Rozważania transferowe (dyskusja)

Nie. Po prostu mamy świadomość jak zły jest rynek napastników. Kiedyś każdy topowy klub miał w napadzie gwiazdę. Dzisiaj jest z tym dużo słabiej. Isak - sprawdzony w Premier League, będący w idealnym wieku - to jedyna dobra opcja. Niestety - nieosiągalna. A Rikitiki zagrał jeden niezły sezon a Eintracht chce za niego 100 mln euro. Przecież to kpina. Ile oni zgarnęli kasy za napastników którzy potem kompletnie nie poradzili sobie w lepszych klubach?

Potrzebujemy kogoś na już bo Salah ma swoje lata i nie będzie ładował tyle sezon za sezonem a nawet jeśli to w momentach gdy on sobie nie radzi (co wiosnę) musi być skuteczny napastnik

Dokładnie nie wiem co tutaj jest trudnego do zrozumienia dla niektórych. Ciekawe czy zdaja sobie sprawę że prawdopodobnie drugi sezon konia salah nie powtórzy, obym się mylil. Ale to trzeba trochę szerzej na to spojrzeć i dostrzec takie rzeczy

No i właśnie z tego powodu dopinamy transfer naszego głównego (pomijając ‘marzenie’) celu na napad. Co tutaj jest trudnego do zrozumienia dla niektórych. Nie wiem.

4 polubienia

Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy że opcji na rynku jest okrągłe 0. Napisz chociaż jeden przykład napastnika na już ale takiego faktycznie z topu a nie życzeniowo. Isak nie na sprzedaż jak widac

Cale szczęście mamy Wirtza który będzie tworzył od groma sytuacji.

1 polubienie

No to mamy Wirtza, to Ty ciesz się z Wirtza, a my z Ekitike. I wszyscy szczęśliwi. K*rwa, żebyśmy zawsze takie problemy tylko mieli…

Daleką drogę żeśmy przeszli od czasów Konczeskiego.

Tu jakaś schizofrenia panuje. Klub wyda ćwierć miliarda, na topowych zawodników, w jedno okienko i połowa forum niezadowolona xD

13 polubień

Trudno się nie zgodzić z kolegą @CursedMike91. Nie widzę sensu jechania po nim, tylko dlatego, że ma inne zdanie…
Sam chciałem abyśmy pokazali, że teraz możemy wszystko i wyciągnęli Isaka, jednak uznali nasi, że Ekitike też będzie dobrym wyborem i to po niego idziemy.
Nie zostaje nam nic innego jak czekać na dalszy rozwój wydarzeń i trzymać kciuki za Hugi jak już sfinalizujemy te transakcję. Obawy są duże, bo to jednak przeskok do zupełnie innej wody… Ale jaki transfer takim ryzykiem nie jest? Osobiście wyżej stawiałem Isaka, mimo tycu niepewności co do zdrowia. Ale skoro wybrali Ekitike? Na pewno nie poszliśmy po niego z braku opcji i nie mamy na niego planu. Gdyby tak było, to po prostu nie bralibyśmy go, tylko szukali dalej albo i poczekali rok na Isaka czy innego napastnika.

@scorpionlfc5. Czy będą topowi to się okaże. Tylko o Wirtzu można tak powiedzieć. Kerkez czy Ekitike to mimo wszystko bardzo obiecujący zawodnicy, ale do topowych im brakuje. Napewno aspirują i to bardzo, jednak no.
Mimo to, widzieć takie transfery w wykonaniu Liverpoolu to czysta przyjemność.

Ale o co ci chodzi? Każdy wyraża swoją opinię a ty jakieś choroby wkręcasz. Zluzuj

A teraz wyobraź sobie, że mógłbyś tak jak ja cieszyć się i z Wirtza i z Ekitike. Kosmos co?

Ale nie. Tak na serio. Zobacz sobie jedną, dwie kompilacje. Zobacz jak on się porusza, jak drybluje, jaki ma balans ciałem. W pole karne wbiega jak dzik w pomidory. Wykończenie jest “niewystarczające”, a mimo to swoje strzelił?

A następnie pomyśl o tym, że wykręcił to w Eintachcie, a tu będzie miał za kolegów: Wirtza, Alexisa, Salaha i pewnie tego Rodrigo. Do tego ma dopiero 23 lata i dalej będzie się rozwijał.

Przecież to petarda będzie.

Dawno kogoś takiego tu nie było. Mało tego. wydaje mi się, że większość z Was nie zdaje sobie sprawy jakim potężnym klubem zaraz będziemy.

Przeskok będzie o 2 klasy.

2 polubienia

Ale raczej nikt tu po nikim nie jedzie - ot przepychanki pisemne co najwyżej. Jeśli z kimś mielibyśmy jechać to nie ze sobą, nawet nie z piłkarzem, tylko z zarządem LFC za to, że realizują swoje cele.

Ja się trochę ironicznie przyczepiłem do kolegi tylko dlatego, że z dostępnych opcji, On wybiera brak transferu i zostanie z Nunezem. Wole wywalenie kupy siana i zaryzykowanie niż tkwienie w prawie pewnej mierności na pozycji ŚN kolejny sezon.

Nie można. Żaden zawodnik nie daje gwarancji. Natomiast szanse są gigantyczne, że będzie grał świetnie.

O pewnym Urugwajczyku też prawie wszyscy (w tym ja) mówili, że musi się sprawdzić… Że będzie miał lepszych partnerów na boisku więc będzie tylko lepszy. No jednak się nie sprawdził…

Biorąc pod uwagę, że przez lata transferowo niewiele się działo, to myślałem, że jak w końcu dostajemy “lato marzeń”, to tu szampany co post będą latały, ale wiadomo, że to Polskie forum, więc generalnie trzeba jednak narzekać xD

Według informacji od ludzi związanych z klubem, zanim sprowadzimy jakiegokolwiek zawodnika, który jest wybrany przez zespół analityczny (nie tych z prośb trenera), jest on obserwowany często przez lata i dane są ciągle zbierane, to nie są transfery na podstawie jednego - ostatniego - sezonu.

Byłbym spokojny, mało zawodników polecanych przez nasz team od rekrutacji w ostatnich latach zawiodło i tu myślę, że za takie 2 lata, jak chłopaki trochę ze sobą pograją możemy mieć mocarny zespół.

Ekitike myślę już na 99% zostanie naszym zawodnikiem, więc wypada życzyć szczęścia, ma na pewno mocne papiery na zostanie graczem na poziomie Isaka.

9 polubień

Powinny. Ja się cieszę jak dziecko. Szkoda, że inni nie mogą tego doświadczyć.

Wyżej. Pełny potencjał Isaka już jest znany. Rikitiki jest niewiele w tyle, a nadal się rozwija.

5 polubień

Raczej niewielu fanów będzie zadowolonych z tego transferu. Kupa siana za kota w worku.
Nie mniej ten chłopak zapewne zaraz tu trafi, pozostaje mu tylko kibicować.

Tak sobie prześledziłem Jego bramki w Bundes. Ten gość to zwykły tap-in napastnik, który dobrze czyta grę. A tacy potrzebują rozgrywających, dlatego m.in Ekitike więcej goli wsadził w I części sezonu, jak miał koło siebie Marmousha. A tak się składa, że Liverpool ma teraz sporo graczy, którzy potrafią wybitnie rozgrywać (Salah, Wirtz, Macca, są mecze gdzie Szobo).

Nie skreślałby Go za szybko.

Andy Carroll, Balotelli, Benteke, Chiesa i wielu innych nie dało rady. Presja jest duża, jak nie idzie, to nie idzie, do tego czasami dochodzi bariera językowa i niestety z grą jest coraz gorzej… Nunez był gwiazdą ligi portugalskiej, pewnie w innej słabszej lidze się odnajdzie.

Chiesa nie dostał szansy, a nie że nie dał rady. Przypominam że Nunez dwa pierwsze sezony był drugi w kanadyjce za Salahem, ostatni sezon miał tylko tragiczny. Dwa pierwsze były przyzwoite.

@scorpionlfc5 @boczeklfc Nie wystawiał go, bo po pierwsze to był transfer zarządu, a nie Slota który go nie chciał, a po drugie nie był przygotowany na tamten sezon, ominął cały poprzedni presezon. W tym jak przepracuje całe lato, wtedy będzie można Chiese oceniać o ile zostanie.

Jak Ty te skróty oglądałeś? Przecież to nie jest gość, który dostawia nogę tylko. Może innego zawodnika oglądałeś?

Nie dostał szansy, bo trener widział go na wszystkich treningach. I nie wystawił go z jakiegoś powodu. A jaki jest to powód, to wszyscy wiemy.

Miłości do “statów” się jednak nie wypleni.

Chiesa nie dostal szansy bo jeet cienki i nie chcą go narażać na kontuzję. Podejrzewam ze on bedzie wypchnięty z klubu. Slot jakbym chciał go w składzie to pod koniec sezonu dostałby wiecej szans a tak go oszczędzali żeby czegoś nie złapał.