Oooo panie kuczq pięknie i w punkt. To samo mówiłem przed 2 miesiącami. Trzeba się modlić, żeby to wszystko wypaliło, bo przez 3-4 sezony będzie krucho w kieszeni.
Czyli zaczyna się ?
“Nie ma szans żeby kupić wirtza”
“Skończy się jak z caicedo i judem”
“Na prawą? Na prawą to my mamy gomeza. Żadne frimpongi nie przyjdą”
“Jakie kontrakty? Przecież fsg to się nie opłaca! Im chodzi o awans do ligi mistrzów!”
I teraz nowy szczep narzekań.
“Może teraz wydaja, ale potem 10 lat nic nie kupią”
Oczywiście że takie okienko nie będzie co roku. Ba ja nawet bym nie chciał. Za dużo zmian to też nie dobrze. Jest to spowodowane tym że wraz ze zmianą managera zmienia się też koncepcja. Z racji mądrej decyzji działu transferowego i trenera prowadziliśmy w zeszłym roku politykę oszczędności, aby teraz można bylo przygotować ekipę. Po okienku slot będzie miał drużynę w 100% na swoją modłe. Przypomnę że 2 lata temu wydaliśmy 180 niewiele zarabiając. Wbrew pozorom my możemy jeszcze sporo odzyskać.
No właśnie chyba o to chodzi żeby zrobić jedno porządne okienko a później tylko wymieniać poszczególne trybiki.
Z drugiej strony za chwilę przyjdzie nam zastąpić niezastąpionych w krótkim odstępie czasu czyli Van Dijka oraz Mo. O ile w ofensywie łatwiej jest znaleźć tak znaleźć kogoś kto wejdzie w rolę Van Dijka jest zadaniem no lekko mówiąc ciężkim. A czy Konate nawet przy pozostaniu jest tym kimś? Nie sądzę, on sam potrzebuje obok siebie lidera i kogoś kto zarządza linią obrony.
Ja jestem ciekaw kogą wytypują na następcę Mo i van Dijka. Może się objawią jeszcze jakieś nowe gwiazdy.
XD
To na kiedy umawiasz się na zabieg kastracji?
Dwa lata temu przebudowaliśmy tylko linię pomocy i mamy tu spokój na lata, a ponadto ta zmieniona druga linia była kluczowa dla wywalczenia mistrzostwa Anglii.
Teraz kolejna przebudowa, znacznie bardziej gruntowna i w zasadzie mamy skład na lata, z koniecznością jedynie doraźnych, pojedynczych zmian typu ktoś za Konate.
Salah i Virgil? OK, pewnie za dwa lata pojawi się problem zmiany warty, ale to będzie kwestia znalezienia kandydata na konkretną pozycję, taka przebudowa jak obecnie raczej nie będzie konieczna w najblizszych 3-4 sezonach.
Zabieg, niech przeprowadzi Nunez bo jednak szkoda chłopaka żeby jaja tracił
https://x.com/TheAnfieldBuzz/status/1947757508237365370?t=dlHml-Nu9bCObYrfXsFi_w&s=19
Newcastle are £100,000 a week away from matching Isak’s demands which is £300,000 a week.
Newcastle are shocked by Isak’s demands, they were not expecting this from the Swedish striker.
chodzi żeby zrobić jedno porządne okienko a później tylko wymieniać poszczególne trybiki
To okienko jest tak porządne, że na ten moment nasz środek obrony składa się 35 letniego Virgila, gościa, który za sezon opuści klub za darmo i wiecznie połamanego Gomeza.
A to tylko jedna wielu z pozycji, które trzeba wzmocnić. Straciliśmy już w tragicznych okolicznościach Jote, zapewne stracimy Darwina i Diaza, jedynym środkowym napastnikiem zostanie ten Eketiktok, którego 99% forum nie oglądała w normalnym meczu, ale wszyscy mówią, że zajebisty.
Dalej nie mamy jakościowego zmiennika dla Gravenbercha, a granie bez szóstki wiemy jak się kończy.
Fajnie, że zainwestowano w boki obrony, ale to za mało! Transfer Wirtza był bardziej luksusowy niż potrzebny, bo Szobo jako tako dawał radę.
To okienko transferowe pod kontem racjonalnych wydatków może budzić uzasadnione wątpliwości i warto to podnosić. Możecie wyśmiewać to co napisałem, dzieciarni nie odpowiadam.
Do końca okienka pewnie jeszcze ściągniemy obrońcę , a potencjalni piłkarze pierwszego składu (Diaz, Nunez) o ile odejdą to będą zastąpieni kimś nowym.
Jako zmiennik Grava, oprócz Endo, zapewne brany pod uwagę jest Mac i pomysł grania dodatkowo z dwójką Wirtz i Szobo.
Bardziej martwię się o następne okienko, kiedy Dzik czy Salah mogą mieć zjazd formy przez wiek, a wszystkie kule będą wystrzelone w te wakacje i nie będzie pieniędzy żeby ich zastąpić.
Chociaż po zdobyciu potrójnej korony pieniążki powinny wpaść ![]()
także z talarami też problemu nie powinno być.
Byle tylko teraz każde odejście równoważyło się z podobnym kalibrem (In).
Eketiktok, którego 99% forum nie oglądała w normalnym meczu, ale wszyscy mówią, że zajebisty.
Ci wszyscy eksperci od Bundesligi i dosłownie cała reszta świata, będąca pod jego wrażeniem, z wyjątkiem forum lfc.pl też go nie oglądała?
Dalej nie mamy jakościowego zmiennika dla Gravenbercha, a granie bez szóstki wiemy jak się kończy.
Zgoda. Ale to dopiero połowa okienka…
na ten moment nasz środek obrony składa się 35 letniego Virgila, gościa, który za sezon opuści klub za darmo i wiecznie połamanego Gomeza.
Będzie jeszcze jeden ŚO i to na rok powinno wystarczyć.
Transfer Wirtza był bardziej luksusowy niż potrzebny, bo Szobo jako tako dawał radę.
Chyba nie masz pojęcia jak skoczy poziom drużyny z Wirtzem. Fraza “jako tako dawał radę”, to pasuje do Crystal Palace, a nie Liverpoolu. Jesteśmy topowym klubem i takie perełki sobie teraz kupujemy. Nowe realia.
To okienko transferowe pod kontem racjonalnych wydatków może budzić uzasadnione wątpliwości i warto to podnosić.
Ja uważam, że jest genialne i kupiliśmy świetnych zawodników. Kosztowali ile kosztowali, bo takie są ceny w 2025 roku. Widocznie po latach oszczędzania stać nas było. Wykorzystaliśmy wreszcie sezon mistrzowski, czego nie zrobiliśmy poprzednio.
Możecie wyśmiewać to co napisałem
Będziemy.
martwię się o następne okienko, kiedy Dzik czy Salah mogą mieć zjazd formy przez wiek, a wszystkie kule będą wystrzelone w te wakacje i nie będzie pieniędzy żeby ich zastąpić.
To brzmi tak, jakby w świecie piłki, kluby nic nie zarabiały przez rok…
Myślę, że trochę przesadzasz. Klub bardzo szybko zareagował na odejście Trenta i w mgnieniu oka podpisał Frimponga, po za tym chyba nasz najsłabszy punkt zeszłego sezonu czyli LO też został niejako naprawiony. Do tego zakup Wirtza to jest dzieło sztuki. Ten Ekitike można powiedzieć przychodzi w miejsce świętej pamięci Diogo. Więc kadrowo wychodzimy na plus. Na chwilę pbecną to tak na prawdę nie wiem jak potoczą się losy Diaza czy Nuneza do wygląda na to, że Edwards z ceny nie zejdzie a kluby zainteresowane to janusze biznesu i kombinatorzy, nie zdziwię się jak obydwaj zostaną pomimo wielotygodniowych sag chyba, że włączy się Saudi.
Wiadomo, że temat Konate jest ciężki i najlepiej było by postawić mu ultimatum, że albo się dogaduje na nowy kontrakt albo idzie na listę transferową bo jest ostatni gwizdek żeby zarobić. Oddawanie za darmo nie wchodzi w grę i dowidzenia. Ale wątpię że w praktyce było by to możliwe.
Co do nowej 6 to wątpię żeby w te lato ktoś przyszedł. Myślę że sporadycznie Graven będzie odciążany przez innych pomocników a środki pójdą na kogoś do ataku albo obrony.
W każdym razie jak na razie no to nie mamy prawa narzekać bo transfery są robione i realnie interesujemy soę kolejnymi.
To okienko jest tak porządne, że na ten moment nasz środek obrony składa się 35 letniego Virgila, gościa, który za sezon opuści klub za darmo i wiecznie połamanego Gomeza.
No i po co tak straszyć ? Czy nie lepiej napisać"na środku obrony gra najlepszy stoper świata który jest dostępny do gry 98% czasu dlatego kupowanie mu zmiennika za petryljard dolców jest bezcelowe. Dodatkowo ma on kontrakt na dwa lata a patrząc na jego poziom i przywiązanie do barw nie ma żadnych przeciwwskazań aby przedłużył kontrakt.
W tym okienku idziemy po kolejnego stopera.
Gomez zeszły sezon miał słaby, ale 2 lata temu grał cały sezon. To że konate odejdzie pewne nie jest, ale nawet jeśli to kupimy kogoś za rok.
którego 99% forum nie oglądała w normalnym meczu, ale wszyscy mówią, że zajebisty
Po pierwsze to ludzie w klubie i weselach experci od bundesligi uznają że jest zajebisty. Tak uznają też analitycy pracujący w united i Newcastle. Ja oglądałem go w około 15 meczach i też tak uważam.
Dalej nie mamy jakościowego zmiennika dla Gravenbercha, a granie bez szóstki wiemy jak się kończy
Nieprawda. Myślę że niektórzy to za dużo w FM grali. Za gravena może grać maca, a za niego szobo, Jones. Ja wiem że wielu chciałoby mieć na dmf Kante a na zmiennika makalele, ale to w życiu tak nie działa. Nie można mieć na ławce 1:1 takiej jakości bo Graven zagra z 85% minut jakie będziemy grali w przyszłym sezonie. Dlaczego? Bo jest tak dobry! W zeszłym sezonie najlepszy w Anglii na swojej pozycji. Endo czy właśnie jakiś gracz rotacyjny to naprawdę wystarczająca opcja. Zresztą my zdobyliśmy mistrza Anglii!
bo Szobo jako tako dawał rad
Dawał radę, ale dzięki wirtzowi mamy tam teraz olbrzymie pole manewru i dodatkowo mimo wszystko lepszego gracza. Mi pozostaje tylko powiedzieć wow.
Coś mnie ominęło i Konate już poszedł do Realu? Do tego prawdopodobnie przyjdzie Guehi.
Trasnferu szóstki nie będzie i radzę się z tym pogodzić. Po transferze Wirtza Szoboszlai będzie przesunięty głębiej, a do rotacji włączeni zostaną Nyoni i McConnell i spodziewam się, że ten pierwszy wejdzie w rolę zmiennika Gravenbercha.
Transfer Wirtza był bardziej luksusowy niż potrzebny, bo Szobo jako tako dawał radę.
To na poważnie? xD żeby Ci jakoś tak obrazowo wytłumaczyć, to Wirtz to taki Coutinho tylko lepszy i wciąż młody, a Szobo to raczej bliżej do Hendersona. Odpowiedz sobie kim byś wolał grać na 10tce.
Teraz potrzbeujemy sprzedać Nuneza, może też Diaza, i po wzięciu Guehiego jeszcze ogarnąć dla nich zastępstwa. Jeżeli to się uda to okienko będzie 20/10, nie będziemy mieć już żadnych braków.
Płaczki zawsze będą. Że albo wydajemy za mało, albo za dużo. Nie dogodzisz. Mocne nazwiska też nie pasują, lepiej było kupić noł nejmów i liczyć że odpalą. Ja jednak wolę tą część Liverpoolu która jest ambitna, żądna sukcesów, pełna wybitnych jednostek a nie wiecznie wyrobników.
Ja mogę tylko tyle powiedzieć co do kształtu nowej drużyny: ależ to będzie śmigało, przeciwnicy obsrani są
quote=“kacciq, post:48639, topic:35”]
Wirtz to taki Coutinho tylko lepszy i wciąż młody,
[/quote]
Wirtz jest na takim poziomie, na który Coutinho nie miałby szans.