Rozważania transferowe (dyskusja)

Coś czuję, że w przypadku nowego kontraktu Konate to pewnie pójdziemy po tego Cresswella z Tuluzy, a Guehiego za rok za darmo zgarniemy.

Dokupmy Guehiego, zatrzymajmy Diaza i Konate to pakę będziemy mieli faktycznie galactico. Diaz chce odejść? Niech zagra sezon życia w Liverpoolu i za rok go puścimy już na pewno bo mu zostanie rok kontraktu a w między czasie dwa garnuszki (w tym LM lub PL) włóżmy do gabloty.

31 polubień

Liverpool ma przygotowane 100 milionów euro na transfer Rodrygo z Realu Madryt! :moneybag:

Właśnie trwają negocjacje kontraktu indywidualnego z przedstawicielami zawodnika.

Real Madryt daje mu wolną rękę, a transfer jest realnie na rzeczy :soon::eyes:

:information_source: Santi Aouna

-wynegocjowanie 10 milionów za Trenta mającego 30 dni kontraktu :+1:
-podpisanie nowej długiej umowy z Konate :soon:
-ściągnięcie Rodrygo za kasę od Bayernu :soon:

Role się odwróciły i teraz to Liverpool dyma Pereza

1 polubienie

2 polubienia

Czemu? Przecież meczy będzie multum, musi być ktoś kto da realna szanse zastąpienia kogoś z naszej dwójki.

Guehi nie przyjdzie jesli Konate zlozy podpis. On chce byc numerem 1 a nie 3

Poza tym jakby sie zastanowic to gosc nie pasuje profilem do bycia nastepca Van Dijka. Jest niski i nie ma takiej tezyzny fizycznej co holenderski kolos.

1 polubienie

Chyba wczoraj/przedwczoraj bylo info ze Slot chcę miec 2 senior players na każdą pozycję. Z Konate jest trzech CF.
Myślę ze to kwestia czasu. Zawodnik ma rok do końca kontraktu więc muszą zbijać cenę. Jestem ciekaw na jakiej kwocie sie skończy.
Optymistycznie £35m?

Edit.
Jest nizki to fakt, ale ma bardzo dobre długe podania, dobrze czyta grę, status HG, i jest to z pewnością okazją na rynku w stosunku cena-jakość.

Patrzę na sytuację od strony zawodnika. Guehi byłby trzecim wyborem, za rok MŚ. Musi grać żeby być w formie i na nie pojechać . Jako rezerwowy w LFC będzie miał mniejsze szanse.

1 polubienie

Znając życie Konate wyleci na kilkanaście spotkań, plus dostanie puchary, więc tam rozgrywając 20-25 spotkań na mundial poleci :smiley:

Pamiętaj o tym, że VVD potrzebuje rotacji. On jest co raz starszy. On też jest człowiekiem. Jemu też zdarzają się błędy i końcówkę sezonu miał już okraszoną wieloma błędami.

1 polubienie

Nie kracz :wink: dla mnie Guehi pasuje. Doświadczony, ograny w Premier League. Niech przybywa

Dokladnie, zdrowie Ibou stoi również pod znakiem zapytania.

Czy ktoś uwaza ze Guehi moze zastąpić Virgila? Ja nie.

Myślę ze to typowy transfer pod nas (pod stary Liverpool :wink:). Quansah out - Guehi in, za tą samą kwotę?

Ktoś musi przyjść, bo odpalilismy Quansaha.
Wystarczy teraz jedna kontuzja i płaczemy modląć się o zdrowie Gomeza

7 polubień

Dokładnie. Nie po to pozbyliśmy się Quansaha żeby nikim go nie zastąpić

1 polubienie

Ogolnie to warto byloby sciagnac nawet dwoch stoperow. Jeden do rywalizacji w skladzie i jeden profilem przypominajacy Virgila, mlodziutki, ten Leoni pasowalby na takiego, mialby od kogo sie uczyc.

Zarówno Guehi jak i Leoni są prawonożni

Co równie ważne, to to, że Virgil ma kontrakt do 2027. Im szybciej nowy stoper tu przyjdzie, tym więcej się od niego nauczy / więcej u niego podpatrzy.

Hato wydawał się idealnym zastępstwem dla Van Dijka, aczkolwiek zapowiada się, że on jedną nogą w Chelsea już.