Florian Wirtz

Piękny Niemiec. Chodzi aż miło :smiling_face_with_three_hearts:

3 polubienia

Kapitalny dziś!

3 polubienia

Myślę że obok szobo najlepszy na boisku.

1 polubienie

Warto zauwazyc, ze podanie do Szobo to nie byla “setka” w rozumieniu tego forum. Byl bramkarz, w ogole pilka szybko leciala, wiatr byl niesprzyjajacy, no i jeszcze bramkarz byl i daleko do bramki. :smiling_face_with_sunglasses:

8 polubień

Po meczu i tak będzie masa artykułów że bez bramki czy asysty. Chłopak jest świetny technicznie, dawajmy mu więcej czasu, więcej wiary w niego a na pewno nie jeden raz nas zadowoli swoją grą.

1 polubienie

No nie będzie, Mude ci to dobrze wyjaśni xD

1 polubienie

Szkoda, że w samej końcówce Salah mu nie podał, mielibyśmy 2:0 za sprawą Wirtza. Bez wątpienia jego najlepszy mecz w tym sezonie, w samej pierwszej połowie trzy razy odebrał lub przechwycił piłkę na połowie Realu i rozkręcił akcję. Świetny mecz i to z takim rywalem.

18 polubień

W pierwszej połowie Szobo okradł go z asysty a w końcówce Mo z gola. Ale cieszy że się rozkręca, tak jak przypuszczałem lepiej mu się gra z bardziej otwartym przeciwnikiem.

4 polubienia

Dzisiaj wtorek to i dobrze zagrał Florek :joy:
Takiego chcę go widzieć ale nie w pomocy bo tam ma hasać trio G-M-S :blush:

2 polubienia

Uwielbiam ten moment w meczu jak Wirtz zszedł na prawe skrzydło, żeby zademonstrować Salahowi jak się powinno podawac na 1vs1.

1 polubienie

Co prawda nie ma szybkości, ale technicznie na skrzydle zjada Gakpo i Salaha.

2 polubienia

To co mi w nim najbardziej imponuje jest jego pracowitość. Nie ma drugiej takiej “10” na świecie, która tyle biega. Polecam zerknąć na liczby przebiegniętych km, ponieważ mogłoby się wydawać, że Szoboszlai przebiegł najwięcej, a tu jednak Florian ma więcej o prawie 1 km. Uwielbiam go!

4 polubienia

Pracowitość jak u Firmino, to też był koń do biegania ze świetną techniką. Mam nadzieje już od dłuższego czasu, że Wirtz po słabym początku pójdzie właśnie jego drogą i stanie się dla Liverpoolu kimś tak istotnym jak Roberto. Obaj mieli podobne wejście do drużyny. Tygodnie bez goli i asyst, sporo szydery, trenerzy szukali na nich pomysłu, miejsca na boisku. Firmino dobre pół roku zajęło przystosowanie się do realiów Liverpoolu i Premier League. Wirtzowi na razie idzie porównywalnie. Oby z podobnym skutkiem.

1 polubienie

Moim zdaniem wręcz za dużo biega i przez zmęczenie czasami nie podejmuje dobrych decyzji. Może na skrzydle coś się zmieni, bo środek pomocy to ewidentnie nie jego pozycja

1 polubienie

Arne kłamczuch

No i bardzo dobrze, chłop sam na pewno widzi, że w środku mu jak do tej pory nie idzie więc jest wystawiany na skrzydło. Dla zawodnika najważniejsze żeby grać :grinning_face_with_smiling_eyes:

A Wenger jest asystentem Richarda? Czy ma u nas podsłuchy w szatni? Nie wiem z kąd były trener Arsenalu wie o takich szczegółach. Ani nie jest jakoś związany ze sztabowcami Bayernu ani z naszymi włodarzami żeby miał dostęp do takich njusów. Jeżeli Florian sam zobaczy, że lepiej mu na razie na skrzydle to nie będzie oponował i naciskał na granie w środku i narażanie się na chaotyczne występy. Coutinho chyba też u nas zaczynał jako LS. Dla mnie to takie samo gadanie jak to że Wirtz stawiał warunki co do numerów koszulek a potem wyszło że to bzdury wyssane z palca.

6 polubień

Wenger widze bordeux wjechało cale i sie dziadkowi włączyło, ze wie więcej. Takiemu nic tylko przytakować.
A z drugiej strony dobrze ze tak gaga, to chociaż ten jego pomysl na spalone pójdzie tam, gdzie ta pusta butelka po bordeux…

Monsieur Arsene!

Liczy się dobro zespołu i dlatego Florka miejsce jest nominalnie po lewej stronie na dziś zamiast w pomocy gdzie musi moim zdaniem grać trio G-A-S

Compris? :grimacing:

Gravenberch-Alison-Szoboszlai?