Rozważania transferowe (dyskusja)

A gdzie ja to napisałem :rofl: ?
Nikt poza Kloppem i asystentami nie wie dokładnie na jakiej pozycji gra Firmino, ale gołym okiem widać, że gra na tyle wysoko, że powinien robić znacznie lepsze liczby niż 5 bramek i 4 asysty.

Halo mamy rok 2018???

Jasne że ironia, kiedyś mi tak napisał

Firmino jest po prime dobre 2 lata, ale na ławkę się przyda. Wartościowy zmiennik.

4 lata i 2 miesiące. Sezon 17/18 był Prime, później każdy sezon gorszy

Jak patrzysz tylko na liczby to tak, jeśli oglądałbyś mecze, to byś wiedział, że w mistrzowskim sezonie był mega ważną postacią, tak samo jak w 18/19, kiedy sezon skończyliśmy 1 pkt za City i z LM.

No, ale Ty jesteś najbardziej odklejonym użytkownikiem tego forum, także nawet nie ma co wchodzić z Tobą w dyskusję. Piszesz tu takie farmazony, że aż czasem głowa boli od czytania.

Firmino przez wiele lat wnosił do tego zespołu dużo więcej niż liczby - bez Niego Salah miałby może jedną koronę króla strzelców.

9 polubień

Aż zajrzałem do statystyk i zwyczajnie bredzisz:

21/22
G 11 A 5
1804 minut
5 kontuzji, 26 meczów poza grą.

20/21
G 9 A 9
3372 minut
1 kontuzja, 3 mecze

19/20
G 12 A 13
3921 minut
brak kontuzji

18/20
G 16 A 8
3406 minut
4 kontuzje, 6 meczów

17/18
B 27 A 17
4188 minut
brak kontuzji

16/17
B 12 A 11
3463 minut
2 kontuzje, 2 mecze

15/16
B 11 A 11
3326 minut
2 kontuzje, 7 meczów

Jasne, pod względem strzelonych bramek sezon 17/18 był najlepszy, ale następne sezony wcale nie były tragiczne jak to przedstawiasz. 21/22 miał najwięcej kontuzji, sezon posiekany, a i tak wykręcił 11 goli i 5 asyst. Teoria o upadku formy Bobbego jest z tyłka wyjęta.

Może już nie wykręci liczb na poziomie 17/18, bo jego rola będzie mniejsza ze względu na Darwina i Jote, ale na pewno stać go wciąż na minimum 10 bramek i kilka asyst. Ma rok kontraktu, zobaczy czy rola zmiennika mu się podoba, a jak nie to odejdzie. Sprzedaż teraz jest bez sensu.

1 polubienie

Gdzie bredzę? Od swojego Prime 17/18 co sezon ma gorsze G/A. Przecież sam wkleiłeś jego statystyki. Ten sezon można jeszcze usprawiedliwić przez kontuzje, gorzej jeżeli te urazy będą się powtarzać.

Było wielu ważniejszych, ale zgodzę się, że to był jeszcze sezon kiedy Firmino nie odbiegał od reszty. Ostatni taki sezon…

Jako rezerwowy mógłby zostać, ale dawanie mu teraz kontraktu to ryzyko. Być może kontuzje z ostatniego sezony byłby spowodowane tym, że skończył 30 lat? Nie każdy jest Milnerem, wielu piłkarzy nie daje rady po 30 stce.

Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy,że sprzedamy teraz Bobby’ego.
Po odejściu Mane, Minamino oraz Divocka a pozyskaniu praktycznie do tej formacji tylko Darwina, jest to po prostu, kalkulując czysto matematycznie, niemożliwe.

Inna kwestia to przedłużenie kontraktu naszego sympatycznego “Brazola” - jeżeli wymienilibyśmy go na młodszego/lepszego(za rok, może transfer zimowy?) to byłbym za rozstaniem.
Lecz Jorguś chyba nie pójdzie na to.

Polecam posłuchać co mówi Jude Bellingham dla tych którzy zarzucali że każdy się kieruje $$$

1 polubienie

Ludzie często jedne rzeczy gadają, a inne robią(piłkarze szczególnie) jak dorośniesz to może zrozumiesz :stuck_out_tongue: Poza tym powiedział, że zależy mu na wygrywaniu, uszczęśliwianiu ludzi. To w sumie Real ostatnio czesto LM wygrywa, nawet lige im się zdarzy wygrać. W takim wypadku jak wybierze Real czy inne ManCity to będzie nadal to spójne z tą wypowiedzią.

5 polubień

Jurgen Klopp zaprzeczył, że Roberto Firmino ma opuścić Liverpool na rzecz Juventusu:

• Bobby jest dla nas kluczowym graczem. To serce i dusza tego zespołu.
10 polubień

naprawdę ktoś wierzył w transfer Bobbego?

Chyba tylko Juventus, jeśli naprawdę złożyli ofertę. :money_mouth_face:

Zespołu rezerwowego?

A co on ci tak przeszkadza ?

1 polubienie

Jemu tu każdy przeszkadza najlepiej by zwolnił kloppa i cały zespół i wziął zespół z fma ekstraklasy

8 polubień

W kazdej grupie jest jakiś smerf Maruda.

1 polubienie

Chyba w każdej grupie jest jakiś “odklejeniec”, ten kuczq momentami głosi tu takie abstrakcję, że zastawiam się czasem, czy On tak serio, czy to troll.

1 polubienie

Miałem kumpla, który mędził jak kuczka, więc jestem w stanie uwierzyć, że on tak na serio. Zresztą wcześniej był tu też naczelny pesymista, wyleciał mi z głowy jego nick (i nie chodzi o słynnego Krzysia Perchała z syndromu xd).

Tak, Firmino to serce i dusza zespołu rezerwowego. A po odejściu Mané spadł do jeszcze głębszej rezerwy. Przy kontuzji Joty, to nawet nie wiadomo, czy Bobby załapie się na ławkę. Darwin z miejsca ma gwarantowany pierwszy skład za wzrost i zasługi w Benfice, więc w sumie mogliśmy Firmino oddać do Juve. Może wtedy mniej by było takich dennych wypowiedzi. Głosów rozsądku znaczy się.

4 polubienia