Dobrze że są od Was ludzie którzy się na piłce znajdą lepiej i wiedzą, co Hendo daje drużynie. Bo chyba nie wierzycie, że od 14 okienek transferowych jakoś Klopp nie chce go nigdzie oddać bo Jordan na jego nagie fotki ??
Idąc tym tokiem rozumowania to Ox jest od 4 lat świetnym piłkarzem i wiele daje drużynie xD Hendo to bardzo solidny, przydatny zadanowiec i nie było sensu go sprzedawać. Podobna sytuacja co z Milnerem.
Nigdzie tak nie napisałem. Napisałem, że City zagrało bardzo słaby mecz, a nie, że dlatego wygraliśmy. Wygraliśmy bo byliśmy lepsi.
Mały hint ode mnie: Jurgen najwidoczniej zdaje sobie sprawę, że na boisku również potrzebuje zadaniowców w środku pola, w tej swojej jurgenowskiej maszynce.
Robertson i Diaz.
Robertson słabe decyzje o strzałach: nie twierdzę, że miałby nie strzelać, aczkolwiek jeżeli strzela to można go z tego rozliczyć. W obronie gorzej niż Trent- niestety. Znowu spalił… i to jest tak, że literalnie w tamtym sezonie narzekaliśmy na to kilkukrotnie- to zaczyna się robić trochę niebezpiecznie i cykliczne. Mahrez nawijał go z 4 czy 5 razy na ten sam zwód, uciekł mu Hochland 2 razy. No tak nie możemy grać.
No, a Diaz jak na razie podejmuje masę kiepskich decyzji. Z jednej strony fajny wiatr, presja na skrzydle itd. z drugiej masa strat, praktycznie zerowe rozegranie, kiedy Diaz rzuci wreszcie komuś piłkę na nos [tak jak to zrobił Salah w tamtym meczu kilkakrotnie ;)]Przypominam, że gol padł po jego dziwnej stracie, gdzie zaczął się kręcić w kółko.
Hendo ma te swoje podle baloniki, z drugiej strony rzucił 2 świetne piłki i był baaardo obecny w środku: raz jeszcze wspomnę, że to pierwszy mecz od dawna z City w którym to zdominowaliśmy środek. Hendo miał w tym udział.
Jak ja uwielbiam określenia o Hendo. Łącząc moje ulubione: Hendo drepta po boisku tymi swoimi platfusami i rzuca do kolegów podłe baloniki ![]()
Nikt nie potrafi tak pięknie podnosić te puchary
jak Hendo!
“Zamykam”
w ten sposób dyskusję o naszym kapitanie.
A na poważnie:wczoraj zagrał nieźle choć taki jeden jego balonik przy stanie 1:1 do absolutnie nikogo mnie zirytował.
Nie wiem co trzeba brać i w jakich ilościach żeby twierdzić że Henderson zagrał wczoraj “nieźle”, zdecydowanie najgorszy zawodnik na boisku, a były tam jeszcze takie tuzy jak Adrian, czy Ake. Przecież to wygląda kuriozalnie gdy drużyna konstruuje składną szybką akcję grając na 1-2 kontakty, po czym następuje podanie do Hendersona, a ten spowalnia grę na kilka sekund i podaje do nikogo, współczuje Thiago który mając bajeczną technikę musi wiecznie nianczyć baloniarza grającego obok
Pomimo tego że długo broniłem Hendo i zawsze motywowałem swoją wypowiedź jego cechami przywódczymi tak wczoraj zaświeciła się lampka, dzisiaj to już tylko dobry duch szatni i zawodnik na ogony, swoje lata już ma wiec nie ma co się dziwić, za rok odejdzie Milner a w jego miejsce wskoczy właśnie Hendo
wolałbym sprzedać Hendo, a zostawić Milnera.
Zgadzam się ze wszystkim, ale odniosę się tylko do Diaza.
Ma mega potencjał (szybki, wytrzymały, dobry technicznie), ale lata trochę po tym boisku bez ładu i składu. Gra trochę za samolubnie i podejmuje masę złych decyzji. Notuje dużo strat. Musi się nauczyć grać angielską piłkę. Klopp mówił na początku rundy wiosennej, że przez to, że Luis nie przeszedł z nami okresu przygotowawczego i przez to, że nie mówi po angielsku, to nie dostaje wyraźnych wskazówek taktycznych, a bardziej “graj to co zawsze grałeś w Porto”. Czas najwyższy, że by się to zmieniło.
Ale zajebisty ten nasz Liverpool, z Hendersonem w składzie wygraliśmy 7 tytułów, a wiec ten Nasz Klopp jest magikiem bo według Was wygraliśmy te tytuły grając 10 na 11. Żenua, dlatego Jurgen jest naszym trenerem a nie Wy…
I znowu to samo, wygrywamy mecz, a Ci szukają problemów.
Uwaga, mam dla was wieści, Hendo będzie tu grał jeszcze co najmniej 2 lata i wasze pier…nie na jego temat, tego nie zmieni. Polecam to zaakceptować, to będziecie mogli lepiej spać w nocy ![]()
Tak, będzie kapitanem, tak będzie grał w większości spotkań i tak, nigdy nie będzie tak dobry jak Fabs czy Thiago.
No tu się zgodzę, Klopp jest magikiem i obecnie jednym z najlepszych o ile nie najlepszym trenerem swiata i potrafi nawet z beznadziejnych zawodników cos wyciągnąć, to samo robił w Borussi, gdzie dopiero po jego odejsciu było widac jaki to jest przeciętny zespół.
Poza tym Henderson obecny, a Henderson sprzed 3-4 sezonów to dwaj inni zawodnicy, parę lat temu rzeczywiście wybieganie Jordana bylo jego dużym atutem i wystawianie go w 1 składzie miało jakiś sens. Obecnie Henderson to zwykły hamulcowy.
A no i tak na maginesie ten idiotyczny tok rozumowania w stylu piłkarz wygrywa z druzyna trofea → piłkarz jest dobry i przydatny dla zespołu, był przez lata używany przez kibiców united do szydzenia ze Stevena Gerrarda i według takiego toku rozumowania Anderson czy Kleberson byli lepsi od Stevena.
Chociaż w sumie nie wiem po co ja to w ogóle piszę skoro na tej stronie niektórzy odklejeńcy na poważnie pisali że Henderson to lepszy kapitan od Gerrarda xD
Hendo ma 32 lata. Jak na piłkarza, który opiera swoją grę głównie na bieganiu, to jest sporo. Dynamika z czasem spada, nie da się tego uniknąć. Wielokrotnie pisałem, że w obecnej chwili to jest zawodnik na ławkę a do pierwszego składu powinniśmy kupić kogoś lepszego. Obawiam się, że na koniec sezonu znów możemy przegrać z City o włos. Oni w środku pola mają zdecydowanie więcej opcji od nas
Ja chyba nigdy nie zrozumiem tego forumowego malkontenctwa. Odnośnie Hendersona… on nigdy nie był, nie jest i nie będzie zawodnikiem klasy światowej, ale nie bez powodu jest od siedmiu lat kapitanem, po którym widać, że ma ogromny wpływ na resztę drużyny. Po transferze z Sunderlandu grał bardzo bojaźliwie i zachowawczo, następnie ewoluował w bardzo dobrym kierunku, mając przez kilka lat spory wkład w sportowe poczynania drużyny. Od pewnego czasu faktycznie Henderson zalicza zjazd formy, ale to jest normalne, ponieważ wieku się nie oszuka. Ja myślę, że on sam jest świadomy swoich ograniczeń, ale mając tę świadomość, jako sportowiec prowadzi się doskonale. Jego wpływ, nawet mentalny, na drużynę jako całość, to jest wartość niemierzalna i tak naprawdę nie dowiemy się tego czy bylibyśmy dokładnie w tym samym punkcie, gdyby nie jego zaangażowanie jako kapitana drużyny. Mam wrażenie, że niektórzy zapominają, że składowych sukcesu jest znacznie więcej, niż tylko jakość “na papierze” pierwszej jedenastki. Klopp nie jest trenerem, który trzyma zawodników na siłę, co już nieraz pokazał, żegnając się z ważnymi zawodnikami, do których zapewne był przyzwyczajony i ich zwyczajnie lubił. On widzi zdecydowanie więcej i ma bardziej profesjonalne oraz szersze spojrzenie na drużynę, niż cała rzesza niedzielnych fanów przed telewizorami razem wziętych. Jeśli Klopp uzna, że jest to konieczne, to sam zacznie powoli odstawiać Hendersona od pierwszej jedenastki, nie bacząc na forumowe “pieprzenie” ludzi, którzy nawet nie mieli z tymi zawodnikami bezpośredniej styczności. Wygrać Tarczę Wspólnoty z mistrzem Anglii, będąc w meczu dużo lepszym i dalej narzekać? To naprawdę trzeba mieć smutne życie… Współczuję przede wszystkim najbliższym, że muszą mieć z takimi toksycznymi marudami do czynienia na co dzień. Masakra po prostu… ja bym wydziedziczył.
Odpowiedziałeś sam sobie xD Gość jest otoczony ze wszystkich stron zawodnikami klasy światowej, więc to normalne, że to na nim często skupiona jest krytyka.
Przyjdzie Bellingham i to będzie jasna lampka dot. Hendersona.
Smutną rzeczą tego forum nie są malkontenci, bo ludzie zawsze mają różne opinie na dany temat. Smutne jest natomiast to, że są ludzie, którzy nie chcą dopuścić do siebie myśli, że Hendo jest najsłabszym ogniwem podstawowej XI. To nie opinia, to fakt.
Piękna manipulacja. Wstyd dla 7 osób, które dało polubienie. W sezonach w których wygrywaliśmy LM i premier league, Henderson był znacznie lepszym piłkarzem niż obecnie. W 19/20 był nawet najlepszym piłkarzem sezonu według piłkarzy. Od momentu spadku jego formy nie wygraliśmy nic wielkiego poza FA Cup. To są fakty. Wczoraj kilka razy tak spieprzył podanie kiedy Liverpool przeprowadzał groźną akcję, że aż za głowę się złapałem. Klopp lubi grać Hendo, bo widzi w nim samego siebie. Umiejętności średnie, ale wola walki niesamowita. Niestety, żeby wygrać premier league i LM potrzebne są też wielkie umiejętności.