to jest praktycznie pewne przez nastepne 5 lat- więc chyba nie taki był cel odejscia, żeby coś wygrywać( tymbardziej teraz jak my regularnie coś wygrywamy ostatnio). . Tak jak to, że Kane w koncu wygra jakis puchar - gdzie po pierwszym sezonie sie śmiali z niego, że klątwa.
Shaqiri z Salahem (
) rozmontowali Steauę Bukareszt.
Chłop robi genialne staty w Buli i jeszcze strzela takie bramki ;p cieszy to, że odżył choć brakuje mi go… jest światową czołówką na tej pozycji i po prostu lepszym piłkarzem niż Gakpo
Właśnie se strzelił 11 gola w sezonie, ale grono tutejszych znawców stwierdziło: “ma 28 lat i bazuje na szybkości, trzeba go odpalić”. Wirtz za to nie ma 28 lat i nie bazuje na szybkości…
ale o czym tu mowa? Gdzie Bundesliga, a gdzie Premier League? Świetnie pokazują to przykłady takich piłkarzy jak Sancho, czy nawet to że Wirtz nie błyszczy od pierwszego meczu. Diaz to świetny zawodnik, ale nie miałby takich statystyk u nas, no chyba że w całym sezonie.
Sprzedaż Diaza to nie jest zła decyzja, pieniądz przyszedł konkretny, brak zastępstwa już tak.
Nowe środowisko, nowe chęci i motywacja. Poza tym ilekroć tu się słyszy jaka ta BuLi słaba, a potem przytacza co chwilę przykłady Diaza, że niepotrzebnie sprzedaliśmy. Liczę, że dlatego Olise znudzi się ona szybko i wróci do PL (do Nas najlepiej
).
chłopie przyszło 75 baniek za goscia, co mial 2 lata do konca kontraktu i trzeba by mu albo dać dużo kasy jakby juz mial 30 lat albo oddac za darmo. Druga sprawa jest taka, że on co sezon to chciał odejsc ( a przynajmniej jego agent ciągle cos wypuszczał o Barcie). Ja wole 75 baniek niz nowy kontrakt dla Diaza, tylko trzeba znależć jakies zastępstwo, którego nie znalezlismy - ale Semenyo za 60 baniek to może byc dobry deal. Do tego będzie się dobrze czuć na obu skrzydłach.
no to bys sie zdziwił jakby to Gakpo poszedl do Bayernu i se własnie pyknął 10 bramke.
Teraz to ja mam tylko nadzieje, że Wirtz wskoczy do rotacji z Gakpo na lewej i zacznie grać taką piłkę jak niegdyś Coutinho. W ogóle widzę Floriana w rotacji na skrzydłach bo środek mu nie służy coś.
Na PNA jak Mo poleci to Florek na prawą powinien wskoczyć właśnie.
Szkoda że ten paralityk u nas tak potrafił grać tylko przez pierwsze pare miesięcy a potem oczy krwawiły. Ciekawe kiedy w Bayernie się zepsuje.
Bardzo ładna bramka, ale w ogóle za nim nie tęsknię.
Miał lata żeby udowodnić swoją wartość w premier league, a w żadnym ze swoich sezonów nie grał na wysokim poziomie przez chociaż cały jeden sezon.
Przyznam tylko, że jakby sytuacja z jego tańcami w żałobie się nie wydarzyła, a ktoś byłby w stanie wydać identyczne pieniądze za Gakpo to wolałbym pożegnać holendra zamiast Diaza, no, ale to gdybanie , bo nikt za Gakpo by tyle nie dał , a zachowania Kolumbijczyka nie da się wymazać z pamięci.
Także niech mu się wiedzie , ale z dala od Anfield.
Przede wszystkim to raczej większość doceniła jego klasę i konsensus był taki że to bardzo dobry zawodnik ale ma swoje ograniczenia. Dla mnie sprawa sprowadzała się do decyzji, zostawiamy Luisa albo Gakpo. Zdecydowano się prawdopodobnie na Gakpo ze względu na wiek, mniejszą chaotyczność i narodowość. Zostawienie obu oznaczałoby stagnacje ma lewym skrzydle na kolejne kilka lat i brak zmian. Okazało się, że pozostawione Gakpo prawdopodobnie było błędem ale rozwiązaniem tego może być Flo. A Cody to solidny zawodnik meczowego składu który może tu grać przez kolejne 5/6 lat.
Ajax po wyrzuceniu Heitingi widze ładnie sobie radzi. Jaros po tej kontuzji nie moze dojsc do siebie, czy tak zawalal mecze, że z 40 latkiem przegrywa?
Trencik znowu se klapnął na ławeczce.
Valverde to jednak kapitan więc nie dziwne, że Trent nie ma przebicia. Wiem, że to nie nominalny prawy obrońca, ale widocznie Arnold nie przekonuje trenera. W sumie nie jestem zaskoczony.
Kiedy zdajesz sobie sprawę, że najlepszy piłkarz Liverpoolu w tym sezonie gra dla Bayernu Monachium. ![]()
11G/5A w 17 meczach I “nasz”
się nie zatrzymuje, brawo Luis!! ![]()
Liga farmerów z jednym mocnym zespołem to idealne miejsce dla podstarzałych skrzydłowych na końcu kariery. Szybko zapomnieliście ile razy był wywożony na taczce z Liverpoolu. Polecam temat Diaza i jakie tam leciały epitety w jego kierunku. Jeździec bez głowy to najłagodniejsze określenie.
Mit Diaza wiecznie żywy.
Też nie jestem w stanie zrozumieć. Jednowymiarowy piłkarz, niezły grajek, ALE sam chciał odejść. Mieliśmy możliwość go spieniężyć, lub dać mu chory kontrakt i mieć powtórkę z Salahem. Przyjdzie Semenyo lub ktoś tego typu i skończy się płacz za Luisem
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale on tam zarabia 300k funtów. ![]()
Przez kogo
naprawdę forum LFC.pl jest dla ciebie miejscem opiniotwórczym?
O Diazie obie opinie są prawdziwe, że ani nie jest to zawodnik elitarny ani jeżdziec bez głowy. Ale przy naszym statycznym ataku byłby idealnym urozmaiceniem linii ataku. My winniśmy wychodzić następująco na rywali
Diaz ------- Isak ------- Salah (za zasługi, i tak odchodzi po sezonie)
------------- Wirtz
I to byłby atak który zapewniałby absolutnie wszystko w ofensywie
Ej, ale Cody Gakpo wciąż u nas gra. Pomyliłeś tematy. ![]()
Kto na Diaza narzekał, ten dzisiaj ma Rio Ngumoha, któremu ani Slot ani Wirtz nie blokują drogi do pierwszego składu. Taki był plan.
W ogóle to odejście Luisa nie jest problemem. Natomiast brak sprowadzenia zmiennika i wciskanie kibicom, że taki był plan, to kłamstwo. Po prostu zainwestowaliśmy za dużo w inne pozycje i jak na razie łatamy dziury Wirtzem i Szobo.
Nawet ja na początkowym etapie w to uwierzyłem, że jakoś damy radę z dwoma nominalnymi skrzydłowymi. Myliłem się srogo. Kadrowo jesteśmy totalnie nieprzygotowani do sezonu, taktycznie to samo. A teraz pierwsze oznaki, że nawet zapału nam brak. Ciekawe co będzie dalej.