Rozważania transferowe (dyskusja)

Mega utalentowany zawodnik. W ciągu dwóch kolejnych sezonów byłby najbardziej rozchwytywanym zawodnikiem. Ale on kocha tylko Liverpool. Jako, że nasza prawa obrona nie istnieje, a okazuje się, że Gomez, który ostatni mecz zagrał 11 lat temu jest najlepszym zawodnikiem na tę pozycję potrzeba wzmocnienia właśnie tej pozycji jest dużo pilniejsza niż inne. Bradley, na którego nie można kompletnie liczyć i Frimpong, który lepiej się sprawdza na prawym skrzydle niż prawej obronie. Kategoryczne tak dla tego zawodnika. Na pewno jest w kręgu naszego zainteresowania i to w samym jego centrum.

Już czytałem o takim mega utalentowanym obrońcy z Holandii. Hato się nazywał. Ktoś wie gdzie przepadł?

Czy ja wiem czy przepadł? Poszedł za dość grube siano do Chelsea, gdzie mają po 6 młodych murzynów na każdą pozycję i kilka meczy zagrał

Gość, który w poprzednim okienku dawał dobre informacje twierdzi, że rozważamy opcję sprowadzenia obu zawodników.

1 polubienie

Nie sugerowałbym się tym tłumaczeniem. Gdyby rozważali obie opcje to użyto by słowa “consider” zamiast “weigh up”. W tym kontekście traktowałbym to raczej jako rozważanie po którego z tej dwójki iść. Czyli po prostu zastanawiają się który będzie lepszym wyborem.
Osobiście uważam, że kogo by nie wzięli to super :smiley:

7 polubień

Obaj to wydatek po 100 baniek każdy - skąd na to fundusz?

Z kredytów na których zarobi Standard Chartered. Widać, że znudziło im się oszczędzanie, trzeba jakoś kasę z klubu wyciągnąć.

Tam pisze że klub rozważa którego z nich kupić, a nie że rozważa czy kupić obu.

1 polubienie

Bierzemy tego Iraole?

1 polubienie

Podobna seria jak my, tylko oni sobie na to mogą pozwolic.
Ten Semenyo jakiś taki ostatnio średni.
Jak się pojawiły plotki o transferze, to przestał grać.

Iraola to nigdy nie był trener na poziom Liverpoolu. Tylko tu na forum jest na niego hajp.

1 polubienie

Teraz będzie narracja, że przecież zobacz jaki on klub trenuje… i że to normalne jest w takim klubie… Jednak robotę wykonuję tam dobrą itp itd.
U nas za to Slot jechał na kodach Jurgena i nic nowego nie zrobił. Iraola za to zbudował Bournemouth od podstaw

pisałem o tym dwa dni temu, może powinienneś mnie cytować :stuck_out_tongue:

Bardzo zastanawiający jest zjazd Maca, przecież poprzednie 2 sezony to nasz najlepszy pomocnik

czasami jedna kontuzja może zawodnika przetrącić, a Maca ostatnio dość długo zmagał się z kontuzją

TEz się zmaga z Realozą, czy inną Barceliozą, ale wczoraj akurat zaangażowanie bylo spore widać po nim.
Jednak sam Alex nie krył się z tym, że będzie chciał przejść do La Liga no trudno taka kolej rzeczy ,cieszmy się, póki go mamy.

Cholera go tam wie. Nie mniej jednak w grudniu będzie miał 27 lat i po tym sezonie wejdzie w ostatnie dwa lata kontraktu. Nie chcąc go stracić za darmo trzeba przedłużyć z nim kontrakt, a nie jestem pewien czy Mac Allister po 30 roku życia będzie wart zarobków rzędu 300k funtów. A chcąc zarobić na nim jeszcze to trzeba go sprzedać w letnim okienku. Jakiś Bayern czy inne Atletico się na pewno skusi. Wystarczy, że dostaniemy za niego tyle ile będzie kosztował Wharton albo Anderson. To jest podobny casus do Diaza.

3 polubienia

Wręcz przeciwnie - nie przestał, a zaczął grać… na zbicie ceny
:brain:

4 polubienia

Ma klauzulę, a kluby rzadko się zgadzają na sprzedaż poniżej tej klauzuli.