Bundesliga

Bo był. Ja tam sie ciesze że już go u nas nie ma. W Bundeslidze to nawet Werner czarował.

1 polubienie

Parafrazując pewną scenę z “Seksmisji” napiszę : emocjonalność 0 jeżeli chodzi o walkę o mistrzostwo Niemiec.
I skoro nawet Harry przełamał klątwę :trophy: to Lucho na luziku strzeli z 15 goli w Buli. Niby fajnie ale grając w tej lidze, w Bayernie to żaden wielki wyczyn :grimacing:

Kolega nie rozumie jak bardzo mocna stała się premier league. Tu nawet ekipa 12-16 ma mocniejsze niż czub innych ligi (nie szczyt).

To sprawia że każdy zawodnik który się wyróżnia tak jak właśnie Diaz zasługuje na szacunek.

Zresztą zakupy Bayernu o tym świadczą. Olise który nie był jeszcze gwiazda ligi w bundeslidze już w pierwszym sezonie rozniósł stawkę. Kane jest absolutnie najlepszym graczem ligi a tu był oczywiście świetny ale mistrzostwa nie zdobył a takich świetnych jak on było kilku. Diaz się dosłownie bawi a w pl był bardzo dobry.

Z kolei wybitny u nas i w lidze Mane Bundesligi nie podbił.

Znaczy się Diaz puknął 13 goli w samej lidze w ostatnim sezonie. Grając na skrzydle. Mając masę obowiązków w obronie. Więc pewnie rzeczywiście strzeli te 15 w BuLi, bo opchnęliśmy zawodnika w prime.

Jak ktoś próbuje sobie tłumaczyć, że Diaz nie jest topowym, bardzo topowym zawodnikiem to szkoda czasu na rozmowę i powinien zająć się zbieraniem znaczków.

Jest dobrym skrzydłowym, ale decyzja o jego sprzedaży na plus.

Liverpool mierzy wyżej niż prime Diaza.

My potrzebujemy zawodników jak Salah, Mane, Dzik w większej ilości.

Za pieniążki z Diaza jak widać zainwestowaliśmy i oby inwestycję były tym razem w 100,% udane , a nie jak w przypadku Keity czy Nuneza.

Tak. LFC mierzy też wyżej niż Konate. Mierzy wyżej niż Frimpong. Mierzy wyżej niż Curtis Jones. Mierzy wyżej niż Bradley. Można dodawać kolejne nazwiska.

Piłka nożna to nie FM. 23-osobowy skład to nie zbiór gwiazd tylko dobrze dobrani ludzie. Jeśli LFC mierzy wyżej niż Diaz to jakim trafem Diaz był drugim najlepszym strzelcem ekipy, który wygrała najlepszą ligę w Europie różnica 10(?) punktów?

a Salah 29 grają na skrzydle i co z tego wynika?

no po Twoich wypowiedziach widać, że masz wiedze z WFu

Jeśli nie widzisz różnicy w zadaniach na boisku Diaza i Salaha to wróć na lekcje WF-u albo zacznij śledzić snookera zamiast piłki.

O szlag XD jak Kane było kilku XD i ten argument o braku mistrzostwa, gdy grał w Totkach.

Olise w CP był genialny, najlepszy grajek CP i dziwiło mnie, że nikt w lidze go nie bierze, u Nas było bez szans ze względu na Salaha (i jak widać jeśli plotki o naszym zainteresowaniu się sprawdzą, to miałem tu czutkę :joy: ), więc takie kolejne wybujałe porównanie, jakby byle wyróżniający się średniak z PL przechodził gdzie indziej i miał roznosić ligę.

Diaz tam się odnajdzie przede wszystkim dlatego, żę Bayern jest poza zasięgiem, a nie liga aż taka słaba. Poza tym Diaz w zeszłym sezonie miał okres świetnej formy, po której przyszła posucha, więc kto wie czy to samo się nie wydarzy. No i na pewno wiatru w skrzydła dodał mu sam transfer, chce się wykazać od samego początku.

1 polubienie

Kilku na takim poziomie lub wyższym np salah, hazard, kdb, Bruno. Aguero i jeszcze TM kilku wymienił. No a miał? Za czasów jego gry w totkach choćby lisy zdobyły mistrza.

geniusz który w pierwszych dwóch sezonach zdobył 4 gole. Weź się nie ośmieszaj. Tak miał spory talent i każdy go cenił, ale absolutnie nie był gwiazdą ligi. Zresztą sama też tak uwazal bo rok wcześniej odmówił city bojąc się konkurencji.

7 sezon poza 2 Buli a więc czas najwyższy na powrót :smiley:

2 Liga, 2 Liga MSV :zebra::white_circle::blue_circle::flexed_biceps:

Tak na marginesie to MSV jest wśród uczestników 1 sezonu w historii Bundesligi i rozegrał w niej ogólnie 28 sezonów po raz ostatni w kampanii 07/08
To musi być nasz cel :grinning_face_with_smiling_eyes:

Smutne wiadomości dla Jürgena nadchodzą z Mainz.
Jego pierwsza trenerska stacja jest aktualnie czerwoną latarnią w Buli co oczywiście grozi spadkiem z ligi w której grają nieprzerwanie (już po erze Kloppa) od sezonu 2009/10.

W Niemczech często nazywa się ich “Karnevalsverein” co znaczy karnawałowym klubem :grimacing: bo miasto Mainz obok Kölnu, Düsseldorfu i Duisburga to “stolice” zabawy karnawałowej.

Osobiście jakoś mi ich nie szkoda, wolę inne zespoły w Bundeslidze.

Za to na zapleczu lideruje Schalke 04 nie jestem ich jakimś wielkim fanem ale fajnie by wróciły derby z BVB no mają wielu kibiców stadion olbrzymi … no i na bramce Lorisa Kariusa !!!

Powrót Schalke to fajna sprawa gdyby się powiódł. Derby z BVB zawsze były ozdobą Buli.
W sumie ich powrót ucieszyłby nie tylko ich sympatyków ale nawet kibiców… Borussii :joy:

Za to mój MSV znów na prowadzeniu w 3 lidze :flexed_biceps:

1 polubienie