Probierz nie ma pomyslu na tą kadrę, ale tak to jest jeśli Kulesza chce wyników, a niekoniecznie dać swobodę dzialania żeby cos tutaj zbudować. Zamiast oprzeć reprezentację o nowych liderów, o zawodników ktorzy wyjda na boisko z jajami i zagraja 150%, to zawodnicy z urzedu dostaja miejsce w skladzie jak Betoniarka czy Dawidowicz. Dlaczego tak malo korzysta sie z zawodników z Ekstraklasy? Skrzypczak powinien byc naszym podstawowym obrońcą. Ci dwaj młodzi z Lecha tez powinni juz sporo grać. Tutaj nie powinny być nazwiska i najdrozsi zawodnicy z transfermarkt, tylko realnie zawodnicy którzy chcą grać, mają dobrą dyspozycję i pozycje w swoich klubach i są wartoscia dodana. na Betoniarke to ja patrzec juz nie moge.
Reprezentacji to ja juz nie oglądam od 4 lat, sporadycznie tylko gdy już są na tym mundialu czy euro, ale eliminacji nie ruszam. Widze tylko wyniki i komentarze po. Wnioski nasuwaja sie same
Widze, że nie tylko ja odpuściłem sobie radość oglądania naszych orłów.
Najwięcej o naszej kadrze mówił mecz ze Szkotami i z fantastyczną bramką Robbo. Teraz męczarnie z Litwą, którą powinniśmy ograć na luzie, biorąc pod uwagę pozycję Litwinów w rankingu.
Chyba czas najwyższy pożegnać ‘gwiazdy’ i postawić na młodych, którym będzie się chciało grać.
Jak oczy krwawią jak to się ogląda. Probierz półtora roku w kadrze a drużyna kompletnie bez stylu, oni nawet nie wiedzą jak grać, prawda taka że jakby Malta była trochę odważniejsza to mogli by coś ustrzelić. Tragiczna gra.
Tak się zastanawiam czy ta dywizja B to nie za duże progi Z taką grą to nie zasługujemy reprezentować Europy na mistrzostwach świata. Szkoda się łudzić
Gdyby Maltańczycy wiedzieli jak wykończyć sytuacje to spokojnie mogliby zdobyć gola.
Nasza bramka z dupy, szczęśliwe dotknięcie piłki przez bramkarza nie dało szansy na interwencję obrońcy.
Żenada i 3 metry mułu
Lewandowski zdrowy w 100%, a Lewy ławka. Ja wiem że narzekamy a niego, ale Lewandowski bez formy jest lepszy niż Świderski i Piątek w formie. Cash na ławie, a Frankowski od początku - co to za decyzje są? Cash w meczu z Litwą coś tam próbował, Frankowski kompletnie niewidoczny i gość gra od początku a Matty ława. Szkoda że Kulesza nie może grać, bo Probierz by jeszcze gdzieś swojemu koledze wcisnął miejsce do składu.
W sumie to nie ma co sie skupiac na reprezentacji. Ona musi dostac calkowitego resetu, a wieksze zmiany zaczna sie gdy Lewy zakonczy kariere, bo nie bedziemy mogli sie na nim slizgac.
Jedyna nadzieja to ze kluby wykorzystaja w pelni dobra koniunkture dla Ekstraklasy i stworzymy powoli nowy team, z nowymi liderami i innym trenerem. Moze Papszun w koncu dostanie szanse objecia kadry, a moze w przyszlosci Siemieniec.
Nasza reprezentacja siegnela moim zdaniem absolutnego dna. NIGDY ! w ciagu 5 dekad mojego kibicowania nie widzialem takiej zenady w wykonaniu “najlepszych” graczy grajacych z orzelkiem na piersi.
Ktos napisze “ale kiedys to nawet do duzych turniejow nie awansowalismy” - spoko! wstrzymajcie konie
Przed laty bylo trudniej dostac sie do MS czy ME bo wystepowalo na nich mniej druzyn a los przydzielal nam czestokroc bardzo wymagajacych rywali a nie “grupe smiechu” jak do poprzedniego EURO to raz.
Ponadto nasi zawodnicy prezentowali jakas,czesto wysoka kulture gry a nie co te patalachy obecnie to dwa.
Tak pokoleniowo to te wszystkie Dziekanowskie,Urbany,Tarasiewicze,Zurawskie,Frankowskie itd ze o obroncach jak Waldoch czy chocby Glik nie wspomne, zjadaja na sniadanie wspolczesnych kopaczy jezeli chodzi o technike,taktyke i zaangazowanie na boisku to trzy.
A jak juz pilkarze tamtych czasow byli na Zachodzie to w swoich druzynach spelniali wazna role a nie byli “uzupelniaczami” kadry-nie mowie o Lewym czy Szczesnym tylko o reszcie tej bandy to cztery.
A piec to na lawce siedzieli lepsi czy gorsi selekcjonerzy ale takiego betona/ignoranta jak Michalek to prozno szukac w historii bialo-czerwonych.
Wnioski:
ryba smierdzi od glowy czyli kolko wzajemnej adoracji w PZPN musi zniknac
dopoki to nie nastapi powinien byc bojkot tego zespolu,niech graja przy pustych trybunach
zatrudnic fachowca,ktory wywali tych “betoniarkow” i zupelnie przebuduje sklad nawet
za cene nie zagrania w USA bo i po co mamy tam z tymi nieudacznikami jechac
To pisalem ja,wierny kibic od 1972 roku,ktory jest mega wk…y na cala obecna sytuacje