Marzenia czasami się spełniaj na Gwiazdkę ), masz rację co do potrzeb naszego Liverpoolu
Glownie chodzi o to ze potrzebujemy zawodnika z statusem home grown, jesli odejdzie TAA i Gomez
I on dalej jest niski dodatkow słabiutko Gela na początku sezonu. Potem się trochę ogarnął, ale jest za słaby na Liverpool. My zresztą gramy dużo wyższymi i dominującymi stoperami. Prędzej pójdziemy po hujiensa czy nico z borussi
Moim zdaniem klub powinien się zgodzić na ten transfer. Diaz ma imponujący work rate, ale wydaje mi się, że on bardziej pasował Kloppowi niż Slotowi. Lista odejść z klubu może być naprawdę imponująca, tylko czy klub coś z tym zrobi czy tylko będzie łatanie najpilniejszych potrzeb, a reszta na trytytki i jakoś to będzie? Boje się zbliżającego okienka.
Przecież dla Barcelony lepiej ściągnąć tańszego i młodszego Williamsa z Bilbao niż Diaza. Po drugie Barcelony nie stać na takie transfery, już bardziej wierzę w jakąś wymianę między Barceloną, a Liverpoolem niż sprzedaż za gotówkę Kolumbijczyka.
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony spoko niech odchodzi, to dobry grajek, ale nie ósmy cud świata, a młodszy nie będzie. Z drugiej, coś za dużo się tych odejść robi w lecie, na ten moment wylatuje pół składu, jeśli uwzględnimy kończące się kontrakty (Trent, Salah, Virg), zmiany konieczne (Robbo/Tsimikas) i zmiany wymarzone (Nuñez, Jota, Chiesa). Ze starej linii ataku zostałby nam tylko Gakpo
Latynosów na pewno przyciąga myśl żeby grać w Hiszpanii. Lepiej sobie żyć w słonecznej Hiszpanii, niż mieszkać w zimnym, mokrym Liverpoolu. Można by było myśleć o sprzedaży Diaza, gdyby Salah został, a jak nam odejdzie Trent, VVD, Salah, Nunez i jeszcze Diaz, to z obecnego składu połowa pójdzie do sprzedaży, to raczej tego nie widzę, bo sprzedamy Kolumbijczyka i nie kupimy nikogo na jego zastępstwo tylko będziemy mówić że Doak ma papiery na granie, czy Chiesie należy się jeszcze jeden rok.
No przecież jest Gakpo na lewej stronie.
Ja wcześniej bałem się nagłych zmian, ale dzięki Arabom wymieniliśmy w jedno okienko całą pomoc i dzięki temu znowu wskoczyliśmy na poziom umożliwiający walczyć o mistrza.
Prędzej czy później i tak nas czekała przebudowa składu , a przez zaniedbanie zbiega to się praktycznie w jedno okienko.
Na moje to możemy wymienić połowę składu i zastąpić młodszymi, głodnymi wilkami.
Obawę mam tylko jak to zrobić z 50 milionami na koncie.
Jak na ratunek znowu nie przyjdą araby to będzie ciężko , bo serio nam będzie potrzeba z 5 konkretnych transferów, a max w 1/2 uwierzę.
Nasze transfery będą zależały od tego czy trójka naszych gwiazd przedłuży kontrakty. Trent odejdzie na 90%. Co do Virgila i Salaha to trudno powiedzieć. Ale z pewnością jeśli Salah odejdzie to nie sprzedamy i Diaza i Darwina i Joty. To by było szaleństwo. Urugwajczyk na pewno odejdzie bo jest nieskuteczny i nie ma powodu go dalej trzymać w składzie. Co do reszty to raczej zostaną, ciężko spodziewać się wielkiej rewolucji w składzie, FSG tak nie działa
Różnica jest taka że przebudowa pomocy była konieczna i spóźniona o rok czy dwa. Wypadliśmy z top4 i trzeba było szybko działać. Teraz zdobędziemy mistrzostwo Anglii. Po takim sezonie właściciele nie będą zbyt skłonni do dużych ruchów na rynku transferowym. Inna sprawa to czy znajdziemy odpowiednich piłkarzy. Zastąpić Hendersona czy Fabihno to jedno. Ale zastąpić Salaha czy van Dijka to inna sprawa - to wielkie gwiazdy a nie wyrobnicy
Dokładnie Gapcio, który dokłada bardzo fajne liczby w porównaniu do Diaza. Niestety ale ja nie widzę progresu u Diaza na przestrzeni tych kilku lat, na początku sezonu wyglądał bardzo dobrze ale od dłuższego czasu to znowu jest zjazd formy, brak liczb w ofensywie sama praca na boisku to jest trochę za mało, zresztą widać to doskonale jak wyglądamy w ofensywie, gdy Salah ma słabszy dzień, jest wyłączony z gry. Jeśli Barcelona wyłożyłaby z 50 mln to brać z pocałowaniem ręki i szukamy zawodnika, który zaoferował by podobną jakość do pewnego Senegalczyka, który śmigał po tym skrzydle aż miło.
Nie że się czepiam ale oni mają identyczne statystyki, a Diaz męczył się na ataku.
Uważam że Diaz to lepszy gracz niż się uważa na forum jednak kwota w okolicy 70 m powinni sprawić że go sprzedamy. Gakpo plus chiesa bądź jakiś inny nowy gracz powinno wystarczy jeśli zakupimy napastnika.
Z przodu przedewszystkim sprzedaż joty który jest że szkła. Potem dobrze Darwina było by opchnac póki jest coś wart. Jeśli udało by się go wymienić na Alvareza to sam pojechałbym do Bostonu podziękować (zaznacza że totalnie nie wierzę w taki scenariusz
Podobno Chelsea ma w lato sprzedaż 7-8 piłkarzy, żeby zrobić miejsce dla nowych zawodników. To ja poprosze Nkunku.
dodatkowo wczoraj, fabrizio dał here we go dla essugo do nich.
E No to już lepiej Pulisicia. Nkunku mega podupadł na zdrowiu
Dobrze. Tylko że nie ma na rynku kogoś kto robi liczby ze skrzydłowych takie jak Salah, Dembele, Vincius, Saka, Raphinha większość bocznych napastników w tym Yamal nie dochodzi do 10 goli w sezonie, prawie żaden nie ma Duble Duble. My musimy do przodu kupić napastnika, może dwóch jeśli dwóch obecnych sprzedamy i jakiegoś prawego pomocnika czy Salah zostanie czy nie. Realnie po sprzedaży Diaza kogo byście kupili na oba skrzydła bo chyba nie Gordona i Pulisicia. Mamy kupić graczy lepszych niż obecni a nie 2 klasy słabszych a niestety Kwicha i Olise nam odpadli a alternatyw nie ma. Jako zmiennik Salaha do gry co 3 mecz w podstawie może być Brahim Diaz. Naprawdę nie ma lepszych skrzydłowych do kupienia niż Salah i Lucho bo FSG spało przez te wszystkie lata w kwesti transferów a my zakładamy że olbrzym się przebudzi hahaha
Wszystko zależy od decyzji co z salahem. Jeśli zostanie to myślę że jeśli sprzedamy diaza to nikt.
Sprzedany napewno nuneza i w jego miejsce kupimy sobie nową 9 isak/Cunha/Alvarez?
Zostaniemy gakpo new salah
Zmiennikiem gakpo zostanie chiesa a salaha eliott.
Ewentualnie swoje szanse dostanie Rio ngumoha. Może jota lub jeśli jego również sprzedany też bd tam rotowany.
Myślę że dopiero rok później pójdziemy po kogoś kto mega zabłyśnie. Na dziś ocenialbym że może to być ktoś z dwójki jamie gittens lub yildiz z juve.
To jest ten moment w którym w zasadzie trzeba powiedzieć jasno, wąska ławka W KOŃCU się zemściła. Aby to był jej ostatni przygryw w tym sezonie
Ratowanie się Quansahem na PO, Gravenberchem na ŚO i Jota grający w pierwszym skłądzie od kilku meczów mimo, że jest tragiczny pokazały, że faktycznie 2/3 kontuzje i ten sezon mógł się skończyć katastrofą