Nie przypominam sobie żadnej straty pilki czy zagrożenia po złym wybiciu, jak to miało miejsce przy Martinezie.
Poza tym nie raz w poprzednich meczach Mamardaszwili ratował nas wychodząc na 30-40 metr kasując kontry rywali.
Ale jakie wyjścia? Przy wrzutkach czy na 30 metr? Bo do tej pory ani jednego błędu. Kilka zagrań nogami we wcześniejszych meczach mogli być lepszy, ale w tym wzór więc widać przynajmniej chwilowy progress
Do tego to nasz nowy gracz w nowym kraju nowym języku a wql tego nie widać. Z marszu zastapil aliego i zarzutów żadnych mieć nie można i to mimo miernej postawy zespołu.
jedynie co sie można czepic, to ta bramka Mbeumo w krotki róg, na moje za pozno wyszedl i za malo zasłonił bramkę.
Nie jestem jakimś jego fanem ale to był dobry występ i tak trzymać ![]()
![]()
Literalnie po wyrzucie Szobo z United? Przy golu z Mbeuno gdzie nie wyszedł odpowiednio przed bramkę i skrócił kąta. Z Brentford była oczywiście mała szansa, ale został w bramce kiedy Schade wychodził na sam na sam - nie pomógł sobie.
Wy oglądacie te mecze?
W porównaniu do Alissona każdy bramkarz wydaje się słaby, choć w rzeczywistości Gruzin gra bardzo przyzwoicie. Po prostu Alission wyciąga czasem piłki których nie jest w stanie wyciągnąć 99.99% bramkarzy i za bardzo się niektórzy do tego przyzwyczaili
Czy ty czytasz posty, które komentujesz?? Ze zrozumieniem?
Zaden bramkarz nie ma stuprocentowej skuteczności, nawet Alisson.
Ja piszę, że ma z tym problem - Ty odpisujesz, że sobie żadnej takiej sytuacji nie przypominasz więc Ci podałem kilka, a Ty w ramach tego odpisujesz:
Nie oglądasz meczów i jednocześnie nie czytasz tego co sam nawet piszesz.
A jakie ma znaczenie jak broni skoro fatalnie rozgrywa piłkę? Dosłownie z nim na boisku tracimy większość piłek granych z piątki.
Jest solidny. Aż tyle i tylko tyle. Ma swoje mankamenty. Gra nogami kuleje. Do Alissona nie ma co porównywać w żadnym aspekcie ale nie zapominajmy że Mama ma dopiero 25 lat co jak na bramkarza to dość młody wiek. Czy jest lepszy niż Kelleher? Czy ten transfer dał nam coś extra w porównaniu do Irlandczyka? Mam wątpliwości ale ocenę wystawię po sezonie.
Czyli nie ma znaczenia jak bramkarz broni tylko jak gra nogami?
Nieźle
Tylko to też nie chodzi o to czy to miał być upgrade Kellehera. Kelleher chciał w końcu być gdzieś numerem 1, i była umowa między klubem a nim że w końcu pozwalą mu odejść żeby chłopak mógł być gdzieś pierwszym wyborem. Podejrzewam że gdyby Kelleherowi odpowiadało bycie #2 całą karierę to nikt nawet nie myślałby o Marmie w klubie bo Irlandczyk perfekcyjnie się wywiązywać ze swojej roli drugiego bramkarza. Ale skoro za pragnął coś zmienić i być gdzieś pierwszym wyborem to trzeba było kogoś kupić do jego 4oli, a Gruzin pokazał duży potencjał i jakość interwencji dlatego skuszono się na niego.
Jeszcze przed sezonem było tu sporo ciśnięcia Beki z naszego nowego bramkarza jak sobie radzi w La lidze.
Sam oglądam tylko od biedy barce i Real, więcej czekałem aż się u nas zaprezentuje i jestem bardzo zadowolony.
Wyżej koledzy wspominali, że drugiego Alisona nie będzie , bo to poziom który jest nieosiągalny do wszystkich bramkarzy Premier league.
Tego jak on broni setki i w pojedynczych meczach nas ratuje to ja sam się łapie jak oglądam jakiegoś Raye czy Martineza i sobie myślę boże jakie placki, a później człowiek czyta jak kibice zespołów w których grają są zadowoleni z ich gry.
A sam Gruzin to upgrade do Kellehera I teraz przynajmniej nie mam tej sraki przy każdym dośrodkowaniu, że nasz bramkarz się minie z piłką.
Strzały z dystansu też bardzo dobrze broni.
Gra nogami dosyć słaba, ale i Alisson jakimś kotem pod tym względem nie był, chociaż potrafił dać ciasteczko na szybką kontrę.
Nie jest idealnie, bo straciliśmy parę goli po strzałach gdzie sobie pomyślałem, dla Alisona to by była pestka, ale dla reszty bramkarzy pl niekoniecznie.
Tak czy inaczej na tle naszych innych transferów to prezentuje się najlepiej z tego grona.
Jak się będzie rozwijał, a nie utknie w miejscu to będzie czołowy bramkarz ligi.
Też nasi zawodnicy wrzucali go na minę na początku jeśli chodzi o rozegranie bo w odróżnieniu od Alissona jest lewonożny, ale ostatnio z tym już lepiej.
Trochę był u nas brak pomysłu widoczny w rozegraniu i za dużo graliśmy przez bramkarza, każdy bramkarz by miał problemy przy takiej ilości kontaktów, jaką zaliczał w przegranych spotkaniach Giorgi
Dokładnie tak. Dlatego Guardiola na 9 sezonów 6 razy wygrał premier league
Brawo ![]()
To moze trzeba było np. Elliotta postawić na bramkę, nogami gra lepiej niz jakikolwiek bramkarz w PL.
Imo bez De Bruyna to by se mógł Guardiola mieszać łysiną bigos a nie zdominować PL.
Zdecydowanie to jest ten powód ![]()
To w sumie mała rzecz uczona latami gry przy Alim, a wcale nie taka oczywista w ocenie Giorgiego. Obrona jest dalej nauczona gry pod Aliego, automatyzm którego idzie nauczyć nowego w trakcie wakacji, ale potrzeba na to właśnie czasu.