Conor Bradley zawodnik Worldclass, no to sie nazywa poprawienie humoru po niedzieli thx.
Excel prawie taki jak u Edwardsa. Z tyloma zawodnikami WorldClass to znowu transfery niepotrzebne XD.
W to lato będzie inaczej. Po wygraniu ligi już na pewno się wzmocnimy!
A wracając do rzeczywistości…
Liverpool are expected to be so busy selling and re-negotiating contracts in the summer, there won’t be much time for new singings.
Się uczepiliscie tego WorldClass, moglem napisać Trzon zespolu i nie byłoby tematu Conor jeszcze da nam wiele radosci.
Z conorem czy bez, jestesmy w czarnej d jesli chodzi o kadre i dopiero po zakonczeniu sezonu zacznie się walka o być albo nie być po erze Kloppa.
Kiedy uświadamiasz sobie, że Virgil van Dijk, Mohamed Salah i Trent Alexander Arnold zagrają dla nas jeszcze 9 meczy.
Trzonem to on mógłby być gdyby nie był szklanką taką jak Gomez/Jota. Jeżeli Trent odejdzie bezwzględnie potrzebny jest nowy PO do pierwszego składu/rywalizacji z Bradleyem.
W takim razie potrzebne boki obrony, defensywny pomocnik, i minimum 2 do przodu. Co daje minimalne oczekiwania 5 zawodnikow, niech srednio jeden kosztuje 40 mln, to daje 200 mln. Jak dla mnie minimum co klub powinien zrobic, aby zachować twarz, a jak mamy sie bić w Europie i probowac obronic tytuł mistrza Anglii, to potrzeba duzo wiecej.
Od kiedy ty kibicujesz?
Jakich 5?! VVD i Salah? Konate? jemu za rok kończy się umowa więc albo teraz podpisuje nową umowę albo sprzedajemy, podobnie Diaz któremu za półtora roku kończy się umowa na dzisiaj musimy kupić 7 ludzi wprowadzić ich do składu, zgrać, to jest niemożliwe by to zadziałało! No chyba że jak zwykle pozwolimy by Konate i Diaz dojechali do końca swoich umów i odeszli sobie wolni no to pogratulować.
Człowiek dopiero co się pogodził z odejściem Salaha, VvD i oczywiście TAA a tu się okazuje, że trzeba jeszcze sprzedać Konate, Nunez to wiadomo, że pójdzie pod młotek, no i nie wiadomo co z Diazem. Zaraz się okaże, że w przyszły sezon wejdziemy z prawie całym nowym składem nie wiem czy w u18 jest tylu zawodników.
Śmieszna jest ta sytuacja z Konate bo z tego co pamiętam to kupiliśmy go za ok 50 mln a teraz będą go sprzedawać z rocznym kontraktem na pewno na nim zarobią😄 wygląda to jak nie powiem co na kołach.
Od kiedy? Przede wszystkim prosze o rozwiniecie, uzasadnienie skad takie pytanie? Kibicuje odkad siegam pamiecią, ale że kiedyś nie było takich udogodnien i wychowalem sie na wsi, gdzie z internetem tak łatwo nie bylo, a o kabluwce w domu to mogłem sobie pomażyć, to aktywnie zaczałem ogładać pojedyńcze mecze w okolichac jak dobrze pamietam 2012 roku, wtedy trzebabyło ścierpieć przycinanie sie transmisji w jakości SD. Dla niektorych może to zaskoczenie, bo pewnie w lepszej jakości oglądali mecze w 2005 roku, ale takie były moje realia, jak sie nie miało co sie lubi to sie lubiło co sie miało.
5 to minimum, patrze na sprawe realnie i tak jak napisalem niespodziewam sie wydatku milliardow jak np. City.
Dokładnie, chodziło mi o zaznaczenie w jak złej sytuacji jesteśmy po zakonczeniu sezonu. Nie wiem skąd tyle ataków od forumowiczów, albo źle to odbieram po prostu. Człowiek oczekuje normalnej dyskusji, a tu na starcie same zarzuty, a najlepszy to ten od kiedy kibicuje bardzo złożona konstruktywna wypowiedź. Co za czasy
To nie ataki, beczke se kręcimy. Ale no ogolnie z tym Bradleyem to pocisnąłeś po prostu. Chyba tylko o to Cie kazdy “zaatakował” Chociaz ja nie pisalem tego w jakims tonie ofensywnym, rozbawilo mnie to troche po prostu, nie to zeby Ci dowalić personalnie czy coś.
Bo akurat z sednem posta to ja sie zgadzam. Nie spodziewam sie ogromnych wydatkow i wielkich nazwisk. Mamy bide w skladzie i wymaga on sporej przebudowy. Twoja analiza - spoko - po prostu uwazam, ze jest gorzej niz ona przedstawia. Bo po pierwsze - VvD kontraktu jeszcze nadal nie ma (i z tego co wspominal nie jest w stanie nieczego obiecac i nie wydaje sie byc szczegolnie pozytywny), a po drugie… no ten Conor Bradley jako fundament, moglbym tutaj podyskutowac. xD
ps.
Zamiast pisac 3 posty jeden pod drugim edytuj pierwszy post.
Fakt, moze i przesadzilem z Bradleyem
Dzieki za podpowiedz z edycja postów.
Podsumowujac jestesmy w czarnych 4 literach i zachwyty w mediach jak ładnie przeszliśmy w ere postKlopp mogą się szybko skończyć. Wierzę, że ludzie ospowiedzialni z klub wiedzą co robią i już nad tym pracują. Dużo zmian przed nami.
Dobrze, że Slot potrafi radzić sobie z drużyną, która przechodzi rewolucję kadrową, bo w Feyenoordzie regularnie rozkupowali mu zawodników. U nas też wygląda na to, że może dojść do rewolucji - możemy mieć całkowicie nową linię obrony łącznie z bramkarzem i linię ataku. Jeśli z linii obrony zostanie tylko Konate, bo Robertson pójdzie na ławkę przy kupnie Kerkeza, to de facto mamy nową linię obrony, bo Francuz nie będzie z nikim zgrany, mając wokół siebie nowych partnerów. To samo w przodzie, Salah może odejść, Nunez musi odejść, Jota powinien odejść, a być może lato będzie ostatnią okazją, by zarobić dobre pieniądze na Diazie.
No niestety w ostatnich latach z jakiegoś powodu została zawalona długoterminowa budowa drużyny. Dwa lata temu mieliśmy rewolucję w środku pola, zeszły rok przespaliśmy, a mogliśmy podziałać ze zmianami w ataku i obronie, a teraz czeka nas znowu duży remont. Ja wiem, że mu lubimy ciche okienka, ale nie wyobrażam sobie takiego w sytuacji, której się znaleźliśmy. No i Edwards i Hughes przybyli do klubu, by naprawić stare błędy, a nie tylko obserwować. Na dodatek jak latem nie będzie transferów, to nawet tacy mistrzowie wymówek jak my, nie znajdą kolejnego uzasadnienia dla cichego okienka.
Z naszą polityką transferową to my naprawdę jesteśmy w kompletnej dupie. Przyszły sezon to może być rozpaczliwa walka o top4. Przeżyje wszystko, nawet kolejne chude lata, ale ten sezon trzeba zakończyć z happy endem.
bo jakoś nie widzę, jak wydajemy 200mln na 5 zawodnikow. taki żarcik
Konate może odejść, bo nowego kontraktu nie chce podpisać. Więc ostatnia szansa, żeby go sprzedać.