Liga Mistrzów 2023/24

Ale rzeź w grupie F. Nie ma tam faworyta, wszystkie cztery kluby na mniej więcej równym poziomie. Będą mocne mecze.

Tak, dobrze mówisz. #znaki

To jest niepojęte, ze City znowu ma spacerek w grupie LM. Później znowu jak wyjdą to trafia na jakiegoś Spartaka Zakrzówek Dolny?

Crvena, Lipsk i Young Boys, rly?

1 polubienie

Po prostu w tym roku grupy LM są dramatycznie słabe. PSV, Arsenal, Lens i Sevilla? Przecież to jak grupa w lidze europy. Benfica, Sociedad, Salzburg w jednej grupie? Celtic, Feyenord, Lazio i Atletico?
Dawno nie było tak słabych grup w LM.

1 polubienie

W zeszym roku w grupie mieli BVB, Sevillę (zwycięzcę LE) oraz Kopenhagę, która na własnym terenie była dośc mocna. Dwa lata temu mieli PSG i Lipsk. Tak więc nie zawsze trafiają im sie proste losowania. Na dodatek Crvena pare lat wstecz potrafila nas ograc 2:0

W tym roku trafiła im się stosunkowo łatwa grupa, bo poza Lipskiem strata punktów będzie dużą niespodzianką

I to w sezonie gdy zdobyliśmy LM. A byliśmy o krok od odpadnięcia w fazie grupowej z Napoli. Niebywałe jak potem się potoczyła faza pucharowa.

Dzisiaj bardzo fajny mecz w Mediolanie.
Dla mnie najciekawsze spotkanie kolejki.
Do Milanu pałam sympatią od kiedy rywalizowaliśmy z nimi w lidze mistrzów.

Z drugiej strony Newcastle też dosyć fajny Projekt jak na razie. Ciekawe jak angielski zespół będzie się prezentował poza Anglią.

Smaczku dodaje transfer Tonaliego.

Będę oglądał.

Newcastle na starcie sezonu jest cieniutkie i nie będę zaskoczony, jeśli to Milan zdobędzie 3 punkty.

Kopiując od Romano pytanie :sweat_smile:

Zwycięzca stawiam na obronę tytułu City

Zaskoczenie może Red Bull Lipsk?

Rozczarowanie tradycyjnie PSG

Zwycięzca: City
Zaskoczenie: Newcastle ( ewentualnie Sevilla )
Rozczarowanie: United

Zwycięzca: Real
Zaskoczenie: Barca
Rozczarowanie: Newcastle

O kurczę. Trzeba włączyć mecz.

Pierwsza połowa bardzo szybko zleciała.
Milan optycznie wygląda na lepszy zespół i sytuacji też mieli więcej, ale nie przełożyło się to na bramki.

Milan jak chce myśleć o wyjściu z grupy śmierci to przynajmniej u siebie musi myśleć o 3 pktach.

United może zdobyć i 0 pkt, ale raczej nikogo to nie będzie dziwić. Ciężko mi sobie wyobrazić, że kogoś rozczarowują, bo kto w nich pokłada jakiekolwiek nadzieje?

1 polubienie

Newcastle taka padaka, że głowa mała.

No właśnie. Szkoda że top4 nam przepadło. Nasz zespół dużo lepiej nadaje się do LM niż Newcastle czy United

A propos ManU - kadra na Bayern. Czterech bramkarzy, pięciu obrońców, nie ma to jak zbalansowany sklad. No i tylko pozazdrościć takiej obrony :laughing:

o, City przegrywa z Crveną Zvezdą. Spora niespodzianka.

Potężne, niezniszczale City :joy: Pewnie wygrają, ale 1 połowa wybitna.

@Player

Oho, przepraszam, że mam poczucie humoru i śmiałem się zaśmiać z wyniku do połowy tego “terminatora”. Zapomniałem, że tu tylko poważne dyskusje :wink:

Postawiłem z HC ten mecz, więc osobiście wolałbym, żeby dzisiaj wygrali :sunglasses:

Oglądacie piłkę nożną od wczoraj, by emocjonować się wynikiem do przerwy?

City to istny terminator, maszyna i walec, zniszczą ich w drugiej połowie, spokojne 3-5 brameczek i po meczu.

Chciałbym się mylić i napisałem to na przekór losowi, niestety to nie pomoże i tak wygrają :person_shrugging:

@Beol Śmieszne byłoby gdyby rzeczywiście przegrali, ale ciężko o takie cuda.