Rozważania transferowe (dyskusja)

Masz do tego prawo. Ludzie jak się zadłużają na 30 lat na niekorzystnych warunkach też mają do tego prawo

Zawsze to Newcastle może wziąć Ekitike :slight_smile:

Źródło słabe (przynajmniej tak mi się wydaje), ale światełko w tunelu się zaświeciło :wink:

Przesada. Widziałem Woltemade w meczach reprezentacji zarówno u-21 jak i seniorów i naprawdę wygląda konkretnie. Nie jest to typowa “9”, lecz za Kane’m zrobi robotę.

Tylko, że to światełko to wydatek 150+ mln. Przesada, nawet jeśli to Isak.

To fakt. Ale wydać 80 mln za kolejnego Darwina to też sensu…

Podobają mi się nasze rozważania, czy warto wydać 150 mln na Isaka będąc po zakupie Kerkeza, Frimponga, Wirtza i byc może za chwilę Guehiego :sunglasses:

Teraz wyobraźcie sobie, że nie jestescie kibicami LFC… i właśnie sie zastanawiacie, czy po dwóch miesiącach rozważań wasz klub w końcu podpisze Zubimendiego, czy ściągnie drewnianego Sesko za 80 mln i ilu lewych obrońców i DMów dojdzie do składu :wink:

Mam bardzo podobnie. Sry, ale jak mamy dać gruby hajs za Ekitike, który jest młody i się dopiero uczy, a my wchodzimy w nasteony sezon z zamiarem wygrania dosłownie wszystkiego, jeszcze grubszy hajs za Sesko, czy kolosalny za Isaka… to już wolę zostać z Nunezem i liczyć na to, że w końcu odpali. Raz, że poprawił angielski, dwa że będzie miał za plecami Wirtza, a sam Liverpool z pewnością będzie grał ofensywniej.

1 polubienie

31 grudnia odpali… fajerwerki chyba.Sprzedać i zapomnieć.

7 polubień

Myślę, że poszliby na 80 milionów + bonusy + Harvey Elliott

Nie będę ukrywał, że mam jakąś iskierkę nadziei , że Nunez będzie bardziej przydatny z nowymi nabytkami, o ile Slot będzie go wpuszczał, w co akurat wątpię.

Za Kloppa marnował na potęgę, ale jakoś wtedy było więcej piłek na dobieg, w czym Urugwajczyk akurat był u nas najlepszy.

Za Slota trochę się to się ukróciło.

Do końca okienka jeszcze trochę to sobie w klubie mogą na spokojnie działać, to nie jest taki mus jak nowi boczki obrońcy.

Gość zrobił 30G/a w tamtym sezonie, a zapłacili za niego 70 mln. Taka kwota im się nie kalkuluje- nawet z Elliottem zapakowanym w paczce.

Ludzie Nunez jest spalony, on już szansy nie dostanie. Nawet jakby cudem został to z ławki podniesie się tylko w kukuryku cup. Dajcie sobie spokój bo macie złudne nadzieje

Tak, na pewno. Czuję to w kościach, w przyszłym sezonie będzie killerem.

3 polubienia

Za rok czy dwa tego Isaka i tak będą musieli sprzedać i to za dużo mniejsze pieniądze. Moim zdaniem oferta w okolicach 100 milionów + najlepszy piłkarz młodzieżowych mistrzostw europy to przyzwoity deal. Newcastle i tak nie ma składu do rywalizacji o ligę

Poza tym co to za różnica czy Wirtz za plecami czy ktoś inny skoro dochodził do ogromnej ilosci sytuacji i psuł wszystko. Nagle mu się nie odmieni. Nie w tym klubie. Sprzedać i zapomnieć jak najszybciej

1 polubienie

Na twitterze widziałem inną ciekawą propozycję oferty za Isaka:

Elliott + Nunez + Robbo (lub) Tsimikas. Do tego 40 milionów funtów, 10 milionów w bonusach, propozycja sparingu i organizacji sportowego eventu z LeBronem dla dzieciaków z Newcastle.

5 polubień

Nunez nie odpali u slota i to nie do końca ze swojej winy. Problemem jest że on taktycznie nie pasuje.

Styl i elastyczność taktyczna Arne, oraz jego wybory czy to w grze czy teraz na rynku pozwalają dobrze zobrazować sobie jak on to widzi.

W aktualnej piłce taktyka i odprawy przedmeczowe są tak daleko posunięte że jeśli masz graczy jednowymiarowych to dużo łatwiej cię ograniczyć, wykluczyć.

Nasz styl gry polega na natychmiastowej próbie przechwytu piłki cała 11 i potem powolnego konstruowania akcji. O ile w pressingu Darwin sobie radzi tak w ataku pozycyjnym już nie. My szukamy kogoś kto będzie umiał jak DN z Brentford wyjść na 5 metr i dołożyć nogę czy wygrać główkę, ale będzie też umiał wyciągnąć stoperów, zagrać na jeden kontakt zrobić miejsce czy to wirtzowi czy skrzydłowym. I tego Darwin ni huhu nie umie. Za wolno myśli i jest za słaby technicznie.

Taki napastnik sprawi że będziemy dużo mniej przewidywalni. Oczywiście najlepszy byłby isak, ale nie rozumiem aż tak niskiej oceny Hugo. 22g 11a to bardzo dobre statystki jak na 22l. Do tego świetne warunki fizyczne, szybkość, bardzo dobry drybling i technika. Dobrze sobie radzi na małej przestrzeni, a ilość asyst imponująca. Uważam że jeśli tylko cena byłaby 60+10 zmiennych to warto zaryzykować.

3 polubienia

Skomplikowana oferta… Może jeszcze roczny karnet dla całej drużyny do kręgielni :sweat_smile::wink:

4 polubienia

czyżby kolejny tydzień i kolejny transfer :smiley: ?

1 polubienie

5 polubień