Arne Slot

Z Fulham wyciągną remis, w rewanżu z PSG nic nie zdziałamy więc odpadniemy i jak po tych dwóch meczach on dalej będzie trenerem to nikt już chyba nie znajdzie odpowiedzi dlaczego on dalej jest w klubie ^^

To nie wina Slota, to wszystko przez to że mamy koszulki z Adidasa :joy:

1 polubienie

właśnie wczoraj kupiłem sobie meczowke i zaczynam żałować bo będzie mi się kojarzyć z tym beznadziejnym sezonem :joy:

3 polubienia

Hahaha mam to samo. Przed sezonem kupiłem bo kozackie są i kawał dobrej roboty Adidasa, ale teraz nawet jej nie ubieram bo mi się kojarzy z jedną z najsmutniejszych kampanii jakie oglądałem będąc kibicem :grin:

1 polubienie

Ptaszki ćwierkają, że łysy wczoraj stracił resztki szatni (w tym kolonię z Holandii). Jeżeli to prawda to interim Gerrard jest bardzo prawdopodobny. Zmian jednak bym się nie spodziewał do rewanżu i z resztą słusznie, niech PSG dopełni zniszczenia.

2 polubienia

Szkoda, że nie poleci już teraz bo mimo jakości PSG to przy wczorajszym wyniku tliła by się jakaś nadzieja, że na nowej miotle i świeżości odwrócilibyśmy ten rewanż. Z jajkiem to tylko czekanie jak na ścięcie.

Najgorsze jest to, że ten zespół z innym trenerem byłby w stanie roznieść PSG na Anfield.

Brakuje decyzyjności i będzie nas to kosztować cały sezon.

2 polubienia

Nie ma się co nakręcać, do póki coś legitnego nie wjedzie, to możemy sobie o tak gdybać.

Ja sobie dzisiaj odpalam Prime’a i oglądam 5 sezon The Boys i Invincible nowy odcinek bo nie ma co tracić nerwów i robić sobie nadziei z gówno plotek.

3 polubienia

a gdzie tu jakakolwiek słuszność? Tkwienie w tym marazmie…

W innym nie, ale Liverpool jest specjalny. Przerabialiśmy to już za Rodgersa, który nie wyleciał w trakcie fatalnego sezonu 2014/15, przyklepanego kompromitacją ze Stoke (1:6), ani po nim. Żaden trener czołowego klubu nie przetrwałby takiego sezonu jak tamten, a Brendan nie tylko utrzymał posadę do maja, to dostał kolejny sezon poprzedzony mocnym okienkiem transferowym i zmianami w sztabie szkoleniowym.

Ja na tym etapie jestem sobie w stanie wyobrazić i powoli zaczynam oswajać się z myślą, że Slot zostanie potraktowany tak samo. Nie zostanie zwolniony, dostanie mocne okienko transferowe, jakieś zmiany w sztabie szkoleniowym. FSG tak właśnie działa, mija 11 lat od podobnej sytuacji z Rodgersem, ale w konglomeracie procesy myślowe i decyzyjne nie uległy zmianie. Ynwa19 może się wściekać na Hughesa, Edwardsa i kogo jeszcze chce, wszyscy mogą walić w nich jak w bęben, ale te kluczowe decyzje i tak zapadną na najwyższym szczeblu w Bostonie. Dopóki stamtąd nie będzie zielonego światła do zwolnienia Slota i poszukiwań jego następcy, to nic się nie wydarzy i w nowym sezonie na ławce ujrzymy tę samą błyszczącą łysinę.

Chociaż czystą czy z nazwiskiem któregoś kopacza?

może majacze, nie chce mi sie googlać, ale nie było tak, że Klopp wtedy zadeklarował chęć odpoczynku?
Zapewne już wtedy był to dla nas cel numer jeden i może działaliśmy w tym kierunku widząc światełko w tunelu, wtedy rzeczywiśćie nie było sensu zmiany trenera na chwile.
Licze, że teraz mamy analogiczną sytuacje i czekamy na nasz numer jeden.

1 polubienie

Czysta domowa

Znaki znaki

1 polubienie

W wielu wywiadach JK mówił, że będąc już na odpoczynku zadzwonił do niego agent mówiąc że chce go LFC i szybki proces. Więc tam nie było wcześniejszych kontaktów i czekania aż JK odpocznie.

Uważam, że DSG się uczy na błędach i AS poleci przed końcem sezonu. Nowy trener będzie miał szansę popracować i ocenić skład tak aby okienko już startować z planem. Natomiast moje zdanie jest takie, że Edwards to człowiek ze szczęściem i zajebistym PRem. Kapitalne wyniki były dziełem JK.

2 polubienia

Tak było, Klopp po słabszym sezonie BvB miał sobie zrobić dłuższy odpoczynek od piłki. Z tego co pamiętam, to on miał trwać znacznie dłużej niż kilka miesięcy.

Nic wtedy nie wskazywało, że decyzja o pozostawieniu Rodgersa była motywowana oczekiwaniem na Kloppa. Rodgers dostał nowych ludzi w sztabie szkoleniowym i wygrał wojnę z komitetem transferowym o decyzyjność przy transferach, bo przecież Benteke, Clyne, Ings i Milner przyszli z jego inicjatywy. To byłoby zaskakujące, gdyby trener przeznaczony na szybkie ścięcie otrzymał aż takie wsparcie od właścicieli.

Tak było. Klopp ogólnie wtedy miał kontrakt z BVB do 2018 roku jednak w 2015 podjął decyzję, że odchodzi i robi sobie przerwę. Coś w podobie do sytuacji u nas z tym, że wtedy nie mówił o emeryturze i utraceniu całkowitej energii a po prostu już chyba był za długo w Dortmundzie i stracił pasję do projektu. Mówił wtedy, że Borussia potrzebuje nowego spojrzenia i kogoś świeżego tym bardziej, że ten ostatni sezon nie był już taki kolorowy i BVB było nawet w strefie spadkowej i dostało łomot od Juve w 1/8. Finalnie udało się dociągnać do miejsca premiowanego grą w Lidze Europy ale to już był chyba taki moment kiedy Klopp uznał, że ten związek już nie ma sensu. Na szczęscie u nas otworzyła się furtka do objęcia stanowiska i Jurgen szybko znalazł nowe chęci do pracy. Zresztą zawsze tu pasował nawet jak pracował jeszcze w Niemczech. Do dzisiaj pamiętam taki filmik z rozgrzewki w 2014 jak graliśmy na Anfield właśnie z jego BVB w sparingu i Jurgen ciągle był odwrócony w stronę naszych zawodników patrząc z pasją na to jak się przgotowujemy.

e: nawet udało mi się jakieś zdjęcie z tego znaleźć

3 polubienia

Dla mnie, na chłopski rozum, było by to super ważne, żeby dokonać zmiany - jeśli taka jest zaplanowana i jest możliwa - tak szybko jak to możliwe.
Spowodowane jest to MŚ. Piłkarzy mamy jakich mamy i wielu z nich z niestety Isakiem na czele poleci na MŚ, potem wakacje i robi się ‘mało’ czasu na przygotowanie.

Tylko, że Brendan był w klubie rok dłużej niż Slot, Brendan wprowadził atrakcyjny (jak na możliwości ówczesne) styl gry i grał młodzieżą. Slota broni tylko pierwsze 8 miesięcy w klubie (do marca 2025), od tego momentu jest notoryczny zjazd we wszystkim.

5 polubień

Czyli Slota broni to, co zostawił Klopp, bo jakiekolwiek późniejsze zmiany, które Slot wprowadzał, są nieudane, więc tak naprawdę nie broni go nic.

1 polubienie

I Rodgers miał nieporównywalnie gorszą kadrę i lepił z za przeproszeniem przysłowiowego gówna. W 13/14 wykręcil wyniki ponad stan ocierając się o mistrzostwo mając do dyspozycji Alyego Cissokho, Flanagana czy Kolo Toure. Po sprzedaży Suareza wszystko siadło ale nadal uważam go za lepszego trenera niz Slot. Zresztą Irlandczyk pokazał w Lisach, że potrafi robić dobrą robotę i tą drużynę się przyjemnie oglądało. Mało brakowało a wprowadził by ich do Top 4 a i chyba jakiś garnek przy okazji wsadził do gabloty. Slot ma takie zabawki o jakich każdy inny trener mógłby tu pomarzyć a gra totalne dno.

3 polubienia