Arne Slot

Bardzo mnie ciekawią komentarze slotboyów. Wczoraj wyjście z kryzysu, dzisiaj pod kreską, wczoraj szczekanie karawany, a dzisiaj, gdzie oni są ? Skoro tak domagaliście się przepraszania po wygraniu dwóch meczy, to co dzisiaj po porażne ze spadkowiczem w mitycznym łatwiejszym terminarzu XD

3 polubienia

Szczerze mówiąc nie jestem w stanie zrozumieć decyzji o trzymaniu Slota do końca sezonu. To nie ma sensu na żadnym poziomie, a widmo braku gry w CL to potencjalny exodus najlepszych piłkarzy.

Tam nie ma już żadnego ducha, morale i drużyna rozbita do tego stopnia, że niegdyś praktycznie bezbłędni zawodnicy robią babole jak za Hodgsona. Mam obawy, że Alonso odmówił po raz kolejny i nikt w klubie nie widzi alternatywy.

Przestałem oglądać Liverpool w lidze, bo Slot Ball sprawia mi ból. Mimo wszystko liczyłem na 3 pkt, bo liga mistrzów w przyszłym sezonie to nasz obowiązek. Ciekaw jestem co wydarzy się po sezonie. Wielki szacunek mam do Slota, ale już kilka miesięcy temu przestałem w niego wierzyć i wypada się pożegnać.

Chciałbym by nastąpiło to szybciej, bo efekt nowej miotły zdecydowanie mógłby nam pomóc w tym momencie.

Zarząd chyba wciąż coś widzi w holendrze i robi sobie nadzieje na zwycięstwo w LM. Tego nam życzę, ale szanse są znikome.

Nowy rekord.

4 polubienia

Chodzi mi bardziej o to, że jesteśmy na etapie w którym trzeba ratować sezon, zmiana trenera - wrzucenie nawet Gerrarda do końca sezonu może dałoby impuls. Brak LM będzie tragedią i będzie rzutowało na transfery / nowego trenera (tfu tfu)

Zgodziłbym się gdybyśmy siedzieli w top4 i mieli rozsądny zapas, a my cały czas musimy gonić.
top5 to nie jest pewniaczek do gry w LM.

ranking liczony jest z 5 lat,
wg ai:

Na podstawie:
• aktualnego układu w tabeli sezonowej 25/26 (kto zdobywa najwięcej punktów)
• siły klubów i ich wyników w europejskich pucharach (dane szczegółowe z kassiesa.net)
• trendów z poprzednich sezonów [kassiesa.net]
Anglia – ~70–80%
Najwięcej klubów, najwyższy poziom, dominacja punktowa w sezonie 25/26.
Najbardziej realny kandydat na TOP2 w klasyfikacji sezonowej.

dlatego też zostanę przy swoim ‘nie jest pewniaczkiem’.
Zresztą o czym my tu rozmawiamy, czepianie się szczegółów - wiadomo, że liczy LM.
Dla mnie, przy tej kadrze, przy tak grających przeciwnikach przykrą sprawą jest obawa o top4/top5.

Tutaj mily kolego sie mylisz !
Przewaga Anglii w Rankingu UEFA na ten sezon jest tak duza,ze dodatkowe miejsce w LM czyli 5 druzyna z tabeli PL jest na 99,9999 % pewne.
Dlatego gra toczy sie o top5 :grinning_face:

@BeBe
Nie ufaj AI !
Dodatkowe miejsce przyznaje sie tylko i wylacznie na podstawie aktualnego sezonu a nie wyniku 5-letniego.
A Anglia ma za kampanie 25/26 22,291 pkt rankingowych,kolejne kraje to Niemcy 17,571 dalej Hiszpania 17,406 i Wlosi 17,357
To sa nieodrabialne straty i uwierz mi,ze wiem co pisze bo ten ranking mam w malym palcu i od lat jego sledzenie i analizowanie to taki moj konik :grinning_face:

Zgodze sie,ze my w ogole nie powinnismy sie nim intersesowac ale prawda jest bolesna,ze musimy ! i bedziemy najprawdopodobniej do ostatniej kolejki walczyc o ta 5 lokate :man_facepalming:

PS tak na marginesie to nasza wspaniala,rodzima Ekstraklas za aktualna kampanie jest na 6 miejscu !!! w rankingu :flexed_biceps: :poland:

1 polubienie

On nie ma wyjebane, tylko po pięciu minutach wyglądał jak do zmiany. Jest kompletnie nieprzygotowany, bez rytmu meczowego, bez minut – bo Slot ma wobec niego jakiś dziwny dystans, a jednocześnie gdy nie idzie, to nagle staje się planem A. Jak to ma działać?

Slot nie jest w stanie wycisnąć z tej drużyny więcej. Pisałem już w listopadzie, że każde zwycięstwo będzie tylko przedłużaniem agonii tego zespołu. Trudno – trzeba to przemęczyć do lata i zobaczyć, jakie ruchy wykona klub.

Ja po prostu jestem już tak zmęczony tym sezonem że nie wiem czy potrafiłbym się cieszyć z trofeum.

Dziadek ma racje, AI cos tam se wymyslilo, ogolnie uzywanie AI do fact-checkingu to jeden z gorszych pomyslow jakie mozna miec w Internecie.

How does UEFA’s coefficient table work?

UEFA calculates which two leagues will be rewarded with the extra European Performance Spot by adding up coefficient points based on the performances of clubs from each league across the Champions League, Europa League and UEFA Conference League, and then dividing those points by the number of clubs from each league who STARTED this season in a European competition.

Przegranie LM w tym sezonie to jest naprawde zadanie prawie niewykonalne, ale Arne jak na razie walczy jak może by jednak mu się udało. Mamy 5 punktów nad Evertonem, 4 nad Brentford i 3 nad Chelsea, ale ostatni grają dopiero dzisiaj swoją 29 kolejkę. Do samego końca będziemy drżeć o to Top 5 zapewne.

2 polubienia

Gerrard uważa, że taka gra nie przystoi takiej drużynie, jak Liverpool.

- Pierwsza połowa była po prostu okropna w wykonaniu Liverpoolu. Nie mogłem na to patrzeć. Brakowało szybkości, pomysłu na grę w okolicach pola karnego rywali. Graliśmy do bólu przewidywalnie, dlatego Wolves nie mieli żadnych kłopotów w defensywie - powiedział Steven.

- Popatrzcie na pierwszego gola Gomesa. Mamy tutaj długie podanie do osamotnionego z przodu piłkarza gospodarzy. Stoperzy Liverpoolu, a konkretnie Van Dijk, powinni ‘skasować’ tę akcję w zarodku, ale tego nie zrobili. Obrońcy muszą poradzić sobie z tego typu sytuacją.

- Drugi stracony gol to po prostu złe wybicie bramkarza i późniejszy brak reakcji. Liverpool miał tam trzech piłkarzy, którzy powinni zareagować znacznie szybciej. Przy strzałach spoza pola karnego zawsze może wydarzyć się coś nieoczekiwanego - kontynuował Gerrard.

- Moim zdaniem Ngumoha zasługuje na występy w pierwszym składzie. W każdym ze swoich epizodycznych występów, robi dużo więcej, aniżeli Cody Gakpo przez 65-70 minut. Mam nadzieję, że Slot wystawi tego chłopaka w wyjściowej jedenastce w piątek.

- Jeśli Liverpool zamierza awansować dalej w Pucharze Anglii, standardy gry w obronie muszą zdecydowanie się poprawić.

- Wolves w drugiej odsłonie desygnowało do gry silnego fizycznie i wysokiego napastnika, który miał sprawić problemy obrońcą Liverpoolu i tak się właśnie stało. Sądzę, że Konate mógł pomóc wyciągnąć Van Dijka z opresji. Powinien wykorzystać swoje długie nogi i szybkość, próbując wślizgu prawą nogą, ale totalnie z tego zrezygnował - podsumował Gerrard.

Pozwoliłem sobie wkleić wypowiedź Gerrarda, który tak jak niektórzy z nas nie ma klapek na oczach i widzi jak gra zespół. Tu nie trzeba być geniuszem z dziedziny trenerskiej, aby widzieć jak źle to wszystko wygląda na boisku. Nie ma oznak lepszej gry, są wyjątki, czasem lepszy dzień piłkarza, ale nawet tacy co nie zawodzili jak Eti czy Szobo jadą w dół od jakiegoś czasu.

1 polubienie

Jak powszechnie wiadomo dziadkowie zawsze mają rację :flexed_biceps::joy:

A co do Arne i wczorajszego występu: takimi “popisami” nie da się rozwinąć pasji do futbolu u dzisiejszych dzieci to była antyreklama i to jest bardzo przykre :pensive_face:

Za chwilę miną dwa lata gdy w ogóle nie oglądam Liverpoolu lub tylko po 20-30 minut. Życzę sobie żeby ten czas powoli dobiegał końca i można było znowu oglądać mecze, obecnie za bardzo cenię swoje zdrowie psychiczne żeby oglądać ten obwoźny cyrk łysego bajeranta

Jakiś czas temu pisałem, że pojedyncze ostatnie zwycięstwa to “pudrowanie trupa”, dzięki indywidualnym przebłyskom Floriana, Hugo czy wolnym Doma. Brak jakiejkolwiek koncepcji gry, wypracowanych schematów. Mental leży i kwiczy. Brak chemii pomiędzy trenerem a piłkarzami. To się niestety nie uda w tym układzie.

1 polubienie

Też kalendarz był dobry, w zasadzie poza zwycięstwem z niepokonanym wówczas Sunderlandem na wyjezdzie to każdy mecz to były obowiązkowe wygrane, notabene końcówka sezonu będzie ciekawa, bo gramy z Evertonem, Palace, United, Chelsea i Villa, ciekawe czy łysy to przetrwa.

2 lata? Pierwsze pół roku Arne było okej

Było ok bo jechał na plecach Kloppa, od początku jestem przeciwnikiem Slota i uważałem od pierwszych dni że koleś to amator a nie żaden trener.

Niestety oczywiście, że przetrwa. Nie zanosi się na jego odejście w tym sezonie, niezależnie od wyników czy stylu gry i formy zawodników.

Nie dziwię się piłkarzom, że tracą koncentrację na koniec meczów. Analogicznie w miejscu pracy z beznadziejną atmosferą też pod koniec dnia jesteś już myślami daleko i zarabiane pieniądze nie mają tu znaczenia.

Nie dziwię Ci się, bo nie da się tego oglądać. Ciężko powiedzieć co w głowach mają osoby decyzyjne z zarządu, że wciąż trzymają Arne. Nawet jak wygrywamy, to są to przeważnie średnie mecze w naszym wykonaniu.

Osobiście postanowiłem sobie, że będę oglądał tylko mecze naszych w LM. Przyznam, że trochę liczę na cud i zwycięstwo w tych rozgrywkach, ale znając życie to Galata nas wyjaśni xD

Zarząd zachowuje się jak pacjent, który zmaga się z coraz większym bólem, ale zamiast pójść do lekarza i wdrożyć leczenie, czeka aż w końcu samo przejdzie.

Tylko niestety schorzenie o nazwie “brak umiejętności zarządzania kadrą, budowania zawodników i niekompetencja taktyczna Arne Slota” okazało się nie być chwilową dolegliwością, tylko ciężką chorobą, która nie przechodzi, aż w końcu - gdy będzie już za późno (w sumie już jest) - Hughes z Edwardsem będą się zastanawiać, jak do tego doszło, że odpadliśmy z FA Cup (kwestia czasu, być może już za kilka dni), 5. miejsce w tabeli oglądamy spoglądając mocno w górę, a Liverpool w Lidze Mistrzów (w kolejnym roku) będzie można zobaczyć co najwyżej na zdjęciach w klubowym muzeum.

Co równie smutne - wiem, że Salah również może irytować w tym sezonie. Nie umiem mieć jednak do niego jednak pretensji i wkurza mnie fakt, że przez niekompetencję łysego bajeranta, tak wybitni zawodnicy (nie tylko Mo) wyglądają, jak ich tanie podróbki z AliExpress. Salah nie zasługuje na taki finał tej wspaniałej kariery w LFC.

Liverpool stał się ciekawym uniwersum w ostatnich latach:

• brak budżetu transferowego dla Jurgena i to w okienkach po zdobyciu Mistrzostwa
  • odblokowanie kasy jak po wpisaniu kodu w Simsach dla Arne Slota po jednym sezonie
  • niejako zdemontowanie mistrzowskiego zespołu (zrobiono rewolucję, zamiast ewolucji) bez jasnego kierunku dot. tego, co my właściwie chcemy grać.
  • 1 transfer DM z prawdziwego zdarzenia (Fabinho) przez ostatnie 10 lat
  • brak kasy na kontrakt dla Diaza
    1. największy kontrakt w drużynie dla Gakpo…

Jak patrzę na powyższe punkty i ich racjonalność, to w sumie przestaję się dziwić, że Slot nie został jeszcze zwolniony.

1 polubienie