Rozważania transferowe (dyskusja)

Darwin obija słupki a Szobo bramkarza, więc również odpada xd

Świetny byłby to transfer, myślałem że o tej opcji na początku roku.

Moim zdaniem zostałby naszym nowym Firmino, fałszywa 9, jeśli miałby do nas dołączyć.

Świetnie wygląda w grze kombinacyjnej, bardzo inteligentny zawodnik, byłbym zachwycony.
Jeden z niewielu zawodników w PL, ktory w tym sezonie wpadł mi w oko, i z każdym kolejnym meczem potwierdzał swoją wartość.

1 polubienie

Śledzi ktoś serie A? Kilka razy widziałem Vlahovica w akcji i wydaje sie być niezłym napastnikiem ale czy bedzie pasował stylem gry? Rozważam to bo to transfer w stylu Liverpoolu, mało sie o nim mówi 25 lat, myślę że okolo 50 mln no i z Juventusem to my sie nieźle dogadujemy.

W Liverpoolu potrzeba następnego Suareza, a nie drugiego Hojlunda. Vlahovic jak miał wejście smoka w Juventusie, tak teraz nie wiem czy byłby w stanie rywalizować z Nunezem.

2 polubienia

Kupować Dumfiresa XD

Przecież to staruszek.

Tam, wiem, że żart :rofl:

pewnie będzie tańszy zamiennik

myślę że patrząc na ceny jakimi rzuca chelsea za jakichś noname wonderkidów, to 45mln za młodego i sprawdzonego w anglii gościa nie jest ceną z kosmosu. chyba że nasz dział trasnferowy bawi się w robin hooda, i za darmo daje propozycje innym klubom kogo warto kupić

1 polubienie

Robertson kosztował 8 milionów. Znajdą.

1 polubienie

No przecież to wiadome, że potrafimy co okienko wzmocnić 5 pozycji po 10mln każda, jesteśmy przecież tak zajebiści.

2 polubienia

Znając bostońskich skąpców to w ogóle nie jestem zdziwiony. Jak zwykle wielkie zapowiedzi, opowiadanie że pieniądze nie są problemem. A jak przychodzi do konkretnych działań to się okazuje że jednak są…

3 polubienia

Bascombe też kilka dni temu pisał o tym. Wychodzi na to, że klub jeszcze pokłada nadzieję w Robertsonie (sic) i nie widzi go w roli rezerwowego. Hato lub Ain’t Nouri będą tańsi

1 polubienie

Typowe FSG, szumne zapowiedzi marne działania. Jurgen sprowadzając czterech pomocników w jedno okienko musiał mocno zaszantażować Henrego, że ten się zgodził na takie szaleństwo :DDD

ale przecież dwóch sprzedalismy i dwóch odeszło. Wiec tak naprawdę wyszlismy na 0.

ale okienko mieliśmy 111 mln funtów na minusie.

za to w poprzednie wydalismy 15 :smiley:

Szczerze powiedziawszy, ja się wcale tym wszystkim za bardzo nie emocjonuję. Jeśli mają tańszą i mniej medialną opcje to ja im ufam, że będzie dobrze.
Już były płacze na temat innych wielkich talentów które finalnie nie trafiały do Liverpoolu A potem się okazywało że tańsze zamienniki okazywały się o wiele lepsze. Skoro nie chcą za niego dać 45 mln Tzn. że jest ku temu powód.

7 polubień

ja tam jestem nawet za moneyball. Nie potrzebuje jak niektorzy transferów gwiazd i produktów na teraz, bo my jestesmy Liverpool a nie Brighton.
Na ten moment mamy generalnie pierwszą jedenastkę w dobrym wieku a ona jest mocna. Nam potrzeba wymienic nie dającego juz rady Andiego ( to może byc transfer na zasadzie jak on przyszedl, chociaz fajnie byloby Kerkeza). No i jakies transfery do poszerzenia ławki, żeby mógł Slot rotować. Tylko, żebysmy kogos kupili a nie znowu grali w 14. No i kupili odpowiadającego profilem trenerowi - tak jak kupowali pod Kloppa.
Wydajmy nawet tylko te 50-70mln na 3 transfery, ale odpowiednie. Najbardziej się boję, że zrobimy jeden i bedzie wszystko. Nie mówię o ewentualnych odejsciach i zamianach 1-1, bo to może zwiekszyc liczbę transferów.

2 polubienia

Lewego obrońcę i napastnika potrzebujemy NA JUŻ. Arsenal być może i kolejne lata będzie robił z siebie pośmiewisko, ale nie City, bo dalej u nich jest Pep i jeśli chcemy obronić mistrzostwo, to potrzebujemy tu wzmocnień, a nie kogoś kto będzie wymieniał się z Robbo, bo na ten moment Robbo to niestety poziom średniaka ligowego, jak nie niżej - oddajmy Królowi co królewskie, ale jego czas minął, po prostu. Zbyt dużo dał klubowi, co teraz się odbija na jego formie.
O napadziorze nawet nie chcę nic pisać, bo gdyby Salah miał na 9 kogoś potrafiącego strzelać, to nie byłoby tematu czy dobije do 20 asyst, a czy do 30. Dobry napastnik zarówno strzela jak i pobiera tyle uwagi, że inni mają łatwiej. Nunez, Jota tego nie robili, po Diazie widać, że to nie jest napadzior, mimo że zdarzały się dobre mecze na tej pozycji, ale to typowy LW i niech tam pozostaje na zmianę z Gakpo.

4 polubienia

To jest kompletny idiotyzm. Andy zaczyna przypominać trochę Hendersona - kiedyś mega ważny zawodnik który zostawiał serce i zdrowie na boisku w każdym meczu, a później coraz gorsza forma, po prostu za słaby na ten poziom. Powinniśmy sprzedać Szkota, po co ma niszczyć swoją legendę… Ale nie z FSG takie numery. Może jeszcze wróci do formy, jeszcze ten sezon oszczędzą kasę. To jest właśnie problem Amerykanów który powoduje że Liverpool może wygrywać puchary raz na kiedyś a nie regularnie - skoro pojawił się talent w postaci Węgra a jednocześnie Andy jest coraz słabszy - to trzeba wydać kasę i mieć dobrze obsadzoną pozycję na kolejne lata. A nie odkładać łatać półśrodkami.