On dla mnie dojrzał jakoś w tym sezonie.
Jak utrzyma tempo do końca sezonu to będzie jego najlepszy okres w czerwonej koszulce.
Na moje to gra jak zawsze. Tylko teraz nikt sie tutaj nie czepia, ze nie ma liczb.
Ja mam wrażenie, że nabrał spokoju w grze. Wczesniej był taki wiecznie naładowany energia i złe decyzje często podejmował. Teraz jakby nabrał doświadczenia, spokojniejszy jest, czasem trochę brakuje mu decyzji odpowiednio szybkiej, ale na pewno coraz mniej błędów popełnia.
chlop jest wszędzie na boisku, nasze płuca
Ależ to była maszyna dzisiaj. Biegał na boisku za pięciu. Szkoda że nic mu nie wpadło bo byłoby to piękne zwieńczenie tego fenomenalnego sukcesu. Rośnie nam przyszły kapitan.
Aktualnie jedyny Węgier którego nazwałbym bratankiem ![]()
Kilka razy zauważyłem, że Szobo dyrygował naszym pressingiem i pokazywał kolegom jak się ustawić. Rośnie nam przywódca i nowy kapitan ![]()
To moim zdaniem jeden z najlepszych kandydatow na kapitana. Jest jeszcze Robertson, Alisson, no ale oni będą w niedługim czasie się zawijać z Liverpoolu podobnie jak Van Dijk. A przy okazji opaska zabetonuje Szobo w Liverpoolu na wiele lat. Może nawet do końca kariery.
Znakomita wiadomość. Przyszły kapitan ![]()
Z jednej strony bardzo się cieszę, bo Szobo jako jedyny w tym roku prezentuje poziom godny zawodnika Liverpoolu praktycznie w każdym spotkaniu.
Natomiast niepokojący jest trend z tymi wysokimi pensjami, ale to już nie moje zmartwienie.
Po prostu nie chcialbym tu drużyny budowanej na kasie, a wolałbym na przywiązaniu do barw klubowych.
200k/week w czołowych klubach to jest norma, a nie “wysoka pensja”. Taki trend w piłce przy ogromnych wzrostach rok do roku w przychodach. Piłkarze jako część klubu chcą po prostu zgarniać to, co generują w pewnym stopniu. No i to jest nagroda za poziom który pokazuje dłuższy czas. Mam nadzieję, że po zejściu ze sceny starych wyjadaczy to on zostanie w naszym zespole kapitanem, co myślę może przełożyć się na jeszcze lepsze granie u siebie - w kadrze jako kapitan jest to widoczne że opaska dodaje mu zamiast ciążyć.
Niekoniecznie w lidze teoretycznie tyle, lub więcej ma mniej niż 30 zawodników, z czego aż 6 naszych.
Teraz przy przedłużaniu pewnie dojdą Graven i Szobo do tej grupy.
Jak przedłużymy Ibou to też tyle będzie trzeba dać, to samo z Macca.
Niestety czas odpalić Salaha bo za jego tygodniówkę możemy przedłużyć tych dwóch, którzy obecnie tworzą szkielet tego zespołu.