Ben Doak

W sensie ? Bo nie widzę dla niego niestety miejsca na chwilę obecną w Liverpoolu. Jeśli zgodziłby się na wypożyczenia może tu spokojnie wrócić, ale na 2-3 sezony to raczej nie ma szans na grę. Chociaż wiele się może zdarzyć, kto wie jakie są plany wobec niego.

Jak tak dalej pójdzie( z kontraktami i transferami) to w przyszłym sezonie będzie backupem Chiesy :smiley:

1 polubienie

Kurde Loku nie chciałem tego mówić :joy:, bo wiesz … wyszło by, że znowu spamuje o transferach, kontraktach, ale dokładnie to miałem na myśli :slight_smile: :+1:

1 polubienie

Prawa strona. Za Salaha. Przecież Chiesy tu długo nie będzie. Doak to przyszłość, a niedługo może i teraźniejszość. A co jak Salah odejdzie po sezonie jednak? Trzeba przyjąć i taki scenariusz.

A co z Chiesą? Sprzedajemy go?

Wg mnie najlepiej byłoby wypożyczyć Doaka w kolejnym sezonie do klubu PL, niech się sprawdzi na tym poziomie w jakimś klubie z dolnej połówki tabeli typu CP, Fulham czy Wolves. Podobnie zrobiła Chelsea z Gallagherem, ogrywając go przez rok w CP.
Szkoda go sprzedawać, skoro przychodził do nas jako wielki talent, szczególnie że rozwija się naprawdę nieźle.

1 polubienie

Zgadzam się z tobą. Jest on jeszcze bardzo młody. Widać w nim spory potencjał. Nawet jak podpiszemy salaha na 2 lata to chiesa jako jego zmiennik wydaje się idealny. Natomiast Ben dostalby kolejny rok albo 2 aby wrócić tu w wieku 22 lat i byśmy go ocenili czy nadaje się na liv czy jak Wilson/solankę sprzedać za fajny grosik

Przy okazji Bena przejrzałem sobie co tam słychać u różnych “młodzików”, którzy w ostatnich latach przewijali się na stronie głównej LFC.pl czy forum i to co odkryłem jest przerażające:

Jordon Ibe, 29 lat, chłop kompletnie poza piłką
Ryan Kent, 28 lat, od kilku miesięcy bez klubu
Ovie Ejaria, 27 lat, od 2 lat bez klubu
Sheyi Ojo, 27 lat, wartość rynkowa €800k, Maribor
Jordan Rossiter (drugi Gerrard lol), 27 lat, wartość rynkowa €150k, National League (5 poziom)
Ben Woodburn, 25 lat, wartość rynkowa €300k, League Two
Rafael Camacho, 24 lata, bez klubu od ponad pół roku
Rhian Brewster, 24 lata, wartość rynkowa €3.00m, Championship

dramat

Chlubne wyjątki to Harry Wilson i Neco Williams, ale poza tą dwójką wygląda to fatalnie.

6 polubień

Wow mega to dokujące, ale pokazuje jak ciężko przebić się na ten topowy poziom. Pamiętam jak wydawało mi się że ibe ma papiery na duze granie.

No z naszej akademii jak tak popatrzeć to masa piłkarzy “co miała papiery na granie” w ostatnich latach kończyła bardzo słabo. Dlatego ja staram się nie podpalać jak jakiś młody jest nazywany “nowym Gerrardem” itd bo większa szansa że nie wypali niż wypali :confused:

Kiedyś nawet wrzucałem rozpiskę to wyszło że poza TAA to na poziom world classa nikt nie wszedł bodajże (Wilson i Neco fajnie grają ale nie ten poziom mimo wszystko).

Klopp chcial zrobic z niego prawego obronce, on sie prezyl w mediach, ze jest graczem ofensywnym. Nie chcial grac u nas i jak widac na dobre mu to nie wyszlo. Chyba glowa nie dojechala, bo raczej nie umiejetnosci.

Jeszcze Curtis Jones fajnie się rozwinął.

4 polubienia

Quasah też ma szanse. Tylko dla niego lepiej byłoby jakbysmy kogos kupili a go wypożyczyli.
Bradley też raczej spokojnie może pełnić rolę podobną do Jones’a.
Więc cos tam produkujemy, moze nie klase światową, ale całkiem przyzwoitych zmienników.
Fakt, że troche to mało - TAA, Jones, Bradley, moze Quansah.

Ki-Jana Hoover, na wypożyczeniu z Wilków do Auxerre, wartość rynkowa 4.5 mln EUR więc szału nie ma ale dramatu też nie jak z niektórymi wcześniej wymienionymi.

2 polubienia

Sterling? Teraz ma zjazd, ale miał kawał kariery. Suso? Solanke?

Moim zdaniem w przyszłym sezonie Doak powinien iść na wypożyczenie do klubu PL bo u nas szans za wiele dostawać nie będzie (zakładam pozostanie Salaha, Chiesy, Diaza, Gakpo i może zakup kogoś nowego). Jeżeli się sprawdzi to zoabczymy na czym będziemy stać (czy Salah po kolejnym sezonie dalej będzie w gazie i będzie chciał zostać, czy Chiesa się sprawdzi czy będzie tylko anegdotą, czy Diaz nie będzie naciskał na La Ligę itp) i albo dostanie szansę albo transfer definitywny (ewentualnie kolejne wypożyczenie). Jeżeli za rok by w jakimś np. Crystal wykręcił double-double to kto wie czy by w sezone 2026/27 nie był dla nas wartościowym grajkiem. Nie ma co gdybać. Zobaczymy.

1 polubienie

ale hoover, solanke, suso czy sterling to nie sa wychowankowie akademii tylko byli kupieni jako mlode talenty.

No to Rafael Camacho i Jordon Ibe też nie są bo trafili do nas w tym samym wieku co Hoover. A Ovie Ejaria nawet rok starszy.

2 polubienia

Bramka Doaka 1:1 styl Salaha.

Największym problemem Szkota jest właśnie Mo. Prawa jest zabetonowana jeszcze przynajmniej przez pół roku. Najlepiej wypożyczyć go do klubu PL i wtedy zobaczyć co z niego będzie. Talent ma.

Doak też nie jest wychowankiem. Co więcej nawet w poprzednim klubie zaliczył spotkania w seniorach :wink:

2 polubienia

Kurde no chciałbym, żeby został, lubie chłopaka. Zadziorny, waleczny i mega zwinny Szkot, który zdał egzamin celująco w Championship, to jest moim zdaniem to czego nam trzeba na zmianę dla Salaha po prawej stronie.

Rio teraz zbiera światła reflektorów, ale po drugiej stronie też jest duży talent.

Nie ma co go trzymać. Przejawia bardziej cechy jeźdźca bez głowy niż zawodnika opanowanego. A można na nim zarobić. W Poprzednich meczach sparingowych był słaby. Poza tym po jego stronie gra Salah XD także powodzenia z grą. A o historii kontuzji też nie wspominając.