To co mówisz brzmi rozsądnie, ale moim zdaniem jeżeli nasz zespół będzie dobrze wyglądał i leoni po urazie wróci na właściwe tory to nie ma przeciwwskazań aby Gio i JJ byli bezpośrednimi zmiennikami pierwszej dwójki.
My nie kupiliśmy chłopaków za grosze którzy muszą dorastać do poważnej piłki jak np Ramsay czy bajcetic.
Mu kupiliśmy gości którzy na poziomie serie A i ligue 1 byli mimo młodego wieku wyróżniającymi się graczami.
Dlatego uważam że obaj panowie spokojnie mogą mieć w przyszłym sezonie 15 meczów w lidze i kolejne 15 w reszcie rozgrywek.
Bardzo ważne jest ogarnięcie pozycji nr 2 czy to będzie ibou czy ktoś równie doświadczony.
No właśnie ja mam wrażenie, że tutaj niektórzy ludzie nie ogarniają piłki i dla nich Jacquet czy Leoni to transfery jak ten Austriak do akademii co go kupiliśmy parę dni temu czy inny Pecsi. Przecież Liverpool o Leoniego rywalizował z Interem i gdyby Włosi go kupili to grałby u nich w podstawowym składzie w tym sezonie bo był jednym z ich głownych celów. Jacquet też gdyby jakieś PSG czy ktoś inny go kupował to wskoczyłby zaraz do 1 składu. A tu jakaś retoryka jakby kupowali zawodników do u21, żeby się ogrywali i dorastali.
Do nauki to sobie możesz kupić 16 latków z akademii Red Bulla a nie Leoniego czy JJ.
Jasne, ze tak. Czemu nie? Konate jak tu przychodził był w wieku Jacqueta i rok starszy od Leoniego. Saliba w podobnym wieku (plus minus rok roznicy) był już podstawowym stoperem Arsenalu. Także myślę, że w klubie tak ich traktują. Leoni gdyby nie więzadła w tym sezonie to myślę, że spokojnie mógł wygryźć Konate lub być bardzo poważną alternatywą. To nie są transfery do akademii jak Bajcetic czy jakis Nallo tylko gorace nazwiska na mapie Europy. Inter na głowie stawał i jadał obiady z rodziną Giovanniego żeby ich wybrał i gdyby tak sie stało to dzisiaj byłby podstawowym obrońcą u Chivu i w repce.
Póki co nie ma nic oficjalnego, więc tego tematu nie powinno być. Bo już takich pewnych piłkarzy w naszej drużynie sporo było: Remy, Fekir czy Guehi. Za taką kwotę to na pewno zawodnik do gry, kwestia tego jak się będzie pokazywał. Rennes to nie Liverpool, Ligue 1 to nie Premier League. Przed chłopakiem sporo do nauki, no ale na pewno w klubie widzą w nim więcej niż my na kompilacja na YT. Czas pokaże , kwota transferu spora dlatego chłopak od początku będzie miał sporą presję na sobie , ale będzie miał solidnego nauczyciela więc myślę że da radę .
Nie sądzę żeby było tak jak z Matipem że chłopaki będą przed konate (czy kimkolwiek kto ma za niego przyjść), ale to naprawdę bardzo dobrzy wyselekcjonowani goście i tu nie ma przypadku.
Pamiętajmy że nasza pierwsza opcja był Dean Huijens i w realu od ręki zaczął w pierwszym składzie. Potem jak ruszyliśmy po Gio to akcja była momentalna, a nie jak z guehim że targowalismy się o każdego centa. To pokazuje że my wiemy kogo kupiliśmy i że tu nie będzie trzymania na uboczu, a raczej normalne walka o sklad.
Mamy dwóch nowych, młodych boczków na srodek obrony, założenie jest takie, że przynajmniej jeden będzie zdrowy.
Poza tym Virgil i tradycyjnie Joe Gomez do rotacji.
To się polamie. Co za różnica czy się połamie jakby był u nas czy jak będzie u nich? Możemy to potraktować jako wypożyczenie do końca sezonu.
Kupiliśmy Isaka i co? I się połamał u nas. Mógł się połamać w maju jak grał jeszcze w Newcastle…
Co to wogóle za myślenie? Nie kupujmy nikogo, bo jak się połamie ten nowy. Lepiej miejmy Gomeza, bo przynajmniej nas nie zaskoczy, bo wiemy już, że się polamie.
Co do samego zawodnika. Co mogę o nim powiedzieć? Nic, bo nie widziałem go w akcji… Jednak jakieś ruchy musimy poczynić i skoro padło na niego i dodatkowo wykładamy taką kasę to musi być wg nas wart tego.
Co nie zmienia faktu, że w nowy sezon musimy wejsc 5 ŚO. Dijk, Jacquet, Leoni oraz kolejny nowy? Zbyt mało i zbyt ryzykownie. Ktoś na nr 5 mus przyjść.
Wtedy ostatni rok Dijka na takie wdrażanie nowych i zmiana warty.( chociaż ja nie jestem pewien czy on za rok zakończy z nami przygodę, może zostanie na jeszcze 1 sezon, coś jak Milner?)
No ciągle nie wiadomo co z Konate…