Rozważania transferowe (dyskusja)

To ciekawe co mówisz. Ciekawe, że wszyscy to wiedzą. Ahhh Ci głupcy z Newcastle i z LFC… oglądają jedynie yt i wyjeżdżają z ofertami. Amatorka.

4 polubienia

Zobacz sobie ile on sytuacji typu big chances marnuje w lidze jaka jest bundesliga. I wierzysz w to że w Anglii odpali nagle ? No to tak jakby liczyć że może jednak Jan Urban dotrze do półfinału mistrzostw świata z naszymi orlami

Newcastle może sobie pozwolić na takie eksperymenty a my nie

Ile Isak marnował big chances w wieku 23 lat?

Wierze że Newcastle i Liverpool wiedza wiecej od usera @CursedMike91

7 polubień

Darwin Nunez Hugo Ekitike
Minuty 1137 | 2578
Bramki 5 | 15
Asysty 2 | 8
Oczekiwane gole (xG) 5.71 | 21.67
Strzały 1.1 | 3.5
Strzały celne na mecz 0.4 | 1.5
PODANIA
Stworzone okazje 3 | 12
Celne podania 5.3 (71%) | 14.5 (76%)
Skuteczność na własnej połowie 1.3 (79%) | 5.0 (85%)
Skuteczność na połowie przeciwnika 4.1 (69%) | 9.7 (72%)
OBRONA
Przechwyty 0.1 | 0.2
Piłki odebrane na mecz 1.4 | 2.6
INNE
Łączna liczba wygranych pojedynków 2.1 (38%) | 4.2 (41%)
Wygrane pojedynki 1.4 (38%) | 2.6 (38%)
Wygrane pojedynki powietrzne 0.7 (37%) | 1.6 (46%)
Utracone posiadanie 4.2 | 11.1
Faule na mecz 0.9 | 1.2

BONUS
Kartki zółte 8 | 1

Specjalnie dla Ciebie garść statystyk. Ja uważam, że młody ma potencjał i skoro go obserwujemy to wiemy co robimy. Nunez moze biegac, ale co z tego ze biega jak kurczak bez glowy.

1 polubienie

Pytanie czy Newcastle jest na musie by sprzedać Szweda ? Czy my z nimi jakieś transfery robiliśmy ? Być może o czymś zapomniałem po tylu latach ? kiedyś była jakaś śpiewka o Bruno Guimaraesie

Tak, Wijnalduma od nich wzielismy :wink:

1 polubienie

Ekitike miał bodajże -7 w oczekiwanych golach. Chyba nawet Nunez czegoś takiego nie wykręcił. W poprzednim sezonie dwa razy nie trafił do pustej bramki z kilku metrów

przepraszam ale nawet jak jestes rocznik 95 to powinienes bardzo dobrze wiedziec.

to akurat był dobry transfer :smiley:

4 polubienia

tak jest wyleciał mi Ginii sorry :smiley:

No właśnie nie muszą , kasy mają jak lodu.
Projekt sportowy też idzie w dobrą stronę, a i zawodnik ma długi kontrakt to zagrywka ala real na wyczekanie kontraktu nie ma sensu.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że sprzedaż jednego zawodnika za 150 baniek to spoko opcja na przyszłe zakupy i niezłe podniesienie limitu Fair Play.

Dzięki temu będą mogli zabawić się w większe zakupy w przyszłości.

1 polubienie

Nie muszą ale z niewolnika nie ma pracownika. Tak samo jak w przypadku Diaza u nas. Isak będzie chciał odejść to odejdzie bo Liverpool jest w stanie wywalić gruby hajs

1 polubienie

Isak jesli sam nie wymusi transferu to nic z tego nie bedzie. Newcastle może go trzymac 3 lata.

2 polubienia

I jak kolega @everlast zasugerował - wspaniały Andy Carroll :smiley:

1 polubienie

My nie mamy czasu na zakup Ekitite. Potrzebujemy kogoś pokroju Isaka, który musi wejść z buta w 1 skład i zapewnić w przyszłym sezonie min 15 bramek w lidze ale to naprawdę w takim najgorszym scenariuszu. Ekitike jest dużo większą niewiadomą. To jest młody chłopak, dopiero wbijający się do tego wielkiego świata piłki. Isak jest na tym etepie, że musi zrobić kolejny krok i samemu wejść poziom wyżej jak i spowodować, że klub w którym będzie grać wskoczy wyżej.
Jeżeli o mnie chodzi to ja sam nie wiem. Z jednej strony z nim w składzie mamy siłę rażenia megaa, ale z drugiej strony jak pomyślę, że możemy wtopić tyle kasy w jego niepewne zdrowie i te jego problemy będą zarówno go jak i klub wybijać z rytmu to powoduje, że mam mieszane uczucia.
Natomiast nie wiem co jest większym ryzykiem. Dać więcej za Isaka, czy mimo wszystko tyle co wołają za tego Hugo…
Te okienko jest kluczowe dla nas. Albo zaskoczy to wszystko i będziemy naprawdę walczyć o każde trofeum, albo wtopimy kasy i nie będzie tak różowo. Kasy mamy pełno jak widać. Tylko wzmocnić się mądrze trzeba, a nie wydać 500mln i wejść w sezon z może 4 obrońcami w tym Gomezem i Endo…

1 polubienie

Jeszcze Jose Enrique, swego czasu niezły lewy obrońca

3 polubienia

Na pewnym etapie będzie musiał wymusić transfer, albo zażądać lepszej umowy. Nie ma szans, że piłkarz tej klasy będzie do trzydziestki zarabiał 120k tygodniówki

Kenny, go wtedy kupił to żeście nieźle przywrócili mi pamięć gość pokonał nowotwór :heart:

Dietmar Johann Wolfgang "Didi " Hamann

3 polubienia

To prawda. Potrzebujemy skutecznego napastnika bo Darwin zawiódł i będzie sprzedany a Jota zginął. Ekitike to jest bardzo niepewny zakup, nie ma żadnych gwarancji że wypali. To będzie duże ryzyko że zostaniemy kompletnie bez napastnika…

No. I teraz widac ze Darwin lepiej wykorzystuje sytuacje (87% vs 69 hehe %), a w dodatku walczak !

1 polubienie