Florian Wirtz

Jak grali z Bvb to też była pełna dominacja. Tam znowu na 10 lat będzie Bayern i długo długo nic

Czyli Wirtz celowo wybrał klub w kryzysie, żeby udowodnić swoje ambicje i pokazać światu, że potrafi się odbudować w takich warunkach?

Przecież Wirtz nie wiedział, że Liverpool będzie w kryzysie. Przychodził do mistrza Anglii który zrobił na dodatek mocne okienko transferowe. Premier League jest dużo lepszą ligą niż Bundesliga stąd większa szansa na rozwój. Oprócz tego chłopak chciał się po prostu sprawdzić za granicą, wyjść ze strefy komfortu

5 polubień

Transfer do Bayernu to ciepla woda w kranie żaden postęp. W młodym wieku był jednym z najlepszych piłkarzy nontujących świetne liczby. Kilka tytułów mistrzostowskich zapewnionych. Tylko wirtz chce być jedynym z najlepszych a nie wjedzie vna ten poziom w lidze gdzie będzie robil liczby w zdecydowanie najlepszym klubie.

1 polubienie

Jakiej wody spodziewał się w Liverpoolu? Dlaczego w Bayernie nie można być jednym z najlepszych? Przecież Bayern zawsze jest wśród faworytów do zdobycia CL, zdobył aż 3 tytuły w XXI wieku, czyli lepiej niż jakakolwiek inna drużyna angielska. Niemcy to druga najbardziej utytułowana reprezentacja na świecie. Jeśli chodzi o zdobywanie indywidualnych nagród to kierunek jest jeden: Hiszpania. Jeśli chodzi o dokonanie czegoś wielkiego, to znacznie lepiej (pod względem renomy i podziwu) jest pokonać Real i Barcelonę w lidze hiszpańskiej, niż wygrać ligę angielską z Leicester.

1 polubienie

Panowie po prostu my jako kibice musimy zaakceptować pewien fakt. Mnóstwo mnóstwo graczy potrzebuje czasu na ta mityczna aklimatyzację. Nie wiem co to jest czy język pewności siebie, dobre mieszkanie, poznanie kolegów czy oswojenie się z ligą, a może wszystko razem. Fakt jest taki że wirtz prezentuje się mocno przeciętnie. Jak gracz za 20m a nie za 120.

To prawda że nas to smuci, ale nie ma co już mu wszystkiego przyklejać na siłę. Facet wszedł na 20 minut prowadzenia 2:0 żeby pomóc w utrzymaniu wyniki w momencie kiedy ekipa się cofnęła.

Z tym rzucanie po pozycjach to też śmieszne.

Facet właśnie słynął i był to jego duży atut że może grać na kilku pozycjach. Podwieszony f9, 10, lewe skrzydło.

Moim zdaniem trzeba mu po prostu dać czas.

Wczoraj zagraliśmy jak sezon temu i od razu dało to efekt. Slot miał pomysł na Wirtza, chciał dodać jeszcze więcej kreatywności, zmienić całkowicie sposób konstruowania akcji i budować zespół wokół niego, ale w praktyce okazało się, że bez presowania Szobo mocno tracimy w środku pola. Graven i Macca sami nie utrzymają środka pola bez wsparcia 10. Nad tym elementem Florek musi popracować. Na ten moment jego miejsce jest na ławce, a Slot musi wrócić do schematu z poprzedniego sezonu.

tylko, że Alexis póki co to jest cieniem samego siebie.

Po raz kolejny ostrzegam wszystkich, że jak Niemcy piszą/gadają o talencie stulecia, generacyjnym to ostatecznie gówno z tego wychodzi.
Tak trzeba mu dać czas ale na dziś to kolejny Sancho, Werner i ci wszyscy “hegemonii” z Buli

“Noale” pożyjemy, zobaczymy i obym się mylił!

A ja tam Florianka bym spróbował w miejsce Gakpo. Środek pola Graven - MacA , Szobo
A w ataku Wirtz - Hugo - Salah

Akurat Alexis wczoraj zagrał nieźle, chyba najlepiej w tym sezonie.
Wirtz jak zwykle wszedł pobiegał , parę razy się odbił od rywali, dostał dziurę i to tyle.
Zgadzam się, że może potrzebować czasu i może odpali. Tylko ja wychodzę z założenia, że może, a nie na pewno za miesiąc dwa 6, to będzie wielki Flo biegał.
Jakoś wyjątkowo mają jakąś ulgową taryfę Flo i Hugo u wielu fanów.
Jak dla mnie Hugo poza dobrym wejściem w sezon to jedynie z ławki nieźle wyglądał parę razy, bo w pierwszym składzie strasznie niewidoczny.
Flo natomiast, chyba tylko dobrze wyglądał w Europie.

Już ci tłumacze. Wiek (obydwoje są relatywnie młodzi jeszcze), pojedyncze błyski klasy (Hugo miał ich gro więcej) i spore zaangażowanie. Zobacz jak oni zasuwają a jak taki Isak człapie.

O jednego i drugiego jestem spokojny. O Kerkeza również. A Isak to się okaże jeszcze bardzo drogi Sturridge (pod względem zdrowia).

no o tym miedzy wierszami pisałem. . Lepszy Alexis i masz od razu lepszy wynik.

tylko, że my juz prawie nie atakowalismy, więc akurat cięzko go winić. Ekitike mial w 70min 15 kontaktów.

Na skrzydle wydaje mi się, że brakuje mu dynamiki i siły fizycznej. Ale no ktoś tam za Gakpo musi zacząć grać. Albo on albo Rio albo Chiesa.

To wcale nie jest dobry wynik dla napastnika, który teoretycznie robić coś więcej, niż czeka na piłkę. Jest to wynik właśnie, wręcz słaby.
Strzałów też nie oddał, poza tym Spalonym, zagrał piach.
Ale znajdzie się wielu obrońców, nie dziwię sie, że inni się z nas śmieją, jak tu jest jakiś inny wymiar.
Wszyscy poza nami są słabi, nawet jak przegrywamy 4 mecze z rzędu to pech i sędzia przeszkadzają.

Jeszcze cudowne podanie Flo mi internety przypomniały :squinting_face_with_tongue:

Też się podczas meczu z zachwytu nad tym zagraniem złapałem za głowę :face_with_peeking_eye::grimacing:

1 polubienie

Nie znacie się! To było generacyjne podanie :joy:

1 polubienie

Alonso zna się na rzeczy również, więc ja spokojnie poczekam na rozwój Flo i z przyjemnością będę czytał wypowiedzi wszystkich znawców i ekspertów :winking_face_with_tongue:

3 polubienia

Jedynie przebite przez podanie podanie Thiago do Świętego Mikołaja :squinting_face_with_tongue:

3 polubienia