Smutne, że mamy takiego kocura w dryżynie, jakiego nie mieliśmy od choć potrzebowaliśmy… a wykorzystujemy jakieś 5-10% Jego potencjału, bo wokół ma samych leszczy, którzy nie ogarniają bazy a na dodatek u sterów mamy jakiegoś tramkpkarza.
Autentyczne mam takie same skojarzenia.
Tylko Wirtz jest bardziej dynamiczny i trochę mniej waleczny w obronie.
Thiago nie raz popisał się ładnym wślizgiem.
Ale to jak układają stopy do podań i lekkość z jaką sobie klepią na 1 to dosłownie jakbym widział Thiago.
To nie przypadek, że we wszystkich meczach w tym sezonie w których jako tako wyglądamy w ataku Niemiec był na boisku.
Ciekawe czy Salah kolejny mecz znowu będzie na ławce , bo dobrze w końcu grać 11 na 11.
To już od 1 kolejki widać, że Wirtz za szybko myśli i przecenia trochę umiejętności techniczne swoich kolegów z drużyny. Ile razy ma jakiś fajny pomysł , żeby szybciej rozegrać lub pośle ciasteczko ale oczywiście nikt z tej drużyny nie jest w stanie szybko ogarnać. Może po prostu takie naleciałości z tego fizolstwa jakie tu było przez lata i drużyna nie przywykła do wirtuozerii w środku pola.
@Loku64 Wirtz był najlepszy. Tylko nie dał bramki czy asysty i dlatego dla niektórych jest słaby.
Tylko dowód na to, że Flo się traktuje jak “make-a-wish kid” u nas. Ewidentnie byli lepsi i skuteczniejsi, chociażby uwielbiany tu Cody, czy Gomez, czy choćby Graven.
@spawacz jest na glownej nawet video z jego spotkania, po prostu niezly mecz, bez wiekszego blysku.
Jak się jaracie czyms takim to przy oglądaniu prime COu, byście szczeki z podłogi zbierali ![]()
@kuba000 tylko Wirtz gra wyżej, a napisałem gdzieś, że jest słaby? Ile tych asyst drugiego stopnia nazbierał Wirtz btw ?
czyli tak samo pedri jest słaby bo ma pewnie więcej asyst drugiego stopnia niż pierwszego? nie ma co mu umniejszać, wczoraj się go świetnie oglądało nie licząc tej zmarnowanej setki
Daj sobie spokój, nie próbuj mu nic tłumaczyć, bo on ma swoich pupilków i tych na których się uwziął. Nawet nie próbuje być obiektywny + do tego dochodzi malutka wiedza o piłce. Szkoda czasu
Dobry wystep Florka wczoraj,pokazywal sie do gry,mial ciekawe podania.
Jednak ta niewykorzystana sytuacja strasznie mnie osobiscie poirytowala poniewaz to nie pierwszy raz kiedy jego strzal wyglada strasznie anemicznie-nad tym musi popracowac gdyz kiedys takie zdarzenie moze zawazyc na wyniku.
Właśnie ja próbuje być obiektywny i oczekiwać więcej po zawodniku za grube miliony, niz jako takiej gry.
Co do sympatii, jak pisałem że Gakpo gra niezle w przerwie, co potwierdizl pozniej bramka i asysta. To mi zwracales uwage, że gra cienko i ze inny mecz ogladam.
Jak Gakpo zle przyjal to sie rzucales tu ostro, ale jak Wirtz przestrzelil to siedziales cicho.
To tak co do sympatii i wiedzy misiaczku kolorowy.
Mam wrażenie, że tylko ja coś od Wirtza wymagam czasem, bo tu się go chwali za wszystko, a od innych oczekuje co mecz 4G/A.
Ja uważam,ze zagral niezle, ale nie było to spotkanie na MOTM, byli po prostu lepsi na boisku.
@osi moim zdnaiem gral niezle, wręcz dobrze wcześniej, przede wszystkim sporo pomagał z tylu. Przypominal wlasnie Diaza grę z tyłu, ciągłe powroty, często wchodził w pojedynki. Bywa Gakpo irytujący, ale wczoraj akurat poradził sobie dobrze, mimo nietypowej roli.
Tak wkurzylem sie na Gakpo po złym przyjęciu, bo to była kolejna akcja którą psuje, do momentu asysty grał beznadziejnie. Chwała mu za te liczby ale bywa na boisku strasznie irytujący i ograniczony. Wirtz kreował, robil wczoraj całą grę i był wszedzie dlatego może mniej mnie razi ta setka przez niego zepsuta.
i jeszcze raz powtórzę: brawa dla holendra za asystę i gola
Z przymrużeniem (prawie zamknięciem) oka - zaczyna się urabianie Wirtza na transfer do Bayernu ![]()
Hoenessa piecze dupka, że ktoś wybrał inny klub, gdy starał się o niego Bayern. Tak samo boli dupka, że po latach oszczędzania ktoś miał czelność wydać trochę gotówki w najbogatszej lidze świata (nie mówimy o krajach pachnących polem naftowym), by utrzymać swoją konkurencyjność. To jest dla Monachijskich leśnych dziadków niezrozumiałe, bo w ich kulturę działania wpisane jest notoryczne wykupywanie talentów z Bundesligi, by na lokalnym podwórku nikt Bayernowi nie zagrażał. Aż tu chamy z Liverpoolu postanowiły pomieszać im szyki. Jamala Musiale też długo wałkowali, by przechwycić go z Chelsea. Kane’a, Olise czy Diaza również z Premier League brali za niemałe pieniądze, a próbują prawić morały. Jeden Wirtz a ile maści trzeba teraz.
Może i piecze dupa starego szwaba, ale trudno odmówić mu racji. Wirtz został skuszony przez Liverpool wizją gry na 10, miał być centralną postacią, reżyserem gry, naszym KdB. Tymczasem Slot pokazał, że nie ma na niego zupełnie pomysłu. Rzucał chłopaka po skrzydłach, zmuszał do grania tyłem do bramki wielkoludami na plecach. Dodatkowo Wirtz trafił do drużyny źle przygotowanej fizycznie, grającej wolno, źle zbilansowanej. Jeśli Wirtz ma rozgrywać, to za sobą musi mieć typową 6, koledzy muszą mu tworzyć przestrzeń. Na razie widać, że chłopak bardzo się stara, szuka gry, cofa się po piłkę, próbuje. Ale niestety nie za bardzo jest z kim grać, odnoszę wrażenie, że on myśli za szybko względem reszty. No i jest jeszcze samolub Salah…
Jeżeli ktoś znastanawia sie czego mamy oczekiwać od Wirtza to polecam zobaczyć skrót na flashscore meczu Como. Krótki filmik ale to co Nico paz wyprawia to głowa mała. Wirtza to jednak typowy niemiec niby dobrxe rozgrywa i panuję nad piłką ale tego szaleństwa i zaskoczenia to jednak mu brakuję.
Nico Paz kocur ale wrzućmy go do Premier League to zobaczymy ile tego szaleństwa zostanie i odwrotnie wrzućmy Wirtza do Serie A to zje tą ligę i będzie brylował we wszystkich statystykach. Niemiec w Bundeslidze był kocurem , która jest 2 tempa szybsza niż Włochy a tempo wolniejsza od Anglii. Poza tym to mimo wszystko dwa odmienne style piłkarzy. Florian to produkt pod nowoczesny futbol tylko trzeba go dobrze dostosować. Nie jest statyczną 10 tylko kimś kto haruje na boisku, pressuje, biega.
Gdybyśmy mieli takich dwóch lub trzech Wirtzów… wtedy mogliby grać ze sobą i jakoś by to szło.
Mega mi szkoda chłopaka, że Slot go tak oszukał.
Jaką robotę zrobił Curtis, a Flo i tak chciał wszystko spartolić ![]()
Właśnie to co tu zrobił Jones to chyba w zamyśle ma robić Flo
Oni te gole samobójcze to rozdają tak samo jak te faule za zagrania ręką. Losowo.
Que jugada, woła komentator
Też oglądałam na tym kanale. Wirtz
to jest to nasze światełko w tunelu.