Reprezentacja Polski

Mi np podoba się siatka kobiet i ręczna jest taka bardziej techniczna niż fizyczna jak u mężczyzn, w siatce nie mają takich wysokich wyskoków i silnych uderzeń, i bardzo fajnie ogląda się kobiecy hokej szkoda tylko że USA i Kanada bardzo mocno na dzisiaj odstają od reszty. Koszykówka kobieca to dla mnie inna dyscyplina sportu niż u mężczyzn nawet porównując NBA do WNBA dla mnie nie da się na to patrzeć. Tenis kobiet bardzo fajny. A piłkę w polskim wydaniu na pewno Panią nie można odmówić zaangażowani i serca, ja jak była pandemia często chodziłem z synem na mecze GKS Katowice kobiet i wówczas to była 3-4 drużyna w lidze ale wyglądało to ciekawie. Piłka kobieca dzisiaj to i tak poziom jest mocno wyrównany więcej drużyn, w latach 80/90 to były USA Niemcy Norwegia dzisiaj jest tego więcej, jak na studiach jeździłem do pracy do Norwegii na początku lat 90 tych to u nich pełno dziewczyn trenowało piłkę inna sprawa że wtedy mięli boom piłki kadra pojechała na MŚ 94 w USA eliminując Polskę i Anglię w PL grało wówczas 23 Norwegów! Teraz mocne i fajnie grają Hiszpanki miło się je ogląda, przełożyli grę mężczyzn na kobiety oczywiście w innej skali ale za dekadę mogą odjechać innym nacją jeszcze bardziej niż mężczyźni…