Hughes to przeciez do odstrzału, @Radbug cos by pewnie znalazl, kto takie mądrości pisał
Leje z tego teraz xD
Mam oczywiście całą listę zajmującą 18GB, ale jako osoba bardzo tolerancyjna i wyrozumiała, postanowiłem, że się zlituję, bo trwające okienko juz wystarczająco poniewiera ludzi, którzy domagali się odejścia FSG z naszego klubu.
Pokaż te zdjecia z Ustki
Masz tam gdzieś Lindę w stroju kąpielowym?
czemu to akurat usunąłeś xD?
Bo to miało zostać w Ustce
Aż mi przypomniałeś jak kiedyś ktoś dowalił komentarz pod newsem na głównej.
Linda usiądź mi na mordzie
Co jak co, ale Henry ma dobry gust co do kobiet i klubów piłkarskich.
Ten biedny Alexis to zawsze ma pecha ja nie wiem. Mamy chłopakow tylko od brudnej roboty Jan wata a na koniec poobijany zawsze jest Alex
foto z przed roku po meczu z chyba city.
GAMBIT ISAKA
Białe: Liverpool (strategiczna kontrola)
Czarne: Newcastle (reakcyjna obrona)
Czerwone: Manchester United (przypadkowy uczestnik)
1. e4 – Liverpool planuje wymianę: Isak za Nuneza
Liverpool rozpoczyna grę. Isak (hetman rywala) to idealny kandydat – techniczny, szybki, inteligentny. Problem? Zbyt drogi w zakupie bezpośrednim. Wymiana za Darwina Núñeza wydaje się logiczna, ale Newcastle nie widzi w Nunezie pierwszego zastępstwa dla Isaka. Trzeba więc najpierw… usunąć im plan B.
2. d5 – Newcastle szykuje Ekitike jako przyszłą wieżę
Newcastle rusza po swój pierwszy cel transferowy Hugo Ekitike. Ma być młodym, tanim następcą Isaka – gotowym do gry i rozwoju. Ale nie są jedyni – Manchester United szukający nowej dziewiątki również przygotowuje skok na Ekitike
3. Nf3 – Liverpool zajmuje centrum: Ekitike ukradziony
Liverpool wykonuje kluczowy manewr taktyczny. Bez żadnych przecieków, bez zapowiedzi – błyskawicznie finalizuje transfer Ekitike, mimo że sam nie planuje go jako napastnika nr 1. To poświęcenie pionka, które zabiera przeciwnikowi jedyną dostępną drogę.
4. … exd4 – Newcastle traci inicjatywę
Newcastle, zaskoczone, zostaje bez alternatywy. Z Isakiem w składzie i bez możliwości pozyskania Ekitike, są zakładnikami sytuacji. Liverpool podchodzi z ofertą:
„Oddamy wam Núñeza, ale tylko w ramach wymiany za Isaka.”
Newcastle staje pod ścianą. Isak chce odejść, a nie mogą sprzedać go bez zastępstwa. Nowymi opcjami zostaje Sesko i Darwin Nunez.
5. c5 – Manchester United: reakcja spóźniona
United, widząc kradzież Ekitike, przestaje kalkulować. Muszą reagować – rzucają się po Sesko, ich rezerwową opcję, ale RB Leipzig zna stawkę gry. Cena idzie w górę. United płacą więcej, tracąc równowagę materialną na planszy.
6. Qh5+ – Liverpool ujawnia cel: wymiana
Liverpool formalizuje wymianę – Núñez za Isaka. Newcastle, pozbawione planów i zmuszone przez sytuację kapituluje.
♜ Zakończenie partii: pozycje na planszy
- Liverpool (Białe):
- Przeprowadza wymianę kosztowo neutralną.
- Zyskuje napastnika pasującego do stylu gry.
- Eliminuje rywali z rynku, zamykając dostęp do Ekitike.
- Newcastle (Czarne):
- Zostaje zmuszone do wymiany, nie według własnych warunków.
- Traci główny cel transferowy (Ekitike).
- Traci drugi cel transferowy (Sesko)
- Ratuje strukturę przez przyjęcie Núñeza jako planu C.
- Manchester United (Czerwone):
- Zaskoczeni i zepchnięci do defensywy.
- Zmuszeni do nadpłacenia za Sesko.
- Pozbawieni kontroli i alternatyw, wykonują desperacki ruch
Oczywiscie josif to ten na górze.
Ten w czarnym swetrze?