Rozważania transferowe (dyskusja)

Wrzucałem niedawno w temacie Premier League:

Odnośnie do Kvaratshkelii mam wrażenie, że przesądziła wyłącznie tygodniówka, bo jak sięgam pamięcią, to Diaz również miał być transferem na lato, ale w obliczu zainteresowania Tottenhamu, zdecydowano się na ruch jeszcze w styczniu, więc zakładam, że mając na celowniku Gruzina i potencjalne sprzątnięcie go z radaru przez PSG, również podeszliśmy do negocjacji, jednak poznawszy ofertę PSG, nie było do czego startować.

Olise to trzeba było brać, gdy szejki dawały za Salaha 150 mln. Ale wtedy Olise to nie był taki kocur jak dzisiaj w Bayernie. To, czy decyzja jest dobra, w piłce nożnej widać dopiero po jej skutkach. Dziś już nie ma sensu tego rozdrapywać.

Diomande, Gordon, Wharton, Porro (moje życzenie) i opchnąć tyle szrotu, ile Edwards z Hughesem dadzą radę udźwignąć i ewentualnie uzupełnić o młodych perspektywicznych ze statusem HG. Niestety przez fakt odejścia Salaha za free, przychody ze sprzedaży nie będą zbyt wysokie, więc trzeba będzie bilans podratować sprzedażą Mac Allistera.

PS. Ten Gordon to trochę życzeniowo, bo nie ma głupich, by skusili się na Gakpo.