Konate to agresywna bestia!
Nawet nie zauważyłem nieobecności VVD.
Southampton jakby nie dojechał na drugą połowę, ale to nie nasz problem. Mentalnie wystraszyli się naszego mentalu.
Moja żona, jak zobaczyła młodego Nyoni wychodzącego na boisko, to żartowała, że on pewnie musiał się wcześniej zwalniać ze szkoły, żeby móc zdążyć na mecz. ![]()
Ten awans nabiera zupełnie nowego wymiaru w kontekście wyjazdu na Old Trafford w następnej rundzie. Będzie mega widowisko i trudny mecz! Świetna sprawa, ale młodzi z Akademii powinni sobie poradzić. ![]()