Ale wrzucisz wkoncu ten wpis w którym za nasz słaby sezon odpowiada salah? Czy może sam to wymyśliłeś. Bardziej ludzie piszą że należy zmienić salaho bo gra słabo i może będzie lepiej, ale winny jest dalej slot?
Gomeza broniłem bardzo długo.
Jednak koniec w tym klubie Anglika jest najwyższy. Facet albo się leczy albo dochodzi do formy z 2021. Na stopera jest za słaby na prawą sporadycznie zagra solidnie nic więcej. Katastrofalna zmiana 3 bramki z jego strony. I nie twierdzę że były jego wina, ale od świeżego obrońcy można oczekiwać więcej
Arne Slot: “– Być może teraz niektórzy lepiej rozumieją, dlaczego zawsze byłem tak ostrożny i nie wystawiałem go w zbyt wielu meczach. Pewnie wiele osób myślało: Skoro masz obrońcę, prawego defensora, to dlaczego nim nie grasz?”
Tak było. Przepraszam, Arne. Na dodatek Gomez był w tym sezonie na ławce rezerwowych, mimo że opuszczał treningi z całą drużyną z powodu kontuzji. Jako że jest naszą jedyną alternatywą dla van Dijka i Konate, trzeba raczej odpuścić wystawianie go na prawej obronie - choć ostatnio pod nieobecność Bradleya i Frimponga granie nim tam było koniecznie.
Ehh… jak mi jest tego chłopaka po prostu szkoda… nie grał długo a gdy w końcu z konieczności zaczął, zaliczył dwie asysty, to znowu jakaś pechowa kontuzja. Wiadomo w ogóle co z nim i w którym momencie doszło do kontuzji?
za 10 lat wracający po 84-tej kontuzji Joe Gomez dalej będzie zastępował naszego podstawowego prawego obrońcę schodzącego z urazem. Co okienko jest gadka, że trzeba się go pozbyć, a on dalej jest potrzebny.
Jeśli to nas nawet nie zmusi do ściągnięcia stopera to ja już nie wiem jak można traktować ten klub i kibiców poważnie i nim zarządzać… kasa na Guehiego w lecie była, nie możemy jej teraz wyłożyć ponownie i klepnąć go pół roku przed końcem kontraktu?
A to nie jest czasem tak, że Guehi chce dograć sezon w Crystal? Coś tak się pojawiało.
Dla mnie ta sytuacja ogólnie jest no śmieszna, że zostaliśmy z 4 ŚO. Ale to już było pisane nieraz…
Nic nie poradzimy, nie pierwszy raz mamy taką sytuację, więc nie wyciągamy wniosków i tyle.
No tak średnio bym powiedział chce dokończyć sezon w Palace… my jesteśmy czasem tak nieudolni na rynku transferowym, że zastanawiam się jak udało się nam przekonać takiego Wirtza do nas
Dziwi mnie decyzja Guehiego ale oczywiście ma do niej prawo. Niestety na gomeza możemy liczyć tylko wtedy jak spadniemy do championship bo taki poziom on aktualnej prezentuje.
Jak tylko Joe nie jest akurat połamany, to po stokroć wole go oglądać niż Konate. Jeden i drugi potrafi coś odjaniepawlić, ale Gomez kiedy złapie rytm, to idealny partner dla VVD.