Cody Gakpo

Strasznie mnie irytuje u tego gościa holowanie na siłę piłki aż mu ją odbiorą, mimo że może podać a nie ma takich umiejętności żeby ją utrzymać, szczególnie przeciwko dwóm lub więcej rywalom. Dzisiaj było kilka takich sytuacji.

Według mnie, to on się kompletnie nie nadaje do gry jako fałszywa ,9". Jest niezły w grze kombinacyjnej i potrafi strzelić, ale nie ma tego polotu, czytania gry, zmysłu i finezji, którą miał Firmino. Dodatkowo nie posiada odpowiedniej szybkości do wychodzenia na prostopadłe piłki, a także pomimo swojego wzrostu nie czuje się mocno w walce w powietrzu. Ja widziałbym go jako konkurenta dla Diaza na lewym skrzydle, a potrafiącego strzelić bramkę z niczego Jotę jako konkurenta dla Darwina na pozycji nr 9. Ustawienie, w którym na boisku razem są Darwin i Gakpo, kiedy to Urugwajczyk biega na lewym skrzydle a Gakpo jako fałszywa ,9" jest według mnie słabe i odbiera obu piłkarzom ich atuty.

1 polubienie

Gakpo ma dwa tryby:

• wybitny
  • chujowy/niewidoczny

Juz wole Nuneza partolacego sytuacje, ale chociaz mam swiadomosc, ze on na tym boisku jest. Ludzie sie spuszczali nad Gakpo, jakby nam sie regen Firmino trafil. Makabrycznie zle wyglada nasz przod. Nie mamy pol zawodnika, ktory potrafi przedryblowac obroncow i zrobic przewage.

To fakt, dzisiejsze spotkanie bardzo mierne e jego wykonaniu, zauważyłem go jak jest na boisku po strzale jednego z naszych zawodników gdy był blisko bramkarza.

Niestety jest jałowy. W normalnych warunkach z ogarniętym dyrektorem po sezonie Gakpo powinien zostać sprzedany, albo Diaz. Zastąpiony kimś, kto daje jakieś liczby. Po prostu szuka się dalej, wymienia. Ale to jest Liverpool i kontrakty do samego końca.

5 polubień

Wy byście wszystkich sprzedawali. A my mamy taką fatalną drużynę, że jesteśmy punkt za liderem…

Do wymiany to jest Thiago i Matip. Mooże Diaz bo jest 2,5 roku straszy od Gakpo. Ale co myślisz, że nawet po wytransferowaniu Diaza albo Gakpo klub sprowadzi cracka za 200 mln? xD

Wystarczy coś pokroju Diaby z Villi, Kudus, czy Doku którego klub obserwował od nastolatka. Trzeba wiedzieć kiedy sprzedać by później nie stracić. Piłkarzy jest sporo wbrew opinii, że nie ma nikogo odpowiedniego. Gakpo przyszedł tu wtedy, kiedy potrzebowaliśmy pomocnika.

Nie wiem co jest takiego wspaniałego w tym Kudusie. Doku szkoda faktycznie. Ale zaprawdę powiadam, że za czasów Rodgersa taki Gakpo czy Diaz byliby naszymi najlepszymi zawodnikami…

Strasznie mnie dziś irytował Gakpo. Z 5 razy Gomez ładnie obiegał a ten za każdym razem schodził do środka. Super, że raz się udało, ale to bardziej zasługa Nuneza niż zagrania Holendra.

Fajna 1 połowa Gakpo, był w końcu widoczny, zmieniał pozycję i widać że może zaoferować coś innego niż pozostali ze skrzydła, strzelił nawet bramkę, ale gwizdkowy z totkiem mu ją ukradli, podobnie jak Elliottowi. Ogólnie w moim odczuciu w końcu występ na plus, oby złapał formę.

6 polubień

W końcu grał tam gdzie powinien, lewe skrzydło

1 polubienie

Dokładnie Kolumbjajo. Pisałem o tym przed meczem widząc skład, że modlę się jedynie o to, aby Gakpo i Nunez zagrali na swoich nominalnych pozycjach. Zagrali na nich i od początku meczu widać było tego efekty. Powtórzę raz jeszcze, że według mnie Gakpo powinien grać na lewym skrzydle i rotować się z Diazem, a Nunez zawsze jako dziewiątka i rotować się z umiejącym strzelić bramkę z niczego Jotą. Wystawianie Gakpo jako fałszywa dziewiątka i Nuneza na lewym skrzydle ucina im obu piłkarskie jaja i to jest taka sama fanaberia Jurgena jak wystawianie Origiego na lewym skrzydle gdy na fałszywej dziewiątce ustawiał Minamino czy nawet Chamberleina. Klopp powinien zrozumieć, że Bobby w swoim prajmie był wyjątkowy i nie każdy zawodnik ofensywny ze zmysłem do gry kombinacyjnej jak Gakpo będzie wymiatał na pozycji fałszywej dziewiątki. Amen

3 polubienia

Fajna cieszynka Cody’ego i Trenta. Myślałem, że bardziej w stylu francuskim, a jednak holendersko angielskim.
https://twitter.com/LFCTransferRoom/status/1742139940735971529?t=2cvNIza0BlUW4IWiDghM3Q&s=19

2 polubienia

Gakpo strzelił gola!

Życzę mu hattricka

8 polubień

Ale ten Cody jest mierny. Ni to skrzydłowy ni napastnik - takie nie wiadomo co jeśli chodzi o role na boisku. Niby jest wszechstronny i zagra na kilku pozycjach, ale wszędzie będzie co najwyżej solidny. W zamyśle miało to być chyba zastępstwo dla Firmno, ale Brazylijczyk miał technikę, drybling, energie, podanie i świetny pressing.

12 polubień

Najlepsze, ze w jego temacie taka cisza, a zawsze jazda po Nunezie. Gakpo pilkarz idealny dla tego forum - nie wychyla sie, nic nie potrafi i jest bezuzytecznym zabieraczem miejsca w skladzie. Wiec nikt go nie krytykuje i nikt tego nie zuawza bo gosc jest cieniem.

Rzygac sie chce patrzac na jego gre, musimy sie go pozbyc jak najszybciej i niech zabierze ze soba Gravenbercha.

11 polubień

Gakpo nie kosztował tyle co Nunez więc się go ludzie nie czepiają. Gra piach od kilku spotkań, nie widzę w nim zadziorności, walki, jest taki jałowy. Coś jak właśnie kolega Ryan. Nie będę płakał jak nowy trener ich pożegna. Miał być drugim Firmino, ale nie może sobie znaleźć miejsca na boisku.

4 polubienia

Problemem Gakpo jest to że jego pozycja jest okupowana przez Diaza i Holender jest rzucany na wiele pozycji jak Milner.

Dziwi mnie, że Gakpo nie grał wczoraj na lewym skrzydle tylko na prawy. Kompletnie to poległo w meczu FA Cup, a wczoraj Klopp to samo zagrał. I nie zmienił nic. Tragiczny wczoraj lecz nie tylko on, ale mimo dużych umiejętności to brakuje mu charakteru, kolejny holenderski piłkarz bezjajeczny. Gini, on i Gravenberch. Nie mówię by każdy biegał ja Nunez, ale chociaż walczy. Miał być odpowiedzią na Firmino, ale białozębny Brazylijczyk zaangażowaniem go wciągał 4 literami, mimo że ostatnie sezony nie były jego wykonaniu najlepsze. Ale wiadomo, nie jest taki jak Nunez, nie ma charakteru, nie ma takiej ceny i nawet przez tą bezjajeczność się na niego nie zwraca uwagi jak na urugwajczyka.

Badzmy szczerzy! holenderska pilka podupadla ostatnimi czasy i juz nie produkuja “van Bastenow czy Robbenow” a raczej przecietniakow typu nasi dwaj panowie G czy inne Maleny i jak oni sie tam jeszcze nazywaja.
Osobiscie nie zalowalbym ani jednego z nich gdyby nowy trener postanowil pozbyc sie ich przed nowym sezonem-tu nie ma co byc sentymentalnym.

1 polubienie