To zobaczcie jaka piłka nożna jest trudna. Amorim przegrał mniej meczy ale i również zdobył mniej pucharów od Slota. To jest dopiero humorzasta informacja również.
To na pewno fejkowa statystyka. Według niektórych wszyscy chcą zwalniać Slota po 4-5 porażkach..
Tak, tylko ze LFC mial 4 z tych przegrancyh:
1:0 Spurs, w dwumeczu awans LFC.
3:2 Psv, pierwsze miejsce w grupie CL
3:1 Chelsea, pewny mistrz
3:2 Brighton, pewny mistrz
Dodatkowo Liverpool rozegral 4 mecze więcej 2025r.
A Amorim przegrał również 15 meczy a nie 14. Chyba ze przegrana po karnych sie nie liczy, ale wtedy LFC musi mięć jedną przegrana mniej za comunity shield.
Wiec dobra próba.
Równie dobrze można powiedzieć, że Amorim przegrał większość meczy grając o nic w lidze.
Już przegraliśmy 4 mecze w lidze na 9, Jurek aż 3krotnie przegrywał mniej niż 4 mecze, raz przegrał dokładnie 4 mecze przez cały sezon ligowy.
Jeśli to nie jest dla Ciebie niepokojąca statystyka, to żyj dalej w bańce
Tutaj trochę więcej info na temat okoliczności w jakich dwóch piłkarzy HSV dostało czerwone kartki w wyjazdowym meczu z FC Köln.
Wygląda na to, że Pherai słusznie wyleciał:
" “The player [Pherai] goes into the tackle [against Lund] with high intensity, doesn’t play the ball, and slides into his opponent’s legs at high speed.“For me, that’s reckless in this case, and since he [Pherai] had already been cautioned, it’s a yellow card.”
Ze strony polskich fanów Realu, komentarz pod artykułem “czy remis z Lfc brałbyś w ciemno “. Widać, że oczywiście tam są też normalni ludzie, ale nie mogłem się powstrzymać przed udostępnieniem tej perełki.
Mocne. Jakby nie patrzeć większość kibiców Realu i Barcy to młodzi chłopcy, którzy czekają na pierwsze włosy na jajach.
Byłem sprawdzić co słychać u naszych przeciwników, i znalazłem coś takiego ![]()
![]()
Jakiś typ pisze:
„Moim zdaniem styl Artety jest zupełnie inny niż jakiegokolwiek innego trenera na świecie. Zbudował zespół, który składa się ze świetnych technicznie atletów i połączył walory trzech jak dotąd odrębnych światów Joga Bonito (atak pozycyjny) + Stoke City (fizyczność) + Mourinho (kontra).”
Stoke city, które atakuje stylem Joga Bonito w polaczeniu z autobusem Mourinho, lol.
Tam to jest jak w rosji na tym forum, to jest stan umysłu.
Co by nie gadać, to w tym sezonie są wyjątkowo mocni. Te rekord w obronie jest niepokojący, bo jednak historia udowadnia, że z reguły tytuły wygrywa się dobrą obroną. W każdym razie jak wrócimy na odpowiednie tory, to może będzie finisz na żyletki, przynajmniej będą emocje w lidze do końca prawdodpodobnie ![]()
Chcąc poczytać więcej takich kwiatków do porannej kawusi natrafiłem na coś takiego:
Żałosne zachowanie pracowników/działaczy Lecha. Przypominam, że jeszcze 15 lat temu o takiej szatni - zarówno Lech jak i 90% polskich klubów - mogli tylko pomarzyć. 15 lat temu większość polskich klubów grała na kartofliskach i pastwiskach za toaletę mając blaszane wiadro… Tym bardziej Amica Wronki ośmieszyła się w Europie przegrywając ostatecznie w ostatnich minutach. Uwielbiam takie prztyczki w nos - pycha zawsze kroczy przed upadkiem - życzę zajęcia miejsca 25 i niżej.
Nie bronię działaczy Lecha, ale w związku z czym przypominasz? Oni nie wyśmiewają szatni Rayo sprzed 15 lat tylko szatnię Rayo z 6.11.2025 roku. To niepotrzebne, ale mimo wszystko ta szatnia wygląda jak z drugiej czy trzeciej ligi polskiej, a nie LaLigi do której kopacze z całego świata pchają się drzwiami i oknami bo dla wielu to ziemia obiecana np. jednego Liverpoolczyka ![]()
Myślę że sezon jest długi. Wygrywają swoje mecze i all credits for them, ale ta liga nie raz pokazała, że wystarczy mały moment nieuwagi, ponieważ dopóki się wygrywa jest wszystko super, gorzej jak nastąpi jakaś zmiana. Nic nie trwa wiecznie. Oni raczej mental mają słabi, i to że nic nie wygrali, na nich ciąży. To nie City czy Liverpool, więc ja się bardzo cieszę na drugą połowę sezonu. Przecież oni już teraz się boją, że tego nie dowiozą a ta presja będzie tylko rosła.
Pożyjemy, zobaczymy mi się marzy taki z sezon, z walką do ostatniej kolejki, najlepiej jeszcze jakby we 3kę i my wychodzimy z tego zwyciesko
W każdym razie zyczę im te 80-85 punktów, a nam jednego więcej ![]()
U nas mówią, że Isak to najlepszy napastnik w lidze.
Takze wiesz, kazdy ma swój ogródek i tego się trzymajmy. xD
czyli co wyprzedzamy La Lige o 15 lat czy co chciałeś tym tekstem udowodnić? ![]()