Rozważania transferowe (dyskusja)

Ekitike to będzie drugi Nunez za gruby hajs… w takim układzie już wolałbym zostawić Darwina i wziąć Isaka za rok. Wczoraj też zresztą było info, że część klubu jest “lukewarm” jeśli chodzi o Ekitike.

1 polubienie

Isak nie ma jaj złożyć transfer requesta? To niech sobie siedzi do 30 ski w Newcastle za 120k tyg. Tak jak mówiłem tutaj nie chodzi o nas, bo my sobie poradzimy

1 polubienie

Wylot do Azji chyba 21 lipca, kilka dni zostalo, jeśli chcemy zabrać jakiegoś nowego gracza ze sobą.
Sam Isak jest chętny na transfer do Liverpoolu, ale przede wszystkim kluby muszą się dogadać.

Myślcie co chcecie ale dla mnie najlepsza opcja to byłoby zakupienie Guehiego, Ekitike i Santiago Castro z Bolognii (czuję, że to będzie drugi Alvarez) oraz przedłużyć kontrakt z Diazem do 2029 z podwyżką.

Łącznie +/- 150kk funtów.

Sprzedać Nuneza, Elliotta i Doaka (z opcją wykupu) i można walczyć na kilku frontach.

Łącznie +/- 110kk funtów.

P.S. 1.osobiście wolę tak niż całe siano wywalić na Isaka i mieć węższą kadrę pozbywając się np. Diaza.
2. Wolę dużo bardziej Diaza, niż np. przehajpowanego Gordona.

pojawiły się pierwsze zdjęcia Isaka w młodości w koszulce LFC:
https://x.com/LBLFC_/status/1945412151205638171

9 polubień

Myślicie, że Isak przyjdzie, czy raczej się nie uda?

To nie Isak. Zobacz na uszy i nos. Całkiem inne.

4 polubienia

Ja tam kojarzę Ekitike dobrze, moim zdaniem będzie crackiem. Któryś z dwójki Isak / Ekitike i będzie super.

W ataku na zmianę mamy wtedy:
Diaz/Gakpo - Nunez/Chiesa - Chiesa/Frimpong

Przydałoby się kupić kogoś solidnego do środka i przynajmniej jednego ŚO.

4 polubienia

Liverpool poczynił spore postępy w rozmowach z Eintrachtem na temat Hugo Ekitike, jak i z samym piłkarzem.

Jednak Transakcja zostanie sfinalizowana tylko wtedy, gdy Newcastle ostatecznie zamknie drzwi do transferu dla Alexandra Isaka.

“Sroki” od początku okienka transferowego odrzucają każdą wpływającą ofertę za Szwedzkiego napastnika.

[Fabrizio Romano]

myślę że masz racje i może przyjść albo nie

2 polubienia

I przede wszystkim kolor skóry.

e tam, wystarczyły wakacje w hiszpanii

W tym roku ten Francuz, za rok Isak. Następcy za Nuneza i Jote ogarnieci, i Newcastle zostaje z niczym.

Tak to widzę.

1 polubienie

Ekitike vs. Isak
Francuz to sklonowany Szwed😁
https://x.com/AnfieldSector/status/1907136979403219316

Te porównania do Urugwajczyka są nudne xd

Nie ma lepszej alternatywy dla Isaka niż Ekitike. Rynek jest ubogi w konkretnych napastników i radzę się z tym pogodzić, ponieważ nie zanosi się na ruch ze strony Szweda.
Swoją drogą już ktoś tu pisał, że dziwnym trafem Francuza chce Newcastle, Liverpool i United, mimo tej ogromnej kwoty. Pytanie co za analitycy i skauci pracują w tym klubach skoro tak uparli się na Ekitike? Może złóżcie CV jak wiecie lepiej.

Stawiam tezę, że w perspektywie 2-3 lat Ekitike pod Slotem będzie lepszy od Isaka.

8 polubień

Albo ze 2 lata pracy u polskiego prywaciarza.

Bo wolimy gościa który zrobił te wszystkie zagrania przez trzy lata gry na boiskach Premier League, od gościa z Bundesligi?

Najgłupszy argument jakiego można użyć, po co w ogóle ten temat w takim razie, skoro nie można mieć własnej opinii? Oczywiście że wiedzą lepiej, ale nie są nieomylni, bo inaczej nie byłoby flopów. Żeby transfer wypalił musi się złożyć tyle czynników, w tym czynników losowych, że zostawia to pole do spekulacji. Mnie Ekitike nie przekonuje i wolałbym Isaka lub kogoś tańszego, perspektywicznego, tak żebyśmy zostawili fundusze na transfer jakiegoś kozaka za rok. Eintracht jest mistrzem w sprzedawaniu za absurdalne kwoty napastników, którzy potem się nie sprawdzają.

1 polubienie

Problem jest taki że na rynku jest potworna posucha. Jak pojawi się jakiś przyzwoity zawodnik to od razu jego wartość wystrzela w kosmos. Darwin też się wydawał dobrą opcją - wiadomo jak wyszło… Isak ma ten plus że jest sprawdzony w Premier League. To sprawia że jest bezcenny.

Powiem Ci 1 września oficjalnie.