Jeśli klub nie kupi natychmiastowo klasowego pomocnika to walka o mistrzostwo jest skończona i pierd*lenie opóźnionych w rozwoju hurraoptymistów że “przecież city też miało rok temu słaby start sezonu hehe” tego nie zmieni.
Żenująca gra z beniaminkiem i jeszcze kontuzja Thiago, rok temu prawie identyczny remis z Leicester sprawił że Liverpool przegrał mistrzostwo o 1 punkt.
Albo FSG pokaże teraz jaja i ambicje, albo znowu czeka nas sezon pełen oszukiwania samych siebie i złudnych nadziei
Utkaj te malkontenckie idee, jesteśmy po pierwszym meczu…
Zgadzam się z użytkownikiem GrzegorzLFC. Klub powinien jak najszybciej dokonać transferu klasowego pomocnika i FSG powinno pokazać jądra (bo te Kloppa nie wystarczają). Kto uważa inaczej nie jest prawdziwym kibicem klubu.
Niestety w tym klubie najważniejszy jest exel. Wszyscy pomocnicy mogą dostać kontuzję, a klub i tak nikogo nie kupi (no może wezmą jakiegoś słabiaka z championship). Mamy przykład z sezonu 20/21 kiedy nie chcieli wydać więcej niż 5 milionów na ŚO choć wszyscy z podstawy byli kontuzjowani. Po sezonie kiedy wrócił VVD i Matip to ściągnęli Konate za 40 mln. Logika xD
Akurat wyjatkowo sie zgodzę z kolegą. Mamy niby nadmiar w pomocy, ale brakuje typowego box to box. A ktos taki w taktyce Kloppa jest potrzebny. Thiago i Keita niestety nie mają zdrowia. Hendo to wnosi swoj mityczny mental jedynie, bo jak nie idzie, to jakos nie widzę tych jego działań. Najbardziej mnie denerwuje to, że on w ogole nie walczy w środku pola, potem moze te kontuzje Thiago, bo on za siebie i za Hendo - skacze do głowek, blokuje i generalnie wykonuje dużo pracy w obronie. Pilkarsko Hendo to wiemy jaki jest, ale on powinien być typem walczaka, a nie jest, nawet kartki nie potrafi złapać, bo nie doskakuje do przeciwników. Nam na ten moment to mysle by wystarczył ktos mocno wybiegany , z przyzwoita techniką podania i brakiem lęku przed holowaniem piłki.
Szkoda, że Ox ma tak wysoki kontrakt, do tego się połamał i nikt go nie wyciagnie. przez ten nadmiar jest problem ze ściagnieciem nastepnego. Chyba, że jak Barca nakupujemy a potem na siłę bedziemy wypychać.
Liczyłem, że Hendo sie ogarnie i jakos ten sezon jeszcze bez transferu przejdziemy, ale niestety juz ten mecz pokazał, że jak Andy z Trentem bedą mieć słabsze mecze, to znowu bedzie problem, bo środkiem nie wjedziemy pod pole karne.
Było brać tego Pedro Neto jak mówił wieszcz forumowy Mrozek, a nie wzięli jakiegoś pokrakę Nuneza. Zaoszczędzone pieniądze można było przeznaczyć na zakup jakiegoś klasowego pomocnika, np. Piotra Zielińskiego.
Już nie wiem co jest ironią, a co nie.
Mam nadzieję, że w obecnej sytuacji zarząd i Jurgen spojrzą prawdzie w oczy i pójdą po rozum do głowy kupując pomocnika. Niech wydadzą te +/-40 mln na Matheusa Nunesa i będzie dobrze. W następne lato pożegnamy Oxa, Hendo będzie pełnił bardziej marginalną rolę, Milner może być już poza klubem a Thiago będzie miał 32 lata.
Jedyny minus to jak ściągniemy Nunesa to nie wiadomo jak z przyjściem Jude w lecie 2023
Na pewno ironią jest to że Jordan Henderson zagrał pełne 90 minut jako piłkarz Liverpoolu w meczu otwarcia w 2022 roku.
To że tak słaby piłkarz ciągle jest na siłe wystawiany w 1 składzie rzeczywiście w jakiś ironiczny sposób zaczyna już mnie bawić.
Henderson nie był nawet w top 3 najsłabszych zawodników tego meczu. Już nie mówiąc o indywidualnych błędach, które bezpośrednio zaważyły, bo tutaj króluje Matip- znowu.
tylko wiesz, jak przebiegasz koło meczu i nie ma Cie w kluczowych miejscach, to niby wtedy jest ok, bo mniej błędów popełniasz? Tylko pytanie dlaczego Cie nie ma, w walce o gorne piłki w środku pola, nie masz przechwytów, nie masz przebitek, nie masz doskoków do przeciwnika, nawet z faulem. Thiago na pół wślizgu zabieral piłke kilka razy. Nie masz podań do przodu, wiec niby nie masz rażących błędów, bo mniej ryzykowne wybierasz , a masz 73% celnych podań.
Ktoś powie, że znowu jest jechane po Hendo, tylko to jest kapitan z wielkim mentalem, ciągnący całą drużyne - to też są co do niego wieksze wymagania.
Jakim sposobem Matip popełnił błędy, które zaważyły? TAA przegrał główkę, Van Dijk zrobił karnego.
Takim, ze po jego prostej stracie byl karny. A Mitrovica to chyba by wypadalo, zeby on odcinal od wrzutki a nie TAA? A nawet jakby wrzutka poszla na tego drugiego to i tak Matip by nie wybil tej pilki.
Hendo nie zagrał dobrego meczu, bynajmniej tak nie twierdzę. Niemniej to nie przez tylko Hendo zremisowaliśmy ten mecz.
Byliśmy słabsi w środku i tutaj należy pociągnąć również Hendo do odpowiedzialności, ale rany boskie- Robertson znowu jest objechany i nie blokuje dośrodkowania, a Matip nawet nie jest blisko, żeby przeciąć/zablokować/wybić taka piłkę.
Trent zagrał paskudnie i przegrał główkę i to idzie również na jego konto. Z drugiej strony masz masywne i dużego Mitrovica, który był na wyskoku. No trudno oczekiwać wygrania tego pojedynku.
A drugi gol to koszmarne podanie Matipa w zasadzie wprost pod nogi piłkarza Fulham. Po tym idzie jedno podanie i Mitrovic jest 1 na 1. VVD tez się tutaj nie popisał, ale błąd zaczął się już na etapie katastrofalnego błędu Matipa w najgorzej możliwej fazie czyli fazie przejściowe z obrony do ataku.
Ja jestem zmęczony tym, ze to jest kolejny mecz w którym Matip notuje katastrofalne błędy w newralgicznych punktach meczu.
Klasowego - Zielińskiego ![]()
Wybierz jedno
Ale wtedy remis z Leicester uratowalby nam sezon. Przegraliśmy wtedy 0:1, jeszcze Salah rzestrzelil karnego.
Polecam ogladnac sobie bramkę Alvareza z meczu z City, bo to co tam Matip robi to jest niewytłumaczalne.
Dlatego za każdym razem będę powtarzał, że to nie jest rzekomo najbardziej nieoceniony piłkarz Liverpoolu, czy literalnie drugi VVD co czasami niektórym zdarza się pisać.
Matip to porządny grajek, ale miejmy nadzieje, że Konate wróci jak najszybciej.
Polecam obejrzeć zachowanie Arnolda podczas tej bramki. Ja rozumiem, że to był bardziej puchar towarzyski, ale bez przesady. Bardzo słaby start sezonu TAA i Fabinho. Thiago nie będę krytykował, bo z City grał kosmicznie.
BTW nikt nie zauważył, że Salah bije rekord strzelania goli w pierwszej kolejce?
Szkoda że nasz młody rywal TAA jest kontuzjowany. Nic tak dobrze nie zrobi Trenerowi jak zdrowa rywalizacja.
No, bo pobił swój XD