Jeśli chcesz więcej plotek, to Koeman wywiera presję na rodaku Holendrze, by ten grał przed MŚ. W kraju by mu nie wybaczyli degradacji Gakpo a niedługo Slot obejmie Ajax więc musi się pilnować.
Trochę ubogo na 45 min, co nie?
Nikt nie mówi „wywalić Gakpo, niech gra Chiesa i Rio”, ale chodzi o danie im szansy. Może ze 2/3 mecze na ławce by sprawiły, że Cody weźmie się za siebie, odpocznie i będzie miał dobrą rundę wiosenną. Po co kisić tego młodego jak wchodzi na 2 min albo wcale? Po co ten Chiesa w klubie jak nie właśnie po to by w razie potrzeby rotować Holendrem?
Tymczasem Slot stawia zawsze kiedy może na Gakpo, bez w ogóle pomysłu by zszedł w okolicy 60 minuty, albo zaczął jako zmiennik. Gramy taki piach, że nie sądzę by wystawienie Rio pogorszyło nasz poziom, a w perspektywie kilku miesięcy czy nawet sezonów może to niezwykle zaowocować. Tymczasem dostają razem z Chiesą albo jakieś ogony gdy tak naprawdę nie można ich ocienić, a jak już zaczynają to w pucharach, bez rytmu meczowego, gdzie cały skład jest rezerwowy i też ciężko ich ocenić.
Nikt nie wie jakby wyglądali po 5 spotkaniach w których dostali po 200 minut.
Też się zastanawiam po co. 12 mln wyrzucone w błoto.
@spawacz
Zaryzykuję, że Fede miałby problem z pierwszym składem w co mocniejszych klubach serie b.
Gakpo jest gorszy, niż Chiesa. Fede w większości klubów miałby pierwszy skład.
Błagam niech ten Hag zdejmie już tego niedorajdę. Czy ten klak zrobił dziś cokolwiek dobrze do cholery?
Gakpo dzisiaj więcej czasu jako obrońca, niż napastnik.
Tak gra dzisiaj cały zespół. W obronie.
Większe szanse są na wygranie w Totka niż na to, że on poda do wybiegającego kolegi…
Ja tam nie hejtuję prawie nikogo z naszych ale na tego antypiłkarza NIE MOGĘ PATRZEĆ!!
Brak podań do obiegajacego Kerkeza świadczy o inteligencji Gakpo, bo wie że Węgier i tak dośrodkuje w obrońców.
Nie wiem w jakim zespole gra Gakpo. Niby nie gra przeciwko nam ale na pewno nie gra z nami on chyba gra w swoim jednoosobowym zespole.
Gdzie był Robben gdy go potrzebowaliśmy??
Jestem za tym, żeby więcej okazji dostawał Rio i Chiesa, ale Gakpo w tym meczu nie był tak fatalny jak ostatnio. Cały zespół się bronił i spokojnie rozgrywał, a w takiej grze Holender jest lepszy (bardziej doświadczony) od wspomnianej dwójki.
Teraz w Pucharze zobaczymy jak zagrają zmiennicy.
Czy wiecie z myślą o jaką pozycję czy za jakiego zawodnika został sprowadzony Gakpo?
Gakpo został sprowadzony jako zastępstwo za Firmino ![]()
Kto wtedy odpowiadał za transfery, był to sezon 22/23.
Julian Ward robił ten transfer, aczkolwiek nie wiem, czy odpowiedzialność za niego bierze on, czy tylko go negocjował, a za transfer odpowiadają Klopp i Lijnders.
Wczoraj na środku ataku kompletnie się nie sprawdził, ale jak wszedł na lewe skrzydło, to dorzucił ładną piłkę do van Dijka, Rio Ngumoha zaś nie wykreował żadnej sytuacji, o ile mnie pamięć nie myli.
Nie sądzę że gakpo to zły transfer. Za te pieniądze mamy solidnego zawodnika. Urazów prawie nie łapie.
Natomiast no nie będzie to gwiazda pierwszej 11 takiej ekipy jak lfc
@Lapaino dokładnie tak. W realu pokazali co się dzieje jak się kupi kilku durniów na jedną pozycję
Niestety myli, dośrodkował ładną piłkę, której nie sięgnał obrońca i gdyby Curtis wyskoczył miał by bramkę.
Dosyć często ostatnio po nim jadę, ale również jako transfer nie oceniam tego źle.
Nie kosztował jakiś kokosów, jak na zimowe okienko, za piłkarza w jego wieku i potencjałem też cena była ok.
Jakieś tam bramki postrzelał I asysty miał , jako taki placek rotacyjny jest ok, z tym, że nie nadaje się na pierwszy skład.
Na puchary jak wczoraj to jest ok wybór żeby chronić podstawowego piłkarza.