Rozważania transferowe (dyskusja)

Co z tego ,że Salah zagra niemal wszystko skoro połowę tych meczy będzie bezproduktywny jakbyśmy grali w 10. Bez rotowania i po PA w lutym będzie wrakiem jak co sezon.

1 polubienie

Popierwsze Sterling jak wchodzil do Liverpoolu to klub mógł pomarzyć o europejskiej pucharach. Teraz wygląda to tak ze gramy ponad 60 spotkań na wysokim poziomie. Yamal gra w innej lidze i trochę poZiom i intensywność jest różna. Owen szybko zaczął i szybko skonczyl może właśnie przez taką eksploatację. Sterlinga tez juz jest od kilku lat pozą czołówką. Potrzebujemy jedego zawodnika który może grać na obu skrzydłach.
Salah tez potrzebuję rotacji. Nie jestem fanem Rodrygo ale widzę potrzebę posiadania uniwersalnego zawodnika do ataku.

Skoro RB odrzuciło 80 mln € za Sesko to szczerze wątpię, że United miałoby tą ofertę przebić

1 polubienie

Mam chociaż nadzieję że ktoś z trójki Nunez, Chiesa, Elliott zostanie. Moim zdaniem za dużo zmian też nie dobrze, odszedł Diaz, Jota (*), jeszcze jakby mieli odejść Nunez i Chiesa, to zaraz nie będzie do rotacji kogoś w ofensywie. Trzeba czekać na jakieś informację, ale mam nadzieję że w klubie wiedzą co robią, i też myślą o ŚO, bo granie trzema obrońcami to kryminał.

1 polubienie

Napisałeś właśnie TO SAMO co ja, tylko że ja sarkastycznie i prześmiewczo, jakby każdy 16/17 latek co teraz “COŚ” pokaże (a wg mnie w sparingach pokazać to “COŚ” i to nie będąc wcale najlepszym na boisku to nie jest powód, by robić z niego zmiennika Gakpo), to będzie nowy Yamal, Sterling, Owen, a problemem jest brak szans dla takich. Nie, to nie jest problem.

No ciekaw jestem ile lat wytrzyma Yamal. To może genetycznie potwór i da radę, ale to się okaże, to samo się okaże z czasem u Rio. Poza tym Yamal w młodzieżówkach miażdżył przeciwnikó i wielokrotnie mówiło się, że on tam się bardziej bawi niz stara nabijać statystyki, które i tak cisnął spore. Rio u Nas w młodzieżówkach powiedzieć, że średnio sobie radzi pod tym kątem, to jak nie powiedzieć nic.

Ale chcesz żeby Rio był lepszy na takim meczu od Wirtza czy od Salaha? Ważne że był jednym z najlepszych wg wszelkich ocen.

Statystyki to jedno, oglądales go w mlodziezowkach? Bo ja sie przyznaje ze nie, watpie tez zebys ty zawracal sobie glowe ogladajac mlodych szczyli z juniorow. Mielismy takich co w mlodziezowce nabijali kosmiczne liczby a nawet nigdy nie zadebiutowali w sparingach seniorskich. Przyklad taki to Oakley Cannonier.

Jesli Rio jest wprowadzany na salony to widac w nim ogromny talent.
A moze po prostu niech sie kariera mlodego Rio toczy tak jak ma sie toczyc? Po co go zatrzymywac w rozwoju w jakichs mlodziezowkach? Chlopak widac jest ambitny, chce grac w powaznymi ludzmi i o powazne rzeczy, cofniecie go teraz z powrotem do rezerw albo mlodziezowki cofnie go w rozwoju a nie pomoze.

1 polubienie

Nikt chyba chłopaka nie chcę cofać tylko czy my chcemy jego rozwoju i robimy to z glowa czy od razu pchamy go do rywalizacji. Mamy puchary i możemy nim rotować w meczu.

a to niby dlaczego wedlug Ciebie?

Z drugiej strony Bajcetić często grał w pierwszym składzie w wieku 18 lat i robił dobre wrażenie a potem jego kariera totalnie się zatrzymała. Nie ma reguły czy lepiej czekać czy od razu wrzucać młodego piłkarza na głęboką wodę…

Kto nie musi być rejestrowany?

Kluby mogą zgłosić listę B, na której znajdują się zawodnicy urodzeni po 1 stycznia 2003 roku i będący w klubie przez co najmniej dwa lata. Zawodnicy z tej listy nie muszą być rejestrowani w podstawowej 25-osobowej kadrze.

ja nie wiem czy Ty popierasz kolegę czy mnie? bo Rio jest dopiero rok :smiley:

To nie wiem, ciekawe czy początek sezonu liczy się już jako drugi rok? :joy:
Mnie się wydawało, że pewien wiek zwalnia, ale jak czytam to nie do końca sam wiek. Szkoda, bo na ten moment LM to kilka mocniejszych przeciwników, a kilku na takim poziomie, że właśnie można spróboważ bez żalu ogrywać Rio właśnie (bo PL na początku sezonu to jest priorytet, LM można wygrać i z 8 i z 16 miejsca).

Siedzenie i kopanie w juniorach zatrzyma jego rozwoj, on potrzebuje grac w seniorach albo go cofniemy. Teraz albo nigdy. On nie przebije sie jak bedzie mial 19-20 lat, na taki klib jak Liverpool albo od najmlodszych lat pokazujesz talent i zbierasz szlify w seniorach albo meczysz bułe do 21 roku zycia a potem odchodzisz do podrzednego klubu za 2 miliony euro.

1 polubienie

to w PL wiek zwalnia, bo grasz jako U21 i nie musisz rejestrowac, w LM musisz byc 2 lata w klubie, żeby byc traktowany jako U21 bez rejestracji

1 polubienie

Napisałem, że jest za wcześnie żeby poważnie brać go pod uwagę, a nie żeby w ogólne tego nie robić.

Ciężko powrót Isaka do klubu

5 polubień

Niezbyt dobra ta grafika, od tego sezonu wracamy przecież do koszulek Adidasa :sweat_smile:

1 polubienie

Mirror właśnie podał info, że Milan zaczyna rozmawiać z nami w sprawie Nuneza. Liverpool czeka na ofertę.

Isak dopiero co wrócił z Hiszpanii, więc może jeszcze nie zdążył kupić nowej koszulki Liverpoolu? :wink:

Zresztą, i tak dostanie ją za darmo jak już do nas dołączy.

Ciekawe jest natomiast to, że o jego szybkim powrocie do Newcastle dowiedzieliśmy się niedługo po tym, jak media zaczęły podawać gdzie trenuje indywidualnie. Przypadek?

Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że może on nie chciał być odnaleziony aż do momentu potwierdzenia transferu do LFC? A wyciek info do mediów zakłócił ten plan.