Za tą wypowiedź ma szacunek, ale równie dobrze gość wie, że żaden klub pokroju LFC by go nie chciał, no może nie do końca…
A Trent to się zbłaznił i zasługuje na buczenie trybun. Co on myślał? Że zachował sie jak zachował, oszukał kibiców, nakręci krótki filmik kopiuj-wklej pożegnanie Jurgena ze stycznia i wszyscy będą mu wdzięczni?
Na zdrowy rozsądek i logikę ma już 28 lat i bardzo niski kontrakt. To ostatni dzwonek by wyrwać bardzo lukratywną umowę i ustawić się pod koniec kariery. W LFC zarabia bardzo mało, nikt mu nie da tutaj nie wiadomo jakiej kasy, w Arabii dostałby z 300k tygodniówki i bajlando. Gdyby miał tutaj dobry hajs to nie musiałby wybierać, ale nie ma.
W sumie mam gdzieś jego ambicje. Poza tym płacze o tej barcy tak długo że bym go na luzie sprzedał do Arabii. A źródło jest takie średnie. Jestem pewien że gdyby zobaczył duży hajs to by był już w Arabii zanim byśmy się zgodzili. Południowcy są łasi na kasę, bo wychowują się w biednych rodzinach.
Już nawet tutaj nie chodzi mi o samą Arabię tylko te sztuczne ligi na kasie. Jak Chiny np. Wiadomo że kasa przekonuje.
No i pewnie trzymajmy znowu zawodnika do końca kontraktu niech odejdzie za darmo. Nic się nie uczymy.
Uwielbiam takie [edit], gdy do Arabii idą WSZYSCY jeśli chodzi o kontynent, kolor skóry czy status domowy z którego się wywodzą. Kasa przekona sporo osób. On jednak ma swoj czas na pójście tam i spokojnie jeszcze 2/3 lata może w Europie pograć, Liverpool albo ta Barcelona. Tylko oni nie dadzą pewnie nawet 3/4 tego co Araby, bo mają gracza w składzie na tę pozycję i wątpię, by na 28latka rzucili tyle, co my chcemy.
Ja bym nie pisał, że wszyscy, ale wydaje mi się, że zawodnicy z Ameryki Południowej i Afryki są bardziej skłonni od Europejczyków jechać na Bliski Wschód czy do Rosji, czy Chin, gdzie więcej płacą. Każdy piłkarz/człowiek jest łasy na pieniądze, ale dla takiego Brazylijczyka czy Senegalczyka Europa to obcy kontynent i miejsce bardzo dalekie od domu. Więc dla niego i jego rodziny pod względem geograficznym nie ma większej różnicy, czy żyje w Anglii, Arabii Saudyjskiej czy w Katarze. Każdy z tych krajów jest dla niego obcy, odległy i oni oraz ich partnerki mają bardzo daleko do rodziny. Dla nich Europa czy Bliski Wschód to koniec świata. Europejczykowi myślę, że trudniej opuścić Europę na rzecz Azji, bo oddala się od rodziny, natomiast południowiec i tak jest oddalony.
Tak mi się wydaje, ale może się mylę.
Co do Luisa, to tutaj trzeba działać ostrożnie. Wiem, że ma dwa lata do końca kontraktu, a jego przedłużenie będzie się wiązało z poważną podwyżką. Więc mamy dylemat, ale trzeba pamiętać, że jak odejdzie, to ze sportowego punktu widzenia będzie to strata. Ma za sobą dobry sezon i był regularnym starterem. Gdyby go wyjąć z kadry, ten sezon byłby dla nas gorszy. Nie wiem, czy coś takiego można powiedzieć o Nunezie, który oczywiście miał kilka dobrych meczów, kilka dobrych wejść z ławki, ale też kilka słabych, no i generalnie gdyby nie było go w kadrze na ten miniony sezon 2024/25 to i tak podejrzewam byśmy sobie poradzili.
Lucho to najbardziej niedoceniany zawodnik liverpoolu. Ma swoje przywary ale to kawał grajka. Z nim sytuacja dla nas jest idealna. Jeśli sprzedamy go za kwotę w okolicach 100m to super. Jeśli zostanie też super.
Też nie jestem wielkim fanem jego talentu ale słowo przeciętność wydaje mi sie lekkim nadużyciem. Według mnie pólķa przeciętnych zawodników to np Neto, Elanga , Doku , Martinelli. Luis w tym sezonie jest półke wyżej od nich . Topka w lidze na swojej pozycji. Ale rozumiem że każdy może wiedzieć to inaczej.
Luis Diaz to jest piłkarz klasy takiego Leroya Sane albo Williana z czasów gry dla Chelsea. Ma swoje słabości i swoje mocne strony. To nie Salah na którym można oprzeć ofensywę albo niegdysiejszy Mane. No można zrozumieć, że będą kibice chcący go wymienić na lepszy model. Ale ogólnie to serio dobry gracz i taka podmianka na lepszego w ale nie byłaby taka prosta. Być może dopiero prime przed nim. Raphinia Zagrał pierwszy sezon na poziomie Barcelony i od razu jest jednym z głównych kandydatów do Złotej Piłki. Ile on jest młodszy jeden rok?
Bez pierdnięcia to możnaby się pozbyć Diogo Chiesy albo Nuneza. Luis to jeden z naszych 3 najlepszych ofensywnych graczy.