Hugo Ekitike, jeżeli do nas trafi, to będzie strzał w dziesiątkę. Ma świetną technikę użytkową i ciągle mocno się rozwija. Najważniejsze są podejmowane przez niego decyzje, ma czutkę, nie jest samolubny i ma wizję porównywalną do Firmino, przynajmniej najbliżej z dostępnych opcji. W Bundeslidze potrafił prowadzić ataki przebijając się z głębi pola oraz blisko bramki rywala. Z nim jego zespół gra lepiej, bo nie pcha niepotrzebnie i ryzykownie piłki w przód. W Liverpoolu atakującym większą ilością kontr i graczy w ataku jego boiskowa odniesie efekt. Obecnie porównywalny talent, abstrahując od pozycji, to Doue. Barcola w mojej opinii nie ma tego potencjału co Hugo bo ma ograniczenia w sferze mentalnej jak Diaz, ma obecnie podobny wpływ, jednak jest o niebo gorszy wydolnościowo niż Luiz.
Następna opcja to Sesko, dla mnie równie dobra. Ma problemy z wykończeniem, jednak jest fizycnym potworem i jest sprytny. Dla mnie ma potencjał Haalanda, choć bardzo chętnie widziałbym tu Chrisa Wooda, jak kto już tu wspomniał, hehe.