Chciałem to samo pisać.
Szybko człowiek zatęsknił.
Co mecz inne cyrki, via ani razu nic nie miałem.
Chciałem to samo pisać.
Szybko człowiek zatęsknił.
Co mecz inne cyrki, via ani razu nic nie miałem.
Ja tez nigdy nie miałem problemów z Viaplay, a oglądałem praktycznie każdą kolejkę. Mają w nosie temat i tyle. Bo czysto teoretycznie można to ogarnąć w moment, ale po co. Na X wrzucili bramkę na 2:0 gdzie ogarneli specjalnie komentarz, żeby był zsynchronizowany. Żenujące.
moze na telefonie a nie na duzym tv ogladales ![]()
Pikselozę miałem może dwukrotnie za całej kadencji Viaplay i to szybko poprawioną. Za to C+ każdemu się jebie (przynajmniej ustandaryzowane, to trzeba liczyć na plus, nie?
), przed meczem i nawet w trakcie rozpoczęcia reklamy po bokach puszczane, w przerwie wiadomo również co, brak tej zbudowanej otoczki wokół meczów - nawet Żelaznego przeżyłbym, byle wrócić do Viaplay.
Do tego sam mecz sporo do tyłu, nigdzie w opcjach nie mogę ustawić by może zmniejszyć opóźnienie jak pokazywał @Lapaino chyba, że tylko w aplikacji mobilnej, bo ja oglądam na Smarcie. No to tymbardziej na minus.
e. dobra znalazłem co innego - specjalnie apkę na telefon ściągnąłem do tego, żeby przesyłanie strumienia odbywało się w czasie rzeczywistym, zaraz po przerwie porównam czy na TV to ustawienie “przejdzie”.
To i tak niewiele daje. Porównywałem opóźnienie po włączeniu tej opcji do transmisji z satelity i to dalej jest kilkadziesiąt sekund opóźnienia. Nie da się w trakcie meczu włączyć żadnego twittera czy flashcore bo tam wszystko pojawia się dużo szybciej.
O ile czasami na Viaplay była krótkotrwała pikseloza o tyle dźwięk nigdy się nie rozjeżdżał.
Canal + ma jeszcze dużo do poprawy!
Canal+ poza obrazem (i to po słabym początku po wejściu na rynek z czasem stało się niezauważalne dla większości osób) w czym niby jest lepsze od Viaplay? Tam nie było żadnych problemów z dzieleniem konta, które dopiero niedawno na bieżąco naprawiali, zabudowa całego weekendu piłkarskiego nie do dogonienia, napieprzone reklam w C+, co aż czasami kuje w oczy (niby widać, że starają się coraz częściej dzielić to 50/50, ale no dalej są daleko w tyle, a pewnie jak będą chcieli nadrobić finansowo mniejszą ilość reklam, to zobaczycie wyższe ceny pakietów).
moze sie nie zrozumielismy, bo nieprecyzyjnie napisałem. ja mialem problem, że przy kazdym dlugim podaniu miałem komete i to praktycznie w kazdym meczu.
mi brakuje powtorek bramek - canal kiedys to miał - via nie miało, w przerwie pokazywali skróty.
studia mi nie brakuje, bo niestety komentatorzy czesto gadaja takie głupoty i nieprawdę, że jak ktos sie orientuje w sporcie to aż uszy bolą (chociazzby dzis co gadał Babiarz z chyba Chmara w czasie sztafet)
No to bardzo średnio, bo lubię na bieżąco oglądając mecz wejść na telefon i pokomentować czy to tutaj czy na X/fejsie, gdy gra się uspokaja i mam chwilę coś naskrobać. To po prostu pewna część dla wielu tutaj bardzo ważna, by dzielić się emocjami z meczu. To w końcu Liverpool, a nie jakiś Real, Arsenal, Barca czy inny Bayern. No i Flashscore.. to fakt, jeśli nie praca to 100% naszych meczów oglądam i wtedy telefon musi być wyciszony, złapałem się na tym przed rożnym VvD, bo paręnaście minut wcześniej włączyłem głos i wibracje czekając na telefon. Wiedziałem o golu, a strzelca się domyśliłem bez informacji jak tylko rożnego szedł Szobo grać ![]()
To akurat źle skonfigurowany telewizor.
Wejściowe modele często starają się nadrabiać wszelkiego rodzaju ulepszaczami jak sztuczne tworzenie klatek.
Wyłącz wszystkie gówna jak poprawa płynności czy redukcja szumów, bo przy oglądaniu sportu czy graniu na konsoli więcej to więcej szkodzi niż poprawia.
Ja na telewizorach nigdy nie miałem problemów z jakością Via czy wspomnianych artefaktów.
Kometę miałeś właśnie, bo telewizor próbował dublować klatki dokoła piłki, więc jak ktoś dał szybką piłkę było bardzo widoczne.
W każdym sklepie jak puszczają jakieś demo Avatara, gdzie właśnie wszystkie takie opcje są powłączane, do tego jakieś tryby dynamiczne które podkręcają kolory byle waliło w mordę widać przy szybkich scenach artefakty na krawędziach mimo, że materiał źródłowy 4k i dobry bit rate.
Poza problemami technicznymi viaplay góruje nad Canal Plus pod względem otoczki meczu, zapowiedzi, omawianie spotkania. Teraz dostajemy chwilę gadki komentatorów. Nawet program jej wysokość premier league jest bardzo słaby, jakby podcast, rozmowa w tłoku, oprawa techniczna również bardzo uboga. Liczyłem na powrót starej edycji premier league jak również ligi mistrzów, a jestem bardzo rozczarowany.
Ja pierdole, większego gówna jak to Canal minus to ja dawno nie widziałem, wykupiłem pakiet po 17.00, nie mam żadnych kanałów bo wyświetla się komunikat że są problemy, klikam w mecz Arsenal City karze mi poszerzyć ofertę jakieś filmy na netfkixsie gdzie gówno mnie to obchodzi.
Via Play to była czysta przyjemność, proste logowanie płynne przejście do tego co chcesz oglądać i oglądasz, nigdy nie miałem z nimi problemu czy oglądałem w chacie na TV, z ziomalami na działce na lapku czy za granicą.
Oglądasz za granicą?
Ja mam co kolejkę takie problemy, że wyskakuję błąd techniczny, ale rozwiązałem to odpalając na chwilę hot spota z polskiej SIM karty, po czym przerzucam na WiFi i już śmiga.
Dla mnie kolejny minus to wybór jakości.
W Via jak gdzieś miałem słabszy net mogłem z najwyższej dać na wysoką i nadal to można było w miarę komfortowo oglądać.
W canal tylko na najwyższej jakości da się oglądać , bo ta zrównoważona czy niska to taki dramat, że nic nie widać, więc na słabszym necie zostało tylko dać najlepszą jakość i się męczyć z buforowaniem.
Wziąłeś to Canal + za 45 zł?
Nie, spojrzałem tylko na szybko, trzeba do tego brać jakiś dekoder i ogólnie milion niepotrzebnych mi do niczego kanałów i innych rzeczy.
Przejrzę to jeszcze na spokojnie w tym tygodniu i zobaczę jak to dokładnie wygląda
Ja mam konto i oglądam na aplikacji i na razie większych problemów nie miałem. Wczoraj dźwięk wyprzedzał obraz i to na tyle jeśli chodzi o problemy z Canal Plus.
Jak ktoś jest chętny, to mogę podzielić się kontem.
Mogliby ruszyć tyłek ze skrótami, w niedzielę rano chcę oglądać skróty z sobotnich spotkań i nie ma.
Tak oglądam za granicą, teraz sprawdziłem Twoją taktykę i faktycznie działa, dziękuję Ci bardzo.
W sumie samo w sobie, że trzeba stosować takie myczki to kolejny minus dla Canal minus, na Via nie trzeba było kombinować, chodziło jak trzeba.
Dobrze, że sub na miesiąc to już kij w te kilkadziesiąt zł, akurat wczoraj na strumyku Arsenal z City nawet dobrze działał z PL komentarzem. Ten sezon przebujam się na zagranicznych platformach, pewnie jest jakaś oferta za kilka euro na cały sezon. No szkoda tego Via strasznie.
Dokładnie, na Viaplay skrót meczu z godziny 13:30 w sobotę pojawiał się często jeszcze tego samego dnia, skróty spotkań z godziny 16:00 czasem były już dostępne o 21:00. Rzadko kiedy oglądam spotkania z komentarzem ale akurat przy naszym spotkaniu był włączony i bramka Hugo padła szybciej niż obraz😜 na razie testuję ten canal +, nie mam jeszcze wyrobionego zdania co do aplikacji itp.