Rozważania transferowe (dyskusja)

Przy tych właścicielach czekają nas teraz chude lata, dlatego mistrzostwo trzeba wyszarpać.

No to są właściciele na Brighton a nie Liverpool

W tym sezonie mamy szczęście. City słabe jak nigdy a Arsenal ma masę kontuzji. Ale przecież ciągle tak nie będzie. Bez wzmocnień latem oba te kluby nas spokojnie wyprzedzą. A jak odejdą nasze gwiazdy to strach myśleć…

Tylko? To i tak dużo. Jest na czym opierać filar drużyny.

[:green_circle:] NEW: There is a CONCRETE possibility for Luis Diaz to leave Liverpool in the summer.

[@FabrizioRomano]

[:green_circle:] NEW: Liverpool are expected to be really busy in the summer.

[@FabrizioRomano]

[:green_circle:] BREAKING: Liverpool have already made contact with people close to Alexander Isak.

[@FabrizioRomano YT]

[:green_circle:] NEW: Big big massive proposals will come to the table for Alexander Isak.

[@FabrizioRomano]

Positions to watch for Liverpool in the summer according to @FabrizioRomano:

LB - Love Kerkez
CB
CM - Let’s see what happens
FWD’s

Gdzieś już to słyszałem…

14 polubień

No… Poprzednie lato spędzili w San Sebastián oglądając góry z Zubimendim. Ciekawe gdzie w tym roku będą na urlopie…?

2 polubienia

Powtarzana mantra już 4 rok, może to na zasadzie wywołania wilka z lasu. Powtarzane kłamstwo 30x staje się prawdą :rofl:

1 polubienie

Isak budzi duże zainteresowanie. Jeśli przyjdzie do licytacji to z pewnością FSG nie będzie chciało przebijać oferty konkurencji. Pearce znowu będzie pisał o tym że trzeba równoważyć budżet, klub ma być samowystarczalny i nie ma mowy o płaceniu horrendalnych pieniędzy za jakiegokolwiek zawodnika

1 polubienie

Na filar drużyny to z wymienionych nadają się Macca, Szobo i Gakpo. Reszta może się ogarnie , a może nie. Nie wymieniłem jeszcze Bradleya. Ogólnie najgorzej jest z obroną.

1 polubienie

Średnio raz w roku od kilku lat w okolicy kwietnia własnie?
Jedynie Arabia może zrobić nam okienko… Jak rzucą te 70mln za Nuneza, jakieś 50 może na Jote, za Diaza może barca przepłaci i też da z 60mln. Resztę to już za jakieś tam funty sprzedadzą. Innej opcji nie widzę na duże okienko.
Isak może przyjdzie jak faktycznie cena za niego będzie podobna do tej ceny za Nuneza. Inaczej nie widzę tego, i nawet nie chcę zeby rzucali na niego pod 100mln. Wróćmy do korzeni. Nam najlepiej wychodzą takie tranfery których nikt się nie spodziewał.

Można gdzieś obstawiać u jakiegoś buka że tego typu stwierdzenie w mediach padnie po kolejnej kompromitującej porażce? Bo to by były darmowe pieniądze

7 polubień

Nieopłacalne, w przypadku Liverpoolu to byłby kurs 1,02.

4 polubienia

Rozumiem że to była ironia więc odpowiem podobnie, jak można chcieć zwolnić dyrektora który przed sezonem zrobił dwa transfery do klubu za 45 milionów, z czego ich wkład w jedyny sukces Liverpoolu w tym sezonie czyli mistrzostwo ( nie ma szans że coś się odwali) to 25 MINUT jednego z nich ( co do drugiego to nie ma pewności że kiedyś rzeczywiście zagra na Anfield. Drugi sukces to nie przedłużenie kontraktu póki co z żadnym z trzech fundamentów klubu ( trzeci w kolejce jest Konate, z którym też już by można coś przedłużyć żeby za rok znowu chłop w szoku nie był że będzie chciał odejść za darmo), w sumie co do przedłużeń to według jakichś plotek najbliżej jest Alisson co by tłumaczyło kupno przez niego bramkarza za tyle kasy a granie na lewej obronie na zmianę Andym i Tsimiskasem. Trzeci sukces to odrzucenie w zimie 75 milionów od arabów za Nuneza. Hughesstay

2 polubienia

Jakiś wielkich wydatków nie spodziewałbym się tego lata, tak jak i wielkich nazwisk, raczej będą to wyszukani perspektywiczni zawodnicy w granicach 30-40 mln + może 1 w okolicach 60-70. To że jest potrzeba pozyskania nowych zasobów ludzkich każdy widzi, wystarczy pochylić się nad naszym składem kilka minut i widać straszną biedę. Założyłem że po sezonie odchodzi Salah i Trent + sprzedajemy Diaza (przy pogłoskach uznałem że Barcelona) i Nuneza ( on nawet jak zostanie to finalna ilość zawodników na których można polegać się nie zmieni). Patrząc na nasz skład to na przyszły sezon opieramy mecze na 7 zawodnikach którzy są w stanie grać o najwięskze cele. Jak wiemy na walkę na kilku frontach to za mało, a nawet gdybyśmy grali tylko w lidze to i tak byłoby za mało na 38 kolejek.

W analizie nie wziąłem pod uwagę bramkarzy.

Jak w tej analizie Bradley to jest zawodnik WorldClass to jakis random typu Gakpo (co do ktorego mam watpliwosci czy jest graczem na Top4) to powinien byc zaznaczony jako IntergalacticHyperGigaStar chyba.

10 polubień

Wiadomo, że trochę koloryzowane, ale uznałem Bradleya za chłopaka który dźwiga ciężkie mecze i uważam, że śmiało można z nim na prawej stronie budować pierwszą 11tkę.

Co nie zmienia faktu, że naszego CEO i spółkę będą bolały głowy. (albo już bolą)

1 polubienie

Chyba w szpitalu, chłopak niewiele gra, a łapie w kółko kontuzje. Daj mu pograc 3 x w tygodniu przez miesiąc i pewnie zakonczysz mu sezon

Tak już chyba będzie zawsze…chłopak bazuje na fizyczności, dynamice i co chwila te urazy :frowning: