Hugo Ekitike

Wyląduje niedługo na ławce kosztem Isaka. A co do Salaha wczoraj bardzo dobry mecz, i chociaż byli lepsi to wiele akcji przez niego przechodziło, wywierał presję, rozgrywał i wreszcie wygrał parę pojedynków z przez wielu wielbionym Carrerasem

1 polubienie

Dla mnie Francuz

Kilka przegrał, 5 wygrał, francuz nie wygrał żadnego

Wystawił mu na 3 metr, setka zmarnowana przez Gakpo. Francuz nie wykreował żadnej okazji innemu zawodnikowi

Gość jest na 8 metrze ma przed sobą obrońce i bramkarza, jeszcze ma podawać? Każdy napastnik w takiej sytuacji strzela na bramkę w 100%. Może gdyby to były odwrotnie Wirtz miał piłkę w takiej sytuacji to może by podał. Ale w tej sytuacja Salah postąpił słusznie.

@spawacz Chyba w Fifie. Można zarzucić Salahowi słabszą formę i czasami egoizm, ale w tej sytuacja postąpił dobrze.

1 polubienie

Każdy napastnik widząc lepiej ustawionego kolego mu podaje, a nie ładuje strzał mając przed sobą rywala i bramkarza. Salah chyba liczył na cud, że to wpadnie.

1 polubienie

Panowie @loku i @ynwa19 ale tak właściwie z czym wy się nie zgadzacie?

Mógł podać do pustej? Mógł?

Ostatnio tez nie podał? No nie podał.

Gdzie tu jest krytyka? Ja tu widzę fakty. To wy wyskakujecie jak obrońcy. Ja nie twierdzę że zrobił źle bo piłkę zebrał świetnie i mógł kropnac. Pozycję była jak najbardziej, ale gdyby zagrał do wirtza to mastermind.

To bardziej @Loku64 zupełnie bez powodu atakuje o tu:

@Kolumbjajo i ok rozumiem twojej zdanie. Tylko Hugo raz kapitalnie uderzył po różnym. Minutę później również minimalnie niecelnie. Do tego on musi harować w obronie (i to robi) podczas gdy salah nie. Natomiast to absolutnie ani salaha słaby występ ani Hugo wybitny. Ot obaj panowie byli solidni, ale z racji odpuszczenia w obronie od salah oczekuje więcej.

Racja i wspomniałem o tym.

no nie mógł, bo pusta bramka nie była, wrzuciłem zdjęcie. Do tego pisales ze byl przez 80 minut najslabszy w LFC, ja się z tym nie zgadzam, bo były to niezle zawody w wykonaniu Mo, lepsze od chociażby Hugo :slight_smile:

ale ja nie o tobie pisałem tylko o ludziach co oceny meczowe tworzą xD Nawet ładną grafikę przedstawiłem co myślę o twórcy tych ocen (chociaż pewnie po prawdzie pewnie wypluwa to algorytm)

I myśleć pisząc na forum? no weź, nie wymagaj cudów. Każdy wie, że wale w klawiaturę na oślep
Cat GIF - Cat - Discover & Share GIFs
to ja :wink:

W takim wypadku szczerze Cię przepraszam. Wyciągnąłem pochopne wnioski. :folded_hands:

gdzie Ty tam widziałeś podanie na pustą, to juz bardziej na pustą miał Salah, tylko musiałby bardziej po długim strzelic.

ładnie tu wyjaśniłeś tych wszystkich zarzucajacych, że nie podał.

1 polubienie

Kolejny mecz w stylu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
Już wolę oglądać Mo walącego w trybuny przynajmniej coś się dzieje, bo zagubiona owieczka zostala totalnie stłamszona po raz kolejny

No trudno żeby Ekitike cokolwiek miał z gry skoro ten Salah właśnie woli zayebać w trybuny niż podać do kogokolwiek. Przy czym Salah żeby doszedł do piłki to ktoś musi mu tę piłkę dostarczyć z akcji, a on sam pojedynku nawet wygrać nie potrafi. Dajmy już na wstrzymanie z takimi osądami Ekitike skoro facet jest momentami w gorszej sytuacji niż Lewandowski w naszej kadrze.

1 polubienie

Ale to chyba łysy jest od tego, żeby wykorzystywać zawodników, a nie kazać im grać lagę na Mo.
On ustala taktykę i wybiera skład.
Na początku coś próbowaliśmy grać, ale właśnie druga połowa to praktycznie wszystko na Mo, może on coś zrobi.
Fatalny mecz, już dawno nie zagraliśmy aż tak źle

Jedziesz po Ekitike, a jak przychodzi do argumentowania, to piszesz, że przecież Slot jest od ustalania taktyki. To co ma do tego Ekitike, że piłki lecą na Salaha, a ten woli wypierdzielić w trybuny albo stracić piłkę niż podać? Jaka w tym wina Ekitike?

Edit: @Loku64 a może nie było go bo Slot zdecydował grać lagę na Salaha, a ten z kolei albo tracił piłkę albo z kompletnie nieprzygotowanej pozycji próbował przypomnieć ludziom za co dostaje 400k tygodniowo? A i tak najczęściej podawał do Szobo albo Bradleya, więc jakie argumenty ma dostarczać Ekitike gdy nawet piłki od Salaha nie powąchał?

1 polubienie

Taka wina, że go praktycznie nie było, a zawodnik klasowy za 100 baniek powinien jednak coś dać czasem ekstra.
Choćby cofnąć się do rozegrania, czy podprowadzić piłkę w pole karne

@diablinadali to wtedy Slot powinien może prowadzić Concordie Knurow, bo jednak Liverpoolowi taki „plan” nie przystoi.
Jednak będę się upierał przy tym, że Hugo powinien znacznie więcej zrobić dziś na boisku

1 polubienie

Hugo dziś z Bramką i asystą.
Widać, że trzymał się lewej strony boiska, więc chyba warto go tam próbować wystawić.

@spawacz chyba rzeczywiście mu nie zaliczyli asysty, bo z gry portale dawały, ale po meczu widzę nie ma wpisanej. W każdym razie dołożył się do bramki na 3:0

1 polubienie

Świetnie wyprowadził akcję, którą później sam zakończył bramką.

Ekitiké ekscytuje mnie dużo bardziej, niż Isak. Dzięki transferowi do LFC jego nazwisko zyskało na znaczeniu, dzięki czemu przebił się do reprezentacji Francji i można mieć pewność, że będzie stale zmotywowany aby dawać z siebie max, bo zarówno w kadrze jak i w klubie ma jeszcze dużo do udowodnienia.

Ma bramkę, ale bez asysty. Niemniej, całkiem przyjemny występ i oby zapowiedź trochę lepszej formy, bo ostatnio Hugo nie wyglądał za dobrze.

Tak się składa, że byłem na wczorajszym meczu i oglądałem naszego Francuza - wyglądał mega dobrze, już chwilę po wejściu wziął dwóch typów na obieg i mógł wyjść sam na sam ale go wykosili na żółtko.
Jeśli chodzi o asystę to bramka padła po jego strzale i obronie bramkarza. Później już dodał i od siebie gola.
Typ jest chętny do gry, szybki, ma dobry drybling, balans ciałem i dobrze się odpycha.

Widać było różnicę i swobodę gdy miał z kim pograć w piłkę, w porównaniu do tego naszego gowna jakie gramy. To samo pewnie będzie z Wirtzem czy Isakiem. Mamy świetne narzędzia ale łysy nie potrafi nimi operować.

4 polubienia

Obawiam się, że kilku graczy w reprezentacjach będzie się dużo lepiej spisywać niż w drużynie z prostej przyczyny. Tam trener wie co chce nimi grać i jak ich ustawić. Do szczęścia brakuje dzisiaj dobrego występu Wirtza i np. Gravena czy Isaka jeśli zagra jutro.