Rozważania transferowe (dyskusja)

Prawie pół miliarda wydana, z czego niemal ćwierć netto, poszaleliśmy. Jeszcze do tego po mistrzowskim sezonie.

Jest to historycznie rekordowe okienko z niezłą przebitką do tej pory najwięcej wydała Chelsea 391mln w 23/24.

2 polubienia

A to bez przesady. Można napisać coś nieprzemyślanego ale zakładać się o coś takiego i myśleć, że się wygra to jak wyjść do 120 kilowego chłopa na mordobicie

nie wyrywam, bo piszesz, że ejst wart 30-35- czyli tyle co dawalismy, a wczesniej narzekasz, że nie dalismy 40. To ile on jest wart w koncu? Teraz to masz 15-20 :slight_smile:

no ale widzisz jaką przebudowę zrobilismy i to wcale nie za taką duża kasę. 230 baniek to jest chyba to lato o ktorym od tylu lat mowa :slight_smile:

A ja wlasnie bardzo Marca szanuję za to, że zachował klasę i lojalność do samego końca. Nawet kosztem wlasnej kariery. U mnie bardzo zaplusował. Gdyby tak się zachował Trent jak zglosił sie po niego Perez, to byście stawiali mu pomniki.

A to, że ostatecznie nam zachowanie Guehiego nie wyszlo na rękę, to zupelnie niezależna sprawa.

11 polubień

Myślę, że tym okienkiem weszliśmy do ligi największych klubów, gdzie na ten moment znajdują sie : Liverpool, Real i może aspiruje PSG.

Nie spodziewałem się tego zupełnie, ale no jak widać, czasem dzieją się rzeczy „co się nawet fizjologom nie śniły”

2 polubienia

W zimę może być jeszcze większy cyrk z glasnerem bo znowu będzie szantaż że w środku sezonu mu kapitana chcą sprzedać . Najbardziej realna opcja jest taka że przyjdzie za rok jeśli nic sie nie zmieni

1 polubienie

A teraz zobacz, że taki arsenal czy united wydali kolejne okienko podobnie co My teraz i nikt z tego nie robi sensacji… to pokazuje skale jakby nie patrzeć sukcesu tego klubu. Wydatki na poziomie środka tabeli ale piłkarze na mistrzowskim.

1 polubienie

Policz jakbyśmy dali na początku lipca 40, wygrali dzięki temu Tarczę Dobroczynności - już jakiś garnek w gablocie, przepracowałby cały okres przygotowawczy z nowymi kolegami wg Ciebie ten czas i okres nie jest wart tych 5 mln więcej??? Moim zdaniem jest. Zobaczymy w maju gdzie będziemy i z czym i wtedy będzie jęczenie że nam 1pkt zabrakło albo nie zabrakło albo brak głębi składu itp. Ja nie czepiam się bo 70 mln jak na początku sobie CP krzyknęło to była odklejka, ale skoro my w ostatnich minutach dajemy 35 i już witamy się z gąską to chyba te 5 więcej to nie zrujnowało by nam budżetu.

2 polubienia

Bardzo podoba mi się, że wszędzie ładujemy opcję wykupu i ew. procenty z nast. transferu.

Armatki nic w sumie nie sprzedały stąd Netto podobnie, jednak brutto to ponad 200 baniek mniej :sweat_smile:

United netto i brutto dużo mniej.

Jednak prawie te ponad 400mln to nie takie hop siup wydać :sweat_smile:

W każdym razie no nasza drużyna wygląda kozacko taki faworyt do grania w Fifie choćby :sweat_smile:

tylko wiesz, że Marc to nie jest do konca obronca, który nam pasuje. Wszyscy wiemy jak wyglądała obrona rożnych zanim przyszedl Van Dijk, zreszta Matip zawsze mial z tym problem.
Wiec fajny obronca, ale u nas musisz umiec przede wszystkim bronic stałych fragmentów.
Dlatego poszlismy najpierw po Leoniego co ma 196.
Wcale się nie zdziwię jak my tam juz nie wrócimy. Nawet za darmo.

Z Elliottem to ładny myk zrobilismy, troche droższy moglby byc, ale ciekawe ile za wypozyczenie zapłacą.

Nadal te zdjęcia Isaka w koszulce Liverpoolu wydają mi sie niemożliwe :D, ciągle mi się wydaje jakby to były zdjęcia AI wysłane przez Flymfa. Najwspanialsze okienko transferowe, nie zapomnę go nigdy. :blush:

23 polubienia

Mistrzowski komentarz, dziękuję Ci za niego. Napisałeś wszystko to co mam w głowie i kropka w kropkę o czym myślę.

Oglądając tylko ostatnie dwa mecze CP widziałem, że jest spokojny przy piłce, bez paniki, ma ciekawe zagrania, sprawny obydwiema nogami

Fajny gracz, żałuję bardzo, że to się nie udało.

Ostatecznie zawsze liczy się skuteczność. Isak ma duże szanse że wygra mistrzostwo w tym sezonie, będzie też walczył o LM. A Guèhi będzie biegał w LKE z klubami z Europy wschodniej…. Ten honor mu się totalnie nie opłaci

Zimą może im zostać tylko walka o środek tabeli PL, teraz mają w perspektywie walkę na czterech frontach i realną szansę na zdobycie LKE.

Raczej nie odpadną z ligi konferencji do stycznia

1 polubienie

Zachowania honorowe własnie mają to do siebie, że się nie oplacają. Wiadomo, że bardziej opłaca się zabić kogoś ciosem w plecy niż stawać do pojedynku.

4 polubienia

Nie chodziło mi o takie coś :sweat_smile:. Bardziej bym to porównał do sytuacji kiedy facet jest zakochany w kobiecie która jest już zajęta. Honor by nakazywał odpuścić i dać sobie z nią spokój. Ale z drugiej strony - nie podjąć walki, potem może żałować do końca życia że nie spróbowałeś jej odbić i być szczęśliwy…. To są dylematy.

Wiem jaki to typ obrońcy i jak gra CP teraz w obronie, ale to Angol i nawet jakbyśmy go kupili za 40 to po 2 sezonach u nas nawet jako 3 opcja nie sądzę byśmy na nim stracili. Mnie też nie zdziwi jak po niego nie pójdziemy bo 6 miechów to dużo czasu a o sezonie nie wspominam. Jeśli Konate przedłuży umowę, Joe będzie względnie dostępny a Leoni wejdzie dobrze w zespół to nam on do niczego nie będzie potrzebny. i wtedy prezes CP może go oddawać za darmo do MU MC i innych i zobaczymy jak mu się budżet będzie dopinał… wtedy Guehi będzie mnie tyle interesował co występy TAA na Bernabeo czy niewiele