Na pewno jeden z najlepszych, jeździł po Realu non stop (5 udanych dryblingów przy żadnym francuza). Jedyne zagrożenie jakie stwarzał Hugo to jak go Szobo upolował w głowę ale nie potrafił tego wykorzystać
Nie zgodzę się co do Ekitike. Wypracowywanie szans kolegom, pressing, walka o piłkę, gra kombinacyjna, rajdy, sprawiał duże zagrożenie i bez strzałów. Totalnie nie kumam jakim cudem Mbappe został oceniony aż tak lepiej.
Oceny są obliczane na podstawie statystyk, nie na podstawie wrazen wzrokowych ![]()
Mbappe widze ma np 5/5 udanych dryblingow. 10/12 pojedynków plus sporo kontaktów, więc statystycznie wyglądał dobrze.
Hugo znacznie mniej wygranych pojedynkow 6/15, znacnzie mniej kontaktów i 0/3 udane dryblingi.
Wy się za bardzo kierujecie, tym, że Hugo ladnie przyjmie pilke, czy sie pokaze do gry, a nie tym, czy efektywnie cos na boisku robi.
Poza tymi 2 strzałami z głowy, to wiele dobrego nie zrobil.
To Konate powinien mieć chyba ocene z 7.5 za objechanie kilku graczy na swojej połowie. (:
To ciekawie jak są liczone te dryblingi, bo ja mam w pamięci akcje z końcówki meczu gdzie Mbappe próbował wejść bokiem pola karnego i Szobo ograł go w defensywie jak juniora
To czyli nikt nie powinien nawet pomyśleć o złej ocenie występu Mo Salaha. Także co ? Bazujemy od dzisiaj na pustych ocenach jakiś portali ?
Szczerze nie pamiętam, dla mnie też optycznie średnio wyglądał Kylian i ciekawi mnie jak mu te pojedynki liczyli i dryblingi ![]()
Już nie będę, odpuszczam jego temat
On to chyba napisał o tym który oceny wystawiał
XD Nie, nie jestem kibicem Realu. To, że mam inne zdanie niż Ty to nie znaczy by od razu kogoś tak obrażać…
Bawią mnie jedynie te oceny, bo nie uważam, że oddają to jak dokładnie ktoś zagrał. W przypadku Hugo uważam, że powinien być oceniony wyżej na minimum 7.0. Dobry przykład przywołał Loku64. Mbappe może i minął Szobo, tylko, że minął go tak, że wyleciał z piłką poza boisko - mimo to zaliczono to jako udana próba.
Zanim znów coś napiszesz to pomyśl, że to FORUM i ktoś może mieć inne zdanie, i może chcieć się nim podzielić.
Dla mnie ocenianie jak grał dany zawodnik tylko i wyłącznie na podstawie suchych statystyk jest absurdem ![]()
Wczoraj Hugo zagrał dobrze, pokazywał się, absorbował obronę, stosował pressing a także co najważniejsze dla napastnika miał swoje strzeleckie szanse.
W skali ynwa19
do 10 występ na 7,5 ![]()
Fajnie wczoraj wyglądał. Te jego zejścia niżej, wyprowadzanie piłki, gra kombinacyjna to coś co może się podobać. Dawno nie było tu tak myślącej 9. Tylko jak tu ich wszystkich pogodzić na boisku, zeby nie blokować rozwoju. Wiadomo sezon długi, dużo meczów ale czasem się zastanawiam czy to kupno dwóch tak podobnych napastników nie będzie kolidowało w dłuzszej perspektywie i czy aby na pewno taki był plan by miec i dwóch.
Sezon jest długi a zdrowie Isaka takie że dla Hugo spokojnie starczy minut, poza tym sam Francuz wczoraj dostć często zamieniał się z Wirtzem na LS. Jest na tyle elastyczny i inteligenty że spokojnie może grać razem ze Szwedem w jednym składzie. To wszystko oczywiście jak Isak wróci do formy bo jak na razie to pierwszym wyborem musi być Ekitike, Alex niech go zmienia jak ten się zmęczy. Inaczej tego nie widzę, wstawianie Isaka do podstawy za nazwisko czy za metkę z ceną nigdzie nas nie zaprowadzi.
Jasne zgadzam się. To takie moje głośne przemyślenia po prostu. Na pozycji LS chcialbym widzieć już docelowo Florka ( wiadomo, że to LS na papierze bo Wirtz schodzi do środka orbituje w róznych strefach boiska) dlatego w głowie wykluczyłem umieszczanie tam kogoś z dwójki Hugo/Alex. Co do kolidowania to tak jeszcze się zastanawiam czy klub po prostu nie uznał w pewnym momencie, że Isak nie przyjdzie w to okienko i postawili na plan B jakim był Hugo ( najbardziej zblizony profilem do Szweda) jednak furtka jaką otworzył Alex swoimi publikacjami w socialach nie sprawiła ,że jednak po niego poszli tak naprawdę nie do końca go potrzebując.
U Hugo mnie trochę denerwuje, że jego pierwsza myśl, jak dostaję piłkę w okolicy 40 metra to z reguły jest holowanie i szukanie strzału. Jakby czasem szybko odegrał to atak całkiem inaczej by funkcjonował, to jest spokojnie do wypracowania, więc jakby o ten aspekt się nie ma co martwić dlugoterminowo. Bo Arne, czy starsi koledzy pewnie mu wytłumaczą, że piłka jest szybsza od zawodnika i futbol to sport drużynowy ![]()
Nie no bądźmy poważni. Salah 80minut najsłabszy w lfc. Wszędzie szukał gry pod siebie. Przegrywał dryblingi i nie pomagał w obronie truchtajac sobie. Potem stworzył sytuację gakpo i to tyle bo jak zebrał piłkę i mógł dać wirtzowi do pustej to znowu strzelał sam.
Śmieszne są te oceny z algorytmów.
Przestańcie, nie jesteś pierwszy, z tą miejską legendą ![]()
Żaden napastnik świata nie podałby do Florka tylko kończyłby sam.
Choć faktycznie jest jeden wyjątek, który być może tak by uczynił a imię jego Firmino ![]()
nie dość, że reagował na wyplutą piłkę to jak widać Flo był za nim, w takiej sytuacji, to trudno, żeby sie oglądał za siebie. Poza tym patrzac na dotychczasowe wyczyny Flo, to pewnie by to koncertowo spierdzielil i żadnej pustej tam nie było, tlyko obrońca i potencjalnie bramkarz z drugim obrońcą.
Straszna nagonka jest na Salaha tu, a Hugo, czy Wirtza klepie się po plecach za jakiekolwiek objawy piłkarskiego pulsu
Kryminał w wykonaniu Salaha, ale to już norma w tym sezonie. Bobby by tu dał piętką do Wirtza i po temacie.
@el_pistolero ten Carreas trzymał Salaha w kieszeni przez sporą cześć meczu.