Liga Mistrzów 2023/2024

o i super milan wygląda najgorzej z trójki PSG Milan i newcastle

ale wezcie tez pod uwage, że teraz bedzie trudniej, żeby angielskie byly w top 2 w tym roku.

1 polubienie

O tym tez mowie. Bedzie mega ciezko, patrzac na to, że Hiszpanie maja 4 zespoly, Niemcy 3, Włosi też 3.

To dobrze akurat, taki MU nie zagra w LM. Bez obawy, Liverpool lekko w TOP4 skończy.

Potężna premier league z 2 klubami w fazie pucharowej.

Słaba, pogrążona w kryzysie LaLiga - 4 drużyny z awansem z pierwszego miejsca.

Niesamowite jak pomimo olbrzymiej przewagi finansowej nie przekłada się to w ogóle na poziom piłkarski. Moim zdaniem to w dużej mierze wina FA i przyzwalanie na wałki z FFP. Kluby w Anglii wydają hajs jak na sraczkę i przepłacają kilkukrotnie. Od dawna obserwujemy na wyspach wzmożoną rywalizację w pucharze okienka transferowego, a później przychodzi weryfikacja - wystarczy przypomnieć sobie zachwyty tu na forum nad Chelsea i ich transferami. Według wielu ekspertów mieli walczyć o mistrzostwo. Newcastle z Tonalim i reszta genialnych transferów tak samo. A Liverpool ze skąpymi właścicielami miał ledwo bić się o top 4 :smiley:

Niestety tak to się kończy jak wydaje się pieniądze niczym w Fifie bez żadnego ładu i składu.

3 polubienia

Wygrana z BVB u siebie w październiku powinna byc. Dzis z Milanem tez remis byl w zasiegu.

Villa, Arsenal, City, Spurs, LFC. Zeby zaraz dla nas nie brakło miejsca.

Edit. Jeszcze Newcastle jak im zostanie tylko liga.

z PSG przeciez też zawalili tydzien temu.

1 polubienie

Powinna być taka reguła, że jak nie potrafisz nawet 3 miejsca zając i kompromitujesz najlepszą ligę świata to masz czasowego bana na europejskiej puchary.

imo Spurs i AV na dłuższą metę nie wytrzymają. Szczególnie Ci drudzy, skończy się super forma u siebie i polecą w dół, bo na wyjazdach są przeciętni. Spurs na poważnie też bym nie brał jeśli chodzi o TOP3 ligi.

Ale też jak zobaczysz, to w sumie Premier League jest od kilku lat jest ciągnieta przez LFC, City i do 2021 Chelsea w LM. United co roku sie kompromituje, a pozostałe zespoły zaliczają sporadyczne epizody, też raczej niezbyt udane.

Dokładnie. Za chwile Son jedzie na mistrzostwa Azji a Bissouma i Sarr na AFCON.

U nas Salah i nasz jedyny defensywny pomocnik.

Oh, cóż to będzie za strata Endo xd

Jak się nie myle, nawet w przypadku zwycięstwa Egiptu w PNA to Salaha max 4 kolejki ominą.

Btw
Od kiedy mistrzostwa Azji są w trakcie sezonu wtf

Jak dobrze patrzę, to jeśli Egipt wygra grupę, to w 1/4 zagra z zespołem, który wygra grupę F, w której jest Maroko, także no, powrót Salaha to może być już 3 luty, a wtedy ominą Go 3 kolejki, no ale niestety 2 z nich to mecze z CFC i Arsenalem :confused:

Zabawne, że tylu ludzi chciało sprzedać Salaha latem, a teraz strach zagrać trzy kolejki bez Egipcjanina xD.

2 polubienia

Swoją drogą jaki to jest przypadek, że akurat grając bez Salaha gdy ten będzie na PNA My zagramy w przeciagu kilku dni zarowno z Chelsea jak i potem Arsenalem… Nie chcę teraz gołosłownym wyjść ale zdaje mi się, że przy poprzedniej edycji też cos z chelsea gralismy, tylko wtedy chyba Mane i Salah zagrali jeszcze w tym meczu.
I chyba nawet wtedy graliśmy też z Arsenalem.

Prawda jest taka, że odpadnięcie z pucharów Newcastle i Manu jest nam podwójnie nie na rękę. Po pierwsze te zespoły nie grając w środku tygodnia będą bardziej wypoczęte i przez to groźniejsze podczas meczów ligowych, a po drugie to właśnie wspominana już powyżej kwestia braku zbierania punktów do rankingu co może kosztować Premier League brak miejsca w lidze mistrzów dla drużyny z 5 miejsca na koniec sezonu. A co do poziomu Premier League to uważam, że jest on zdecydowanie najwyższy ze wszystkich lig na świecie i wystarczy popatrzeć na jakość zespołów z top 10 i porównać ją z top 10 innych lig i tu widać przepaść. Premier League w tamtym sezonie ułożyła się w po prostu w taki sposób, że w top4 znalazło się zmasakrowane w tym sezonie kontuzjami i dawno niegrające w lidze mistrzów Newcastle oraz grające słabo już od wielu lat Manu. Nie wyciągałbym negatywnych wniosków na temat całej Premier League na podstawie słabej postawy w lidze mistrzów tych dwóch drużyn.

2 polubienia

Poziom piłkarski, że Barcelona dostaje w pytę z Antwerpią i Szahtarem. Newcastle miało bardzo trudna grupę + mają masę kontuzji, więc trafili pechowo. United to w sumie nieporozumienie. Ale daj Barcelonie taka grupę jaka miało Newcastle i też mieliby ciężko o cokolwiek.

1 polubienie

Czy ja wiem czy taka mocna? Przypominam, że Chelsea rok temu z Potterem za sterami ogrywała Milan i Borussię(z Bellinghamem), PSG też nie wygląda już tak potężnie.

2 polubienia

To że Barcelona miała łatwa grupę i dzięki temu wyszli z pierwszego miejsca nie zmienia faktu, że wszystkie drużyny z LaLiga awansowały z pierwszego miejsca w swoich grupach. Dwie drużyny z premier league skończyły natomiast na czwartym miejscu.

Widzę, że jesteś tym typem człowieka, który żyje w swoim świecie i nawet jak rzeczywistość weryfikuje po raz kolejny twoje odklejone opinie, to i tak twardo obstawiasz przy swoim :smiley:

Pozwoliłem sobie dodać pewne ulepszenie do mojej wersji tego forum i przemianować Cię na LiverpoolJestZignorowany :wink:

1 polubienie