Może obserwujemy, może nie ale to lewy napastnik a nie prawy obrońca.
My pewnie o każdego prawego obrońcę będziemy musieli stoczyć walkę z Manchesterem City, bo oni też szukają prawego obrońcy, więc pewnie będziemy patrzeć na tych samych piłkarzy. Ten młody Holender ze względu na liczną obecność swoich rodaków na Anfield, może preferowałby nas.
Niby nie najgorszy, ale to szybkościowiec co chwilę łapiący mięśniówki, czyli kolejna szklanka, poza tym nic nie mam do Holendrów, ale co za dużo to nie zdrowo, pogonią w końcu Slota i co potem?
Ja jestem na nie choć nawet go w jakimś tam stopniu cenię.
Oczywiście nikt u nas nie weźmie czegoś takiego pod uwagę ale byłoby ciekawie jakbyśmy wsparcia poszukali w lidze arabskiej i sprowadzili na Anfield w ramach wypożyczenia niejakiego Joao Cancelo a do środka pola Rubena Nevesa. Ale by to fajnie chodziło. Razem z Chiesą stworzyli by tercet 3 niegrających sporych nazwisk z niemałymi tygodniówkami xD
Cancelo zaraz zostanie piłkarzem Barcelony. Chiesa nigdy nie stał obok takich zawodników jak Cancelo czy Ruben Neves.
Czy Pan sobie zdaje sprawę, że Chiesa w pewnym momencie to był jednym z najlepszych atakujących świata ?
Oczywiście to już było dawno i już nigdy nie wróci do swojej formy,
ale fajnie by było nie podchodzić emocjonalnie i pisać coś takiego, bo w Liverpoolu nie gra jak na mistrzostwach
Chyba, że to pisząc miałeś na myśli, że te chłopki nawet obok niego nie stali to wtedy ten post ma sens, ale napisałeś to tak jakby to było w drugą stronę.
Może i lewy napastnik ale Arne Ten Hag widzi go na prawej obronie.
CO? XD Jeśli chodzi o piłkarski prime czy ogólne, piłkarskie CV to Cancelo do pięt nie dorasta Chiesie, nie wspomnę w ogóle o Rubenie Nevesie, który kilka lat temu mógłby Chiesie wodę nosić na treningu. Co za absurd.
Chiesa: 1 x w drużynie roku serie a
Cancelo: mistrz Portugalii, mistrz Niemiec, mistrz Włoch, 3 x mistrz Anglii, 2 x w drużynie roku Premier League, 2 x w drużynie roku serie a, 1 x w drużynie roku FifaPro.
No jak w mordę strzelił, Cancelo nie dorasta do Chiesy.
Pomijam fakt, że na dziś Chiesa miałby problem z 1szym składem w ekipach z Championship. Taki Cancelo wchodzi teraz z miejsca na prawą obronę w LFC.
Chiesa był też Mistrzem Europy 2020. Mistrzem Włoch 20/21. Piłkarzem roku 2021 we Włoszech i jest również aktualnym mistrzem Anglii ![]()
Swoją drogą Cancelo zdobył trzecie mistrzostwo Anglii i mistrzostwo Niemiec w jeden sezon będąc na półrocznym wypożyczeniu w Bayernie xd Był kluczowy dla dwóch mistrzowskich zespołów haha
Bayern z nim nie przedłużył wypożyczenia, a City dalej wypchnęło go na wypożyczenie do Barcy…
Co nie zmienia faktu, że cancelo prime > Chiesa. Nieźle tu niektórych odkleiło widzę
Chiesa z 21 roku był genialny. Cancelo nigdy nie był genialny. I Twoja opinia to nie fakt.
My się nie mamy licytować, który według użytkownika x był w danym roku genialny, a który bardziej genialny, tylko ktoś tam u góry stwierdził, że Cancelo nie dorasta do pięt Chiesie.
Cancelo przez zdecydowanie dłuższy czas grał na wyższym poziomie od Chiesy. To nie opinia.
@down
Bez znaczenia czy Chiesa wygrał ME. Chodziło o to, że piłkarskie CV bogatsze, w kilku ligach ma Cancelo + grał na najwyższym poziomie zdecydowanie dłużej od naszego wesołego Fede, który obecnie jest wrakiem piłkarza
Sam wystartowałeś z tą licytacją. W dodatku w sposób wybiórczy, pod twoją opinię, przytaczając osiągnięcia porównywanych graczy ![]()
Co wy w ogóle porównujecie. Gdyby z Cancelo było wszystko Okej ( w głowie) to nadal by grał w City. Pep go odwalił w połowie sezonu bo mu odwalało. Potem Bayern go nie odkupił, Barca też nie. Skończyło się na Arabusach i wraca na wypożyczenie. Chiesa do nas przyszedł tylko dlatego, że Juve robił zmiany w klubie przez nowego trenera który odpalił między innymi Szczęsnego na gorszego bramkarza.
Ty masz świadomość, że nie mówimy o mentalu tych zawodników, ani o tym dlaczego ich sprzedali kiedyś, tylko porównujemy ich piłkarskie cv + w oczywisty podob stwierdzam (fakt, a nie opinia), że Cancelo miał dłuższą, bogatszą karierę na topowym poziomie od Fede Chiesy.
W jego CV jest to, że jest odpadem z wielu klubów i wypierdalanie go regularnie z każdego innego bo nikt za niego nie chciał zapłacić.
Jeśli chcesz porównać piłkarza na tak żałosnym płytkim jak brodzik poziomie, Anderson z Manchesteru ma lepsze CV niż Gerrard.
Jak ty tak postrzegasz CV to zatrudniony jesteś w oczekiwaniu o pracę XD.
Ty w ogóle nie umiesz czytać, tzn umiesz, ale nie ze zrozumieniem. Nie zanegowałem, że nie grał wysokim poziomie.
Nie rozumiesz co to CV. Jego ostatni wpis w CV jest to, żę jesteś pół roku w jednej firmie, odchodzisz do co raz gorszej i co raz gorszej, a potem lądujesz na pustyni.
Zrzutkę na czytanie ze zrozumieniem ci zrobić na zbiorka.pl?
Orasz się sam z każdym postem.
Ty jesteś pewien, że wiesz o czym mówisz? Wyżej Ci podałem info że Cancelo był 2 x w drużynie roku serie a, 2 x w drużynie roku Premier League, 1 x w drużynie roku FifaPro.
Wtedy nie był wypierdalany z tych klubów, bo był w drużynach roku tych lig. Kumasz czy tak sobie?
To nie jest żałosny poziom - taka dedukcja nie wymaga wiele. Jezu…
Właśnie Ci wyjaśniłem, że grał na bardzo wysokim poziomie bo stwierdziłeś, że to żałosny poziom.
Nie grasz na niskim poziomie, jak 4 razy wchodzisz do drużyny roku w 2 różnych ligach. Nie wiem jak mam być dla Ciebie zrozumiały? Prościej już się nie da.
Strasznie brzydki post, na poziomie jakiegoś faktu czy życia na gorąco.
Chiesa: 2x puchar Włoch, 1x superpuchar Włoch, 1x mistrzostwo Anglii, 1x Mistrzostwo Europy, 1x gracz roku, 1x włoski piłkarz roku.
Dodatkowo Cancelo od 3 lat kopie się na pustyni.
W swoim prime Chiesa był najlepszym skrzydłowym na świecie, Cancelo od zawsze był dobrym bocznym obrońcą.