To są bzdury. Nigdy nie było czegoś takiego jak “specjalne traktowanie” bramkarzy w piątce, a był taki mit. Natomiast to co robi Arsenal a zwłaszcza sedziowie to skandal.
Wychodzą z rękami i łokciami na bramkarz i choć nie ma uderzenia to dalej jest faul.
Jednak sędziowie to pi..y bo przy takich roznych naturalne że głównemu bardzo ciężko coś takiego zobaczyć bo musi patrzeć na 20 osób na raz. Więc zdaje się na VAR. Ci natomiast widzą kontakt który nie jest brutalny (choć ewidentnie przeszkadza się bramkarza) uznaja że skoro główny uznał że to nie faul to dla nich nie jest to ewidentne przewinienie. Kuriozum które premiują ekipy za miliard funtów grające na remis bo mając naście sfg w końcu coś wcisną.
Oczywiście, że było. Może chciałeś powiedzieć, że nie było tego w oficjalnych przepisach. Ale praktyka taka była. Zazwyczaj jakiś ciut mocniejszy kontakt z bramkarzem pod bramką to był faul.
Teraz mamy zupełnie w drugą stronę. Arsenal może odpychać bramkarza i nie ma faulu.
Przez lata niepisaną regułą było : bramkarz w 5 jest nietykalny i to się nawet na placu stosowało
A te dzisiejsze wybloki czynione na golkiperze często wyglądają jak wyniesione żywcem z NBA.
Absolutnie idiotyczna wytyczna moim zdaniem
Wybaczcie wyraziłem się nieprecyzyjnie. Nie było w przepisach. I wiem że ten mit żył bo do tej pory na swoich meczach dalej to słyszę.
Jednak takiego przepisu nie było albo nigdy, albo baaaaardzzo dawno.
Tylko to na co sędziowie pozwalają to cyrk. Wczoraj gyokeres był na spalonym i nic. Wcześniej mecz z Villa Gabriel daje łokcia na Martinez i nic. Jasne nie był to cios ale na 99% sędzia na środku to gwizdze.
Tu VAR nie reaguje bo rzekomo nie jest to rażący problem. A znowu sędzia główny puszcza bo nie jest pewny w momencie kiedy patrzy na 20 graczy naraz. Kuriozum.
Ten przepis że VAR ma działać tylko przy ewidentnym błędzie to najgłupszy dopisek w cały tym systemie. Bo sędziowie zamiast używać technologi która umożliwia im doskonała ocenę sytuacji to często nie chcą zmieniać decyzji głównego nawet jak dla nich jest trochę niewłaściwa.
Na legalu to sts plus inni bukmacherzy, ale nie wiem jak to działa, na meczykach przeczytałem. Strimy zostają. Jak żadna tv nie ma prawa w Polsce to strim uważam za legalne bo jedyne rozwiązanie
Arsenal ma aktualnie na celowniku 2
Jednak w finale Carabao na korzysc City przemawia doswiadczenie w takich potyczkach ale osobiscie bede za… Kanonierami poniewaz nie chce aby ekipa Pepa gonila nas w ilosci zwyciestw w tych rozgrywkach.
No i syn sie ucieszy jak cos