A pisałem o klauzuli wykupu, że może warto by było to rozważyć przy odejściu Quansaha. Dobry ruch z tym.
Rozwinie się to bierzemy go do nas, przepadnie to będzie ktoś inny. Takie coś jestem w stanie przebolec, że odchodzi. Przynajmniej będzie regularnie grać.
Natomiast Guehi chce gwarancji od lfc przed transferem do nas. Może to jest pokłosie tego, że Konate jednak od nas odejdzie tego lata? Nie powiem, ale obrona staje się w te lato bardzo niepewna co do obsady. Przy odejściu Konate to My za chwilę potrzebować będziemy 3 nowych SO…
Dla Quansaha ze sportowego punktu widzenia to bardzo dobry ruch. Będzie grał w podstawowym składzie i oby się dobrze rozwijał. W LFC byłby jedynie zmiennikiem Konate, a i to głównie wtedy, kiedy Gomez nie byłby zdrowy lub w formie. Chłopak ma duże umiejętności, więc z pewnością sobie poradzi w Niemczech. W zasadzie jedyny minus, to że będzie grał u ten Haga.
Klauzula odkupu to również bdb decyzja naszego sztabu. Ewidentinie zdajemy sobie sprawę z tego, że Jarrell jeszcze się znacząco rozwinie i zasadnym jest danie sobie możliwości sprowadzenia go spowrotem. Na tej transakcji możemy tylko zyskać.
Jednocześnie presja na sprowadzenie środkowego obrońcy wzrasta, bo tak jak wcześniej potrzebowaliśmy minimum jednego, tak teraz przydałoby się dwóch. Polaganie na Gomezie, jako głównym zmienniku VVD i Ibou jest szalenie ryzykowne.
Powątpiewam, że sprowadzimy dwóch jakościowych środkowych obrońców, ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Rozbraja mnie jak ludzie podają tutaj nazwiska osihmena/sesko i tego typu napastników. Przecież my właśnie takiego się pozbywamy!
To tak jak byś na dmf szukał fajnego rozgrywającego w typie jorginho czy thiago, a kibice wrzucali że idziemy po rembajlo jak gravesen czy casemiro.
Osihmen to nie jest zły napastnik ogólnie, a jego problemy dyscyplinarne są przesadzone bo on je zaczął sprawiać w Napoli jak klubowa tv zachowała się wobec niego rasistowsko, a potem prezes nie chciał go puścić mimo astronomicznych kwot. Natomiast on nie w ząb nie pasuje do naszej taktyki. Szukamy kogoś kto świetnie pressuje, jest świetny w grze na małej przestrzeni, umie dryblować i stwarzać kolega sytuację, a do tego dołoży gole. U osihmena zgadza się tylko to ostatnie. Dodatkowo wiek też nie pomaga choć gdyby nam pasował to nie byłoby to dyskwalifikujace.
Moim zdaniem czekamy na zmniejszenie cen za isaka/ekitike lub jakikolwiek sygnał że Alvarez mógłby być dostępny. W innym przypadku sądzę że pójdziemy po skrzydłowego a Diaz pójdzie na szpice.
Kupimy też jakiegoś stopera, choć czuję że guehi się obsra i wybierze kogoś gdzie będzie miał pewny plac.
Co do pozycji dmf to myślę że z racji dużych inwestycji w tym roku zostaniemy jeszcze z Endo i bajceticiem. Jest Jones maca szobo. Powinno to wystarczyć i w zależności od poziomu Stefana w przyszłym roku ruszymy po kogoś z dwójki wharton/baleba(jesli Stefan bd grał świetnie i rokował to oczywiście zostawimy go, ale osobiście w to wątpię)
Williams woli Barce, Gittensa ściąga Chelsea, więc może po kolei tak Bayern obiera cele. On jest związany z Bayernem to informacje dotyczące Bawarczyków od niego są raczej rzetelne
Jak mam być szczery… to Gordon jako LW za któregoś z obecnych byłby fajną opcją.
Sportowo Diaz > Gakpo, 2 lata starszy jednak. Chyba wolałbym osobiście zostawić Diaza, bo może nowego napastnika odciążać na szpicy, no i work rate ma genialne.
I tu się mylisz. U kloppa to była prawda. Nunez dochodził do bardzo dużej ilości dzięki naszym szybko i chaotycznym często atakom. W stylu słota który widzieliśmy i który jest dużo bardziej poukładany Darwin już nie dochodził do tak dużej ilości sytuacji. Jeśli brać pod uwagę ostatni sezon to nie wykończenie bylo problemem a słaba technika i umiejętność gry kombinacyjnej. Dlatego to jota grał jeśli był tylko zdrowy.
Co do Gordona. Czy naprawdę chcesz rezerwowego Newcastle który strzelił 6goli? Ehhh